Un nou sezon al roadelor – familia Taciuc

Dragi frați și surori, prieteni și rude apropiate,

Este un mare har de la Domnul să vă putem scrie din nou din Papua Noua Guinee. Luna iunie marchează începutul sezonului secetos. Deşi, în general, misionarii de aici se îngrijorează din cauză că resursele de apă potabilă scad considerabil, localnicii se bucură pentru că acest sezon vine cu roade bogate. Anumite specii de cartofi dulci, taro, yam, banane de gătit şi multe alte fructe sunt gata de recoltat amintind tuturor încă o dată de bunătatea lui Dumnezeu care ţine totul în control. În acelaşi fel ne simţim uneori şi pe plan spiritual în acest nou început al celui de-al doilea termen pe câmpul de misiune. Uneori putem experimenta dezrădăcinarea de ţara natală ca fiind un fapt destul de arid şi neplăcut, un efort considerabil, dar Dumnezeu face adeseori strădania noastră să rodească. Când privim în urmă putem să vedem că El ne-a călăuzit paşii de fiecare dată şi ne-a dat harul să fim de folos aici.

Acest nou termen a adus pentru mine (Marius) provocarea de a prelua funcţia de lider de echipă în cadrul departamentului de Comunicaţii şi Servicii Tehnice în care lucrez. Această slujbă nouă a venit cu mari provocări şi responsabilităţi faţă de localnicii care sunt angajaţi aici, dar şi faţă de cele aproape 400 de echipe de traducători pe care le susţinem din punct de vedere tehnic. Când am plecat înapoi spre România în toamna anului trecut acest departament tehnic a rămas să funcţioneze cu un personal redus ca număr. Multe lucruri s-au defectat între timp şi ne-a trebuit o perioadă destul de lungă ca să putem repune lucrurile în mişcare. Domnul ne-a ajutat însă. Împreună cu colegii noştri misionari am putut să fim de ajutor pentru câteva echipe de traducători locali din diferite triburi oferindu-le sisteme solare de mici dimensiuni. Cu ajutorul acestora ei îşi vor putea încărca laptopurile folosite la traducerea Scripturii, vor putea difuza în sat porţiuni din filmul Isus şi vor putea ajuta în continuare la dezvoltarea comunităţii prin alfabetizare. Dumnezeu mi-a dat harul să pot menţine operaţională staţia radio de emisie-recepţie din Ukarumpa şi acest lucru a făcut posibilă comunicarea cu toate familiile de misionari alocate pe tot teritoriul statului Papua Noua Guinee.

Din luna martie a acestui an, Mihaela a început să lucreze împreună cu o echipă care se implică în educaţie şi alfabetizare. O bună parte din misiunea acestei echipe este să producă materiale şi cărţi video în limbajul semnelor pentru comunităţile de surzi din PNG. Totodată se lucrează la crearea de cărţi electronice cu povestiri biblice care să poată fi folosite în procesele de alfabetizare.

Mulţumim tuturor celor care se implică alături de noi în această lucrare misionară rugându-se sau dăruind. Dacă Domnul v-a pus pe inimă să ne susţineţi în rugăciune, iată mai jos o listă cu motive concrete:

  • Mulţumiţi Tatălui Ceresc pentru că ne vine în ajutor aici la marginile pământului când strigăm către El.
  • Rugaţi-vă ca El să ne ajute să putem sluji în continuare ca cei de aici să poată auzi despre jertfa Domnului Isus spre slava Sa.
  • Rugaţi-vă ca El să ne dea încă aproximativ cinci fraţi care să ne susţină în mod regulat atât în rugăciune dar şi financiar în fiecare lună.
  • Rugaţi-vă pentru rezolvarea conflictelor din satul vecin în care răzbunările repetate dintre clanurile de localnici creează victime umane şi pagube materiale de aproape un an de zile. Fie ca dragostea, iertarea şi înţelepciunea de la Dumnezeu să vină peste ei!
  • Mulţumim pentru rezultatele bune pe care le-au avut copiii noştri la şcoala de aici şi pentru că Domnul îi ajută să se integreze în acest colectiv.

Domnul Isus Hristos pe care Îl mărturisim ca venit în trup pe acest pământ ca să ia asupra Lui vina păcatelor noastre, să vă ajute în continuare şi să vă răsplătească însutit pentru slujirea voastră. Tot El să ne ajute ca împreună să putem fi roditori pentru Împărăţia şi pentru gloria Sa.

Marius, Mihaela, Iustin şi Teodora