Știri din proiectul Roma – Zoltán Barabás

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” Isaia 58:1a

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut cu dragostea lui Isus în această zi de toamnă. Vara a plecat şi toamna este din nou aici, ceea ce îmi aminteşte cât de repede trece timpul. Gândindu-mă la aceasta mi-am amintit că şi viaţa noastră trece repede şi trebuie să ne oprim în faţa Domnului să dăm socoteală. Eu aş vrea să stau în faţa Lui și sunt pregătit pentru ziua aceea. De aceea acum aş vrea să ne uităm puţin peste timpul care a trecut, dând slavă pentru tot ce am primit şi am putut realiza prin harul Său şi să slăvim din nou numele Lui cel mare.

LUCRAREA MEA ÎN PROIECTUL ROMA

Timpul de slujire din vară de obicei este puţin diferit decât în timpul şcolii, pentru că în această perioadă sunt mai ales tabere şi vacanţă (concediu). Slava Domnului şi în acest an am putut participa la câteva tabere. În unele cazuri a fost mai multă slujire, iar în altele am avut un timp mai relaxat.

Orele de Biblie din Apalina şi învăţarea limbii

zoltan-000-edit

Deja la începutul verii, înainte de tabere, mulţumită workshopurilor de traducere, am putut termina la Apalina (lângă Reghin) traducerea unei cărtici (poza de mai sus) şi am reuşit să ţin şi o mică prezentare pentru lideri, care vor ţine orele de Biblie pentru familii. Acest lucru este foarte folositor pentru mine pentru că pe deoparte slujesc comunității, dar pe de altă parte mă ajută la studierea limbii. Pregătirile pentru orele de biblie vor reîncepe din această toamnă, de aceea vă-rog să vă rugaţi cu mine, ca Domnul să ne dea putere pentru acestă slujire şi pentru o învăţare mai profundă a limbii. În timpul verii am mai vizitat această comunitate şi am petrecut câteva zile, ca să aud limba romani vorbind şi astfel să învăţ mai mult. Slăvesc pe Domnul pentru toate oportunităţile de slujire şi de învăţare.

Tabăra Wycliffe

zoltan-001-edit

Aceasta a fost atât prima tabără în timpul verii, cât şi prima tabără cu Wycliffe România (organizaţia cu care lucrez) pe care am petrecut-o cu colegii de muncă. Tabăra a fost organizată în munţii Apuseni şi atât colegii din ţară, cît şi colegii din afara ţării au participat. Întâlnirea pe de o parte a fost pentru odihnă şi construirea relaţiilor, iar pe de altă parte am lucrat la câteva întrebări referitor la organizaţie. În timpul taberei a fost şi o zi de drumeție, când am vizitat o cascadă (pe poză alăturată). Sunt mulțumitor pentru timpul petrecut împreună, și mă rog ca Domnul să dea înţelepciune liderilor să conducă organizaţia bine, și ca Domnul să dea o înaintare bună atât fraţilor şi surorilor care slujesc în ţară, cât şi în străinătate, ca cuvântul Domnului să ajungă la toate naţiunile în limba lor maternă.

Taberele din Gheorgheni şi munţii Rodnei

zoltan-005

Tabăra următoare la care am participat a fost tot de slujire şi a fost organizat la Ghergheni. Aici păstorul local împreună cu parteneri internaţionali organizează în fiecare an o tabără de misiune. Pentru mine aceasta a fost prima dată că am putut participa la o astfel de tabără şi sunt foarte mulţumitor pentru ea, pentru că am putut sluji mult aici. Tabăra a fost organizată în curtea bisericii locale și scopul ei a fost ca evanghelia să fie propovăduită în oraş nu numai cu cuvinte, dar şi cu fapte. Tabăra a durat o săptămână, iar pe lângă orele de rugăciune înainte de masă a fost şi o mică prezentare cu un forum cu întrebări.

După masă am lucrat la renovarea unui teren de joacă pentru copii și făcând asta am încercat să demonstrăm că pentru noi (pocăiţii) este importantă situaţia din oraş. Tot în acest timp am avut oportunitatea de a vorbi cu localnici, propovăduind evanghelia celor care au fost interesaţi de motivaţia şi scopul lucrării noastre. Echipa a fost foarte diversă, cu participanți atât din ţară cât şi din străinătate, dar am putut sluji împreună prin harul Domnului. Am vizitat şi o biserică de romi, unde am putut sluji. Eu am avut ocazia să vizitez şi o familie de romi cu un alt frate din Tg-Mureş şi am putut face o evaluare lingvistică (se vede în poză).

zoltan-006

Slăvit să fie Domnul şi pentru acestă oportunitate! Să ne rugăm ca Domnul să folosească toate mărturiile în viaţa oamenilor, ca să se întoarcă la Domnul.

La urmă aș vrea să vă povestesc şi de o tabără mai relaxantă, care a avut loc la începutul concediului meu. Această a fost organizată în munţii Rodnei pentru tineretul din biserica din Tg-Mureş şi împrejurimile lui. A fost foarte binecuvântat liniştea fizică şi sufletească în cadrul tinerilor. Şi în această tabără am putut auzi evanghelia şi am putut sluji puţin și eu.

Au fost tineri care încă nu l-au cunoscut personal pe Domnul, dar mă rog ca Domnul să facă lucrarea de întoarcere şi în aceste inimi. La sfârşitul verii, în timpul concediului, am putut realiza o mică reparație la casă, dar am putut participa şi la nunta colegilor mei, unde mi s-a cerut să conduc programul la restaurant. Slăvesc pe Domnul pentru toate binecuvântările din vară şi mă rog ca Domnul să mă călăuzească şi în timpul toamnei, ca dorinţa Lui să fie realizată şi mai departe.

Mulţumiţi Domnului împreună cu mine:

  • căci m-a ocrotit pe drumuri și a dat posibilități pentru contacte noi;
  • pentru tot ce am primit;
  • posibilitatea de a continua activ traducerea și distribuirea;
  • posibilitatea de a termina traducerea capitolului 3 din Epistola lui Iacov;
  • pentru binecuvântare în slujirile din această perioadă;
  • pentru bisericile și persoanele de acasă, care mă susțin din toate punctele de vedere.

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Christos, Zoltán!