Scrisoare de informare – septembrie 2023 – familia Dumitriu

,

Dragi frați și surori,

Lunile care le-am petrecut acasă au trecut foarte repede, cu foarte puțină odihnă, dar nu fără rezultate.
Duminicile nu au fost foarte odihnitoare, deoarece în majoritatea lor am avut prezentări a lucrării din Papua Noua Guinee (PNG), dar au fost pline de bucuria părtășiei cu frații și surorile care au pe inimă această lucrare. Ne copleșește dragostea și dedicarea multora dintre ei!

Am avut parte și de o întâlnire cu colegii Wycliffe Romania și cu bordul organizației de 3 zile într-un loc frumos, și am luat o gură de aer proaspăt (la propriu și la figurat), în tabăra pentru misionari/lucrători, organizată de PIM (Parteneri În Misiune) la Vlăhița, Harghita.

Prin mila Domnului, am reușit să cumpărăm o casă în care sperăm să ne mutăm când ne reîntoarcem din Papua Noua Guinee (PNG) și unde sperăm să primim copilul/copiii primiți de la Domnul (prin adopție sau în alt fel). Speram să fi fost posibil să ne mutăm înainte de plecarea în PNG, dar din păcate, oricât de mult am muncit la șantier (luni de zile, aproape în fiecare zi, de cele mai multe ori de dimineața până seara târziu), tot nu am reușit să finalizăm toate lucrările până la capăt. Totuși, dăm slavă Domnului pentru tot ce ne-a ajutat să terminăm, trimițând frați dragi să ne ajute în acest proces. Și biserica ne-a stat alături în acest proiect. Nu putem exprima cât de mult a contat dragostea, răbdarea și ajutorul fraților și ne rugăm ca Domnul să le răsplătească bunătatea!

După ce luni ne-am mutat lucrurile parțial în casa nouă, eliberând apartamentul unde am stat temporar, marți, 22 august dimineața am pornit din nou spre PNG.

Drumul a durat cu o zi mai mult decât ne-am așteptat, dar chiar și prin această întârziere Domnul a vrut să ne binecuvânteze. Ni s-a anulat ultimul zbor din Singapore către PNG, compania aeriană fiind obligată să ne plătească cazarea și masa pentru acea zi. Pe lângă că am putut să ne întindem în sfârșit picioarele și spatele și să dormim una bună după foarte multe ore de călătorie continuă, acest stop forțat ne-a dat ocazia unică să vizităm în acea zi scurtă, Singapore-ul pe jos. Dăm slavă Domnului și pentru acest cadou neașteptat al Lui!

Am ajuns vineri la centrul de misiune din PNG după încă vreo 22 de ore de călătorie, într-o casă nelocuită de multă vreme, cu foarte mult praf și mucegai. A trebuit să găsim hainele de pat și pijamale din depozit, înainte de a ne prăbuși în pat. Slavă Domnului pentru colegii dragi care ne-au așteptat cu mâncare caldă! Domnul să-i binecuvânteze!

Luni (28 aug.) deja am început la centru cursul de studiu Biblic cu viitorii profesori ai școlii Biblice din Iasi (nu Iași!!) și alte persoane. În total am avut 13 participanți. Deși inițial au fost planificate 2 săptămâni de curs, din diferite motive (care sunt foarte tipice în partea aceasta a lumii) a trebuit să regândim și rearanjăm tot calendarul nostru, ceea ce a permis ca Mihai să mai facă încă 2 săptămâni de curs cu acești oameni, dar a fost nevoie să prelungim șederea noastră și să schimbăm și biletele de avion. Evident, toate acestea ne-au mai luat mult din timp și energie.

Între timp, Hajni trebuia să elibereze casa în care am stat anii trecuți, să reducă din lucrurile noastre, și restul să le pregătească pentru depozitare. Între timp ne-am mutat de 2 ori. Hajni a participat și la un atelier de lucru de o săptămână în orașul Lae, unde a ajutat cu partea logistică/financiară și a mai pregătit din lucrurile necesare pentru vizita noastră în Buang în a doua parte a unii octombrie.
Când vineri, 22 septembrie, Hajni a ajuns înapoi la centru, Mihai a terminat cursul de 4 săptămâni. Săptămâna aceasta încercăm „să o luăm mai încet” în timp ce pregătim bagajele și detaliile pentru călătoria de vineri (29) către poporul Amele, unde, cu ajutorul Domnului, vom începe luni, 2 octombrie, un curs de studiu de 2 săptămâni. Rugați-vă în continuare pentru acești oameni și pentru noi, căci, ca și anul trecut, cel rău și acum vrea să oprească această lucrare cu orice preț. Sunt foarte multe obstacole, dar credem că lui Dumnezeu nimic nu-i poate sta în cale. Rugați-vă pentru ca acest curs să aibă loc și să fie mulți participanți! Domnul să le pregătească inimile și mințile pentru primirea Cuvântului, ca ei, auzind Cuvântul puternic al lui Dumnezeu, să fie cercetați și transformați spre slava Lui! Rugați-vă și pentru cursul din Buang cu același gând!

Rugați-vă și pentru ucenicii Patep, care în continuare au multe obstacole înaintea lor, când doresc să răspândească Cuvântul înțeles și către alții! Rugați-vă și pentru Ivio, soția unui lider cu numele Darius, care a decedat recent, și pentru copiii lor! Unii dintre dumneavoastră știți povestea lor și aveți numele lor pe semnele de carte. Pentru Darius nu mai putem să ne rugăm, dar vă încurajăm să continuați să o faceți pentru cei pe care i-ați „adoptat”, până când nu-i prea târziu.

Pentru noi, rugați-vă în continuare pentru călăuzire, protecție fizică, și în special, spirituală, să nu cădem de oboseală, și cel rău să nu se poată folosi de oboseala noastră!
Cu ajutorul Domnului pornim spre acasă în 30 Octombrie, unde nădăjduim să continuăm cu procesul de adopție, finalizarea casei, vizitarea bisericilor, și răspândirea viziunii de misiune. Nădăjduim să ne vedem cu bine cu mulți dintre dumneavoastră!

Cu drag, Mihai și Hajni