Zece ani de lucrare misionară! – Familia Dubei

Regele David a intrat și s-a așezat înaintea Domnului, spunând: „Cine sunt eu, Stăpâne Doamne, şi cine este casa mea, de m-ai adus până aici?” 2 Samuel 7:18

Privind înapoi la cei zece ani de misiune în Africa alături de Wycliffe (nouă în Ghana și unul în sudul Africii) suntem uimiți de Domnul nostru și de dragostea lui infinită pentru noi și pentru popoarele africane. Declarăm împreună cu David că Domnul ne-a adus până aici! Numai El este vrednic de laudă și slavă, iar noi suntem privilegiați să slujim un Tată atât de iubitor. Toată purtarea Lui de grijă, încurajarea, protecția, înțelepciunea, puterea și răbdarea primită ne-au ajutat să Îl cunoaștem mai bine. Pozele arată cum am crescut în acest timp!

Numeroasele ateliere de instruire ținute cu sute de lucrători din diferite triburi, ajutorul dat de Maria multor misionari în lucrarea personalului, construirea a două biserici în Ghana, toate evanghelizările cu filmul Isus, finalizarea tezei de masterat, creșterea fizică, spirituală și pe plan educațional a copiilor noștri aici în Africa, au fost toate realizate numai prin harul Domnului. Numai în 2014, aici în sudul Africii, am participat la 11 ateliere, am condus șapte din acestea, și am preluat două proiecte San de traducere orală a Scripturii în Botswana.

Mulțumim Domnului pentru frații noștri dragi care au fost alături de noi, rugându-se și sprijinindu-ne atât în perioade de succes cât și în dificultăți. De aceea suntem gata să-L slujim pe Domnul, împreună cu susținătorii noștri, și să-L cunoaștem mai bine în anii care vin!

De când am preluat cele două proiecte din Botswana (Naro, și //Gana & /Gui), am tradus și înregistrat zece pasaje în fiecare proiect. Traducătorii au început să traducă în echipă înainte de atelier ceea ce face procesul mai rapid. De asemenea au început să împărtășească Cuvântul în comunitățile lor. Între 8 și 15 noiembrie am ținut un alt atelier cu proiectul //Gana & /Gui. Am tradus și înregistrat patru pasaje, iar participanții cresc tot mai mult în cunoașterea Cuvântului și a programului. Avem planuri de a începe noi proiecte în 2015 în alte limbi. Vă rog să continuați să vă rugați cu noi pentru Cuvântul Domnului în limbile locale să fie răspândit la toate popoarele San, să-i aducă la Hristos și la o viață plină de binecuvântări și de speranță.

Copiii noștri au terminat cu bine primul an de școală aici în Africa de Sud, și au fost premianți la câteva materii. Acum că s-au obișnuit cu noul sistem școlar sperăm că vor învăța și mai bine anul viitor. Anul școlar începe în ianuarie aici; Miriam va fi în clasa a cincea iar Levi în a patra. Miriam a fost aleasă de biserică să meargă într-o călătorie misionară în Kwa-Zulu Natal (Africa de Sud) pentru o săptămână. Au lucrat cu copiii din școli, orfelinate, spitale și în sate, multi din ei fiind afectați de SIDA. Maria, la birou, combină lucrarea Resurse Umane cu unele responsabilități ca și Asistent Personal pentru Directoare.

De Crăciun ne-am întâlnit cu 20 de români cu copiii lor care locuiesc prin zonă, toți necredincioși. Ne-am bucurat de limba și mâncarea românească, și am vorbit cu ei despre Domnul. Una din familii a venit cu noi la Biserică. Noi le vorbim când avem ocazia; rugați-vă ca Domnul să li se descopere.

Suntem foarte recunoscători pentru credincioșia cu care ne sprijiniți de ani de zile. Un an binecuvântat!

Misionarii dumneavoastră,

Ruben, Maria, Miriam si Levi Dubei

Vezi și acest video Wycliffe România de Crăciun: