Totul în Numele Lui

,

Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. Coloseni 3:17

Dragi frați și surori,
Vă trimit salutări din Oradea, din noul nostru birou în care tocmai ne-am mutat săptămâna trecută. Mulțumim Domnului pentru acest loc în care avem condiții mai bune pentru munca de zi cu zi, dar și pentru momentele în care ne întâlnim în grupuri mai mari.

Doresc ca, în această scrisoare, să aduc un scurt raport al activității din acest an, în mod special în ceea ce privește departamentul media. De la ultima mea scrisoare, am participat la diferite evenimente și au avut loc anumite schimbări. Una dintre ele este faptul că nu mai lucrez singură în acest departament. Mai am două colege, Daniela care s-a întors din concediul de maternitate, și Denisa care ne ajută voluntar. De activitățile pe care le prezint mai jos, m-am ocupat fie singură, fie am lucrat împreună ca echipă.

În luna martie, am avut adunarea generală a asociației aici la Oradea și ne-am întâlnit cu bordul de conducere și membrii Wycliffe România. Contribuția mea a fost să prezint raportul de activitate al departamentului media, pe anul trecut.

În luna iunie, la Arad, m-am bucurat să fiu alături de colegii noștri surzi la dedicarea Evangheliei după Marcu în limba semnelor române. Am pregătit stick-uri USB cu toate pasajele traduse în LSR până la momentul respectiv. Stick-urile au fost distribuite bisericilor de surzi din România.

Stick-uri USB cu pasajele în LSR

Am participat împreună cu o parte din colegi la conferința Kalahari New Hope, la Sibiu, în luna iulie.
Tot la Sibiu, luna trecută, Wycliffe România a organizat o consultare cu frați păstori și lideri ai altor organizații de misiune din România. Am pregătit diferite materiale video sau tipărite pentru acest eveniment și am fost prezentă și fizic acolo.

Anul acesta, am refăcut pliantele de prezentare a lucrării Wycliffe România cu un nou design. De asemenea, și semnele de carte cu misionarii noștri. Aceste materiale le distribuim de obicei prin biserici, tabere sau conferințe.

Calendarul de rugăciune pentru popoare fără Biblie pentru anul viitor este gata pentru a fi tipărit. Urmează să încărcăm varianta digitală pe website.

O resursă nouă pe care am creat-o anul acesta este un calendar în format A5 ce poate fi agățat și pe perete. Tema lui este „Biblia este ca …”. Pentru fiecare lună a anului, conține o imagine și un verset biblic ce susține fiecare idee. Mi-a plăcut mult să lucrez la acest calendar deoarece este despre Cuvântul lui Dumnezeu și ce reprezintă acesta pentru noi.

Un alt lucru pe care aș dori să-l menționez este faptul că am ajutat proiectul de traducere a Bibliei în rromani standard prin crearea unei tastaturi pentru limba romani. Această limbă este recunoscută în țară, în România, se predă în școli la nivel de universitate, dar nu are cod de înregistrare la nivel internațional și nu există oficial o tastatură dedicată care să permită introducerea caracterelor speciale, cum ar fi ʒ, θ, ç, ś, etc. Traducătorii foloseau o tastatură care se putea descărca de pe internet, dar nu a mai fost actualizată în ultimii ani și nu este compatibilă cu Windows 11. Cu ajutorul aplicației Keyman, dezvoltată de SIL, am creat tastatura care este de ajutor acum pentru traducători.

Proiectul SooSL

Întâlnirea cu echipa SooSL pe care am introdus-o în scrisoarea anterioare a fost una foarte bună. De asemenea, am menționat atunci și despre faptul că aplicația noastră nu permitea actualizarea dicționarelor când era vorba de un volum mare de date. Între timp, am rezolvat această problemă chiar dacă nu a fost ușor, dar cred că Dumnezeu ne-a îndrumat să găsim o soluție. În ultimele luni am scris documentație de test care să ne ajute să testăm mai riguros aplicația.

Privind în urmă la tot ce a fost anul acesta nu pot decât să mulțumesc Domnului pentru purtarea Lui de grijă. El a fost și este mereu cu noi și dorim ca tot ce facem să fie pentru slava Lui.

Motive de rugăciune

• Domnul să răsplătească dragostea fraților și surorile care se roagă și dăruiesc constant pentru mine.
• Domnul să îmi dea înțelepciune, creativitate și abilități pentru tot ce am de făcut.
• Domnul să binecuvânteze munca noastră ca echipă în ceea ce dorim să realizăm anul viitor.

Vă mulțumesc că ați fost alături de noi și în acest an și mă rog ca în continuare Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească nespus de mult. Sărbători binecuvântate!

Tabita Vlassa