Luminița Prisecaru

Luminița Prisecaru
Luminița Prisecaru

Luminiţa este trimisă de Biserica Creștină după Evanghelie Filocalia din Iași și lucrează cu Wycliffe în Etiopia din 2009 în proiectul de traducere a Bibliei în limba Ale. Este acum coordonatoarea echipei de traducere și de asemenea continuă procesul de învățare a limbii și culturii acestora.

În ianuarie 2010 poporul Ale a primit recunoaștere guvernamentală oficială ca și grup de sine stătător. Limba Ale, la fel ca majoritatea celor peste 80 de limbi vorbite pe întreg teritoriul Etiopiei, a fost o limbă orală.  Locația acestui grup este destul de izolată, accesul cu mașina fiind limitat.

În primul an în Etiopia a studiat limba națională, iar din august 2010 s-a mutat în Gidole pentru a fi mai aproape de poporul Ale, care este la 80 km de acesta. Luminița a început să zidească relații cu colegii de acolo și cu oamenii poporului Ale. Acolo a început studiul limbii locale (Ale) și a început să cunoască cultura acestui popor. În 2011 a avut loc prima întâlnire la care au participat toți liderii bisericilor locale și în felul acesta a fost demarat oficial proiectul de traducere.

Proiectul de traducere a Bibliei in limba Ale a început oficial în 2012, care a inclus propunerea și aprobarea alfabetului în limba lor, la care Luminița a avut un rol important. Dumnezeu are planurile Sale eterne cu acest grup. În mijlocul acestor oameni dorim să vedem o schimbare care poate fi produsă numai de Cuvântul lui Dumnezeu care este viu și lucrător. Cu ajutorul lui Dumnezeu implicarea lui Luminița în acest proiect va fi o contribuție importantă pentru a le oferi acestor oameni acces la Cuvântul lui Dumnezeu în propria lor limbă.

Prin harul lui Dumnezeu, după o muncă asiduă timp de aproximativ 7 ani, au fost traduse toate cele patru Evanghelii în limba Ale și au fost înregistrate în format audio. De asemenea, și filmul Isus a fost tradus. Toate aceste resurse, precum și cântece creștine în limba Ale sunt disponibile pe www.alepeople.org.

 


Donează pentru Luminița Prisecaru

 

Scrisori de informare – Luminița

 

Materiale video – Luminița
    Acum este momentul potrivit pentru a te implica

    Susține un misionar sau unul dintre proiectele Wycliffe România

    Abonare la buletinele Wycliffe
    Abonează-te pentru a primi știri despre misiune, vești și motive de rugăciune din partea membrilor Wycliffe România.

    wycliffe.ro folosește cookie-uri. Vă recomandăm să permiteți activarea acestora pentru a vă bucura de o experiență cât mai placută.