Susținerea proiectelor de educație – familia Taciuc

,

În ultimele săptămâni, Domnul Isus ne-a ajutat să ne putem implica alături de departamentul Education For Life (Educație pentru viață), parte integrantă a misiunii transculturale din Papua Noua Guinee.
Acesta este departamentul în cadrul căruia lucrează Mihaela de mai bine de doi ani. Acest departament se ocupă cu sprijinirea şi promovarea programelor de educaţie din PNG. Tot acest departament sprijină lucrările care se fac aici cu surzii. Fără aceste proiecte de educaţie şi alfabetizare mulţi oameni nu ar putea să citească sau să acceseze traducerile Bibliei în propria limbă.

Model de carte electronică cu povestiri biblice

Luna trecută, directorul departamentului de educaţie a cerut ajutorul departamentului tehnic în cadrul căruia lucrez (Marius) pentru crearea unor sisteme video cu proiector. Aceste sisteme urmează a fi folosite în şcoli pentru afişarea de cărţi electronice, materiale creştine, povestiri Biblice şi chiar filmul Isus. Am putut, prin harul Domnului, să venim cu soluţii tehnice pentru crearea unor echipamente cu panou solar ce vor echipa pentru început 42 de şcoli. Multe dintre școlile din mediul rural al acestei țări nu au manuale școlare, iar în prezent se caută mijloace și soluții care să fie ieftine, accesibile și de folos în acest sens.

Dacă Domnul v-a pus pe inimă să vă rugaţi pentru noi, iată mai jos o listă concretă cu motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru sănătate (Marius). De vreo trei săptămâni am vertij cauzat de o labirintită virală. Această afecțiune cauzează oboseală și dificultate de concentrare în munca de zi cu zi.
  • Mulțumiți Domnului pentru că Iustin și Teodora se descurcă bine cu școala în limba engleză și s-au adaptat aici.
  • Rugați-vă ca Mihaela să poată termina cărțile didactice la care lucrează în prezent în acest proiect de sprijinire a educației în școli.
  • Rugaţi-vă ca Domnul să ne dea putere pentru a sluji în continuare în noul an.

Mulţumim că sunteţi alături de noi în această lucrare misionară şi că împreună putem fi de folos și pentru copiii papuași. Împreună le putem oferi acces la educație și alfabetizare pentru a le facilita accesul la Scriptura în limba lor. Dumnezeu să vă binecuvânteze însutit!

Marius, Mihaela, Iustin şi Teodor

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *