Un Dumnezeu care ascultă rugile – Damaris Zlatan

Octombrie a fost o lună atât de plină, dar și atât de frumoasă și bogată în același timp! Am atâtea poze de împărtășit, încât cred că scrisoarea aceasta va fi un pic mai diferită decât celelalte.

Am petrecut mult timp cu copiii familiilor din echipa noastră de aici, din Bogotá. E o binecuvântare pentru acești copii să crească într-o astfel de echipă, iar pentru noi e ceva nou să fim ‘mătuși’ și ‘unchi’ pentru ei! E o relație foarte diferită și interesantă.

Luna trecută povesteam despre stresul lingvistic și cultural. Cu toate că acesta încă e prezent, pe zi ce trece mă simt tot mai comfortabil printre columbieni. Una dintre misionarele de aici, care a petrecut peste 40 ani în Columbia, m-a încurajat foarte mult, spunându-mi că majoritatea columbienilor privesc străinii ca fiind responsabilitatea lor, și e o chestiune de onoare să-i protejeze și să-i ajute cât pot de mult. Ei sunt și foarte mândri de străinii care vor să învețe limba lor și depun efort pentru asta. Toate aceste gânduri m-au ajutat foarte mult să trec peste teama de a vorbi cu ei și au accelerat procesul acomodării mele.

Dumnezeu chiar a răspuns la multe rugăciuni luna aceasta. Una dintre ele este Shirley, cea care mă va ajuta în învățarea limbii spaniole, începând cu săptămâna viitoare!

Relația noastră cu profesoara de limba semnelor columbiene a progresat mult și chiar o putem numi o prietenă bună de-a noastră!

Însă, cel mai semnificativ moment al lunii a fost întâlnirea cu toată echipa din 23-27 octombrie. Împreună cu patru colege și un coleg, am organizat întâlnirea aceasta timp de aproape un an. Am întâmpinat multe piedici, oboseală, stres și încercări, însă Domnul a fost de partea noastră. Săptămâna acestei întâlniri a însemnat foarte mult pentru toată echipa! Dumnezeu chiar a adus multă unitate, rezolvarea unor neînțelegeri, relații noi, odihnă și creștere spirituală! Nu putem decât să-I fim mulțumitori Lui pentru toate planurile pe care le are pentru noi!

Săptămâna conferinței a fost ca o gură de aer proaspăt pentru mine! Mă așteaptă, însă, o lună aglomerată și plină de decizii. De aceea, vă rog să vă rugați împreună cu mine pentru următoarele motive.

Așa cum am menționat mai sus, voi începe orele de spaniolă. Rugați-vă să fac față la volumul de învățare, fiindcă voi avea două ore de lecții în fiecare zi.

Tiffany, colega mea de apartament, și cu mine suntem în căutarea unui nou apartament. Rugați-vă să găsim locul potrivit și să putem să ne mutăm în decembrie. Căutarea unui apartament aici poate fi un proces destul de stresant câteodată.

Sunt încă în proces de a aduna toate documentele pentru a aplica pentru viza religioasă. Rugați-vă să reușesc până la sfârșitul lui noiembrie, să nu fie respinsă și să fie pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Sunt și multe alte lucruri, pe lângă cele menționate, de care trebuie să mă ocup în noiembrie. Rugați-vă pentru pace, putere și energie în toate lucrurile. Și pentru reamintirea constată a faptului că Domnul e în control!

Fiți binecuvântați!

Cu oameni ca voi înaintează Împărăția lui Dumnezeu!

Damaris

Descarcă scrisoarea în format PDF