Voia Lui se va împlini! – familia Dubei

,

Eu am vestit de la început ce are să se întâmple și cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: „Hotărârile Mele vor rămâne în picioare, și Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea. Isaia 46:10

Dumnezeu a știut de la început tot ce se întâmplă azi pe pământ, nimic nu-L ia prin surprindere. De aceea, El poate folosi orice criză pentru împlinirea planurilor Sale pe pământ. În timpul crizei cauzată de coronavirus, căutăm să discernem căile prin care Dumnezeu își împlinește planul privitor la răspândirea Evangheliei până la marginile pământului și ne rugăm să ne cunoaștem bine rolul în planul Lui. Dorim să fim receptivi și flexibili ca Domnul să ne folosească pentru slava Lui.
Această perioadă de izolare ne-a adus mai aproape de Domnul și unul de altul în familia noastră. Petrecem mai mult timp cu Dumnezeu întrebându-L și așteptând răspunsul Lui, recunoscând că multe din planurile făcute la începutul anului au trebuit ori amânate ori anulate. De aceea, rugăciune a devenit prioritatea numărul 1, un lucru pe care Domnul a dorit să-l corecteze în viața și lucrarea noastră. Unele din rudele noastre care stăteau departe de Domnul au început să citească Biblia și să se roage regulat și Domnul ne-a ajutat să-i încurajăm în acest proces. Am luat legătura cu familiile și rudele noastre mai des ceea ce ne-a apropiat mai mult unii de alții. Deci chiar în izolare Domnul lucrează în noi și prin noi.
Cu Wycliffe, pe lângă faptul că ne rugăm mai mult, ne-am concentrat pe comunicarea cu prietenii și partenerii noștri prin media, email, whatsapp și zoom. Lucrăm în mare parte de acasă și ne întâlnim des pe zoom atât cu parteneri din țară cât și de peste hotare. Mulțumim Domnului pentru tehnologia care face lucrul acesta posibil. Ținem legătura cu misionarii noștri regulat și ne asigurăm că sunt bine în timpul acesta de criză. Misionarii noștri își continuă lucrarea ajutând popoarele și organizațiile locale cu care lucrează. Mulțumim pentru rugăciuni.

Mulțumim Domnului pentru înaintarea lucrărilor celor două proiecte de traducere din România cu surzii și romii. Echipa de traducere a surzilor nu a fost afectată prea mult de criză. Traducerea Evangheliei după Marcu continuă. Au început să vină donații pentru ei, așa că ne gândim să mai angajăm un traducător surd.
Mă întâlnesc regulat cu comitetul proiectului rroma și am avansat bine cu scrierea documentelor pentru parteneriate și cu planificările pentru reînceperea proiectului pe 1 octombrie. Vă rugăm, rugați-vă pentru proiectul rroma, pentru parteneriate bune, pentru traducători dedicați și finanțe.
Rugați-vă ca Domnul să ne călăuzească dacă trebuie să anulăm taberele de vară planificate pentru iulie și august.
La începutul lunii iunie ar trebui să merg în Namibia să ajut proiectul de traducere a Bibliei Himba dar se pare că această criză nu-mi va permite să plec…

Multe conferințe naționale și internaționale la care trebuia să participăm au fost amânate, cum ar fi: muzeul Bibliei Oradea, conferința de misiune PIM, conferința Member-Care din Spania, Adunarea Globală Wycliffe din Africa de Sud și Conferința Lausanne din Polonia. Pentru unele din acestea se lucrează pe zoom la replanificare și reorganizare.
Cu biserica din Oradea ne întâlnim tot pe zoom unde ajut sesiunile de studiu Biblic și rugăciune, ascultăm cântări înregistrate de tinerii noștri și predica transmisă în direct. Copiii noștri înregistrează cântări pentru programele bisericii, Miriam cântă la violoncel iar Levi la chitară și cu vocea. De Paște au înregistrat cântări frumoase.

Mulțumiri

 • Mulțumim Domnului pentru grija Lui față de noi și de lucrarea Lui;
 • Pentru că ne-a adus mai aproape de El și unul de altul în timpul crizei;
 • Pentru toți susținătorii familiei noastre și a lucrării de traducere;
 • Pentru tehnologia zoom prin care ne întâlnim cu parteneri din toată lumea;
 • Pentru înaintarea proiectelor de traducere cu surzii și romii din România;
 • Pentru biserica noastră și copiii noștri care sunt implicați în lucrare.

Cereri de rugăciune

 • Rugați-vă ca Domnul să ne călăuzească pas cu pas în perioada următoare;
 • Ca Domnul să lucreze în viața rudelor noastre care nu s-au predat Domnului;
 • Pentru protecție și putere pentru misionarii noștri de la marginile pământului;
 • Ca Domnul să ne ajute să reîncepem traducerea Bibliei pentru romi;
 • Pentru călăuzirea Domnului în organizarea sau anularea taberelor de vară;
 • Pentru binecuvântarea și protecția Domnului peste susținătorii noștri;
 • Pentru toți membrii bisericilor noastre care suferă datorită izolării de frați.

Cu drag Dubei Ruben, Maria, Miriam și Levi