Un capitol de slujire încheiat cu bine – familia Taciuc

Iubiţi fraţi şi surori, rude apropiate, dragi prieteni, 

Iată-ne la sfârşit de drum în ceea ce priveşte misiunea noastră în Papua Noua Guinee. Biblia ne învaţă în cartea Eclesiastul că „sfârşitul unui lucru este mai bun decât începutul lui.” Acelaşi lucru îl simţim şi noi şi ne bucurăm că am putut, în toţi aceşti ani lungi, să fim parte integrantă dintr-o slujire internaţională amplă. Ne-ar fi plăcut să mai continuăm această lucrare pentru mulţi ani, însă aşa a hotărât Domnul în voia Sa suverană. Din cauza persistenţei problemelor de sănătate şi din cauza pandemiei, nu vom mai putea merge pe câmpul de misiune. Inimile noastre vor rămâne mereu polarizate pe direcţia aceasta a misiunii, însă va trebui să ne implicăm pe viitor din linia a II-a. Este timpul potrivit ca alţii să meargă, iar noi să-i susţinem financiar şi în rugăciune de acasă. În slujirea Domnului nu există concediu, ci doar rotaţie de rol. 

Dorim să continuăm să ne implicăm în promovarea lucrării de misiune aici în România. Vom continua să ajutăm Wycliffe România pe viitor implicându-ne în tabere misionare sau prezentând mărturia noastră prin biserici. Sperăm şi ne rugăm că Domnul să folosească mărturiile noastre pentru a trezi în alţi tineri curajoşi dorinţa de a merge peste hotarele transculturale ale lumii a III-a. Ne dorim să facem lucrul acesta în timpul nostru liber pentru gloria Domnului. 

Între timp, El a făcut o minune şi mi s-a oferit un loc de muncă în domeniul IT la aceeaşi companie de unde am plecat. Fondurile curente, care au rămas în contul nostru de misiune, vor fi transferate şi folosite de către alţi colegi misionari Wycliffe. 

Dorim să vă mulţumim încă o dată în Numele Domnului Isus pentru consecvența, dragostea şi credinţa de care aţi dat dovadă din 2015 şi până acum. Dumnezeul păcii să vă dea şi vouă, celor ce aţi slujit de acasă, răsplata misionarilor care au mers pe câmp. Tot El să vă răsplătească însutit în viaţa aceasta de pe pământ tot ce aţi dăruit pentru Papua, iar dincolo, să vă dea viaţa veşnică alături de El. Să-I mulţumim împreună Domnului că El a fost tăria noastră în toţi aceşti ani. El a făcut ca lucrarea să aducă un rod bogat şi o jertfă de bun miros pentru gloria Sa. Ne bucurăm că El a ales să lucreze toate aceste minuni prin oameni imperfecţi ca noi. 

„Ferice de cei ce-şi pun tăria în Tine, în a căror inimă locuieşte încrederea! Când străbat aceştia Valea Plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare şi ploaia timpurie o acoperă cu binecuvântări. Ei merg din putere în putere şi se înfăţişează înaintea lui Dumnezeu în Sion.” (Ps. 84:5-7) 

Cu drag, Marius, Mihaela, Iustin si Teodora 


Dragi susținători ai lucrării lui Dumnezeu la care a fost chemată familia Taciuc.

Din partea Asociației Wycliffe România vă mulțumim pentru parteneriatul în care am fost implicați de-a lungul anilor și pentru credincioșia și sacrificiul cu care ați susținut familia Taciuc în slujirea lor din Papua Noua Guinee. Marius și Mihaela, împreună cu Iustin și Teodora au fost de mare ajutor lucrării de traducere a Bibliei în limbile din Papua prin darurile prețioase de ingineri IT. Într-un timp scurt Marius a ajuns să coordoneze un departament, să vină cu inovații pentru o mai bună funcționare a lucrărilor, a scris o carte foarte educativă despre misiune în urma experiențelor trăite și au fost o binecuvântare pentru mulți. Vă informăm că datorită unor probleme personale ei au hotărât să demisioneze din poziția de membri Wycliffe România dar rămân printre cei mai apropiați colaboratori și ambasadori ai noștri, urmând să ne ajute ca voluntari în diferite domenii. Ne-am asigurat că ei au resurse suficiente până le va intra noul venit iar fondurile rămase vor fi folosite pentru alți misionari cu nevoi financiare. Dacă doriți să susțineți în continuare lucrarea de traducere a Bibliei, vă putem pune în contact cu alți misionari care au nevoie de susținători. Domnul să fie glorificat prin noi până la marginile pământului.

Cu apreciere, Ruben Dubei, director executiv.