Wycliffe Bible Translators şi Wycliffe România sunt aceaşi organizaţie?

Wycliffe Bible Translators International (WBTI) se numește incepând cu 1 februarie 2011 Wycliffe Global Alliance, şi este un parteneriat între organizaţii independente din mai multe țări, care se ocupă cu trimiterea misionarilor în lucrarea de traducere a Bibliei. Wycliffe România este o organizaţie românească care este parte a acestei alianţe.

O comunitate bazată pe legăminte: global

Recent, bordul Wycliffe Global Alliance a decis că Alianța va deveni o ”Comunitate bazată pe legăminte”. O Comunitate bazată pe legăminte este caracterizată prin dezvoltarea unor prietenii mai adânci între cele 112 Organizații ale Alianței și prin punerea în practică a Principiilor de Comunitate a Alianței. Rugați-vă ca Wycliffe Global Alliance să continue să crească în dorința și capacitatea de a oglindi unitatea comunității perfecte: Trinitatea – Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Liderii Wycliffe Global Alliance vor lucra împreună cu fiecare Organizație a Alianței la discutarea detaliilor de a deveni o parte a Comunității bazate pe legăminte. Fiecare organizație a Alianței își va exprima apartenența la Comunitatea bazată pe legăminte printr-un legământ sau declarație de înțelegere. Rugați-vă de asemenea ca acest proces să fie completat astfel ca Alianța să poată sărbători noua Comunitate bazată pe legăminte la întâlnirea Globală Wycliffe din mai 2016 în Tailanda.