Scrisoare de informare Nr. 4 din 2019 – familia Dumitriu

,

Duminică, 10 noiembrie, am mers în satul Mahomba pentru o săptămână, unde a avut loc finalizarea studiului pe Evanghelia după Ioan. Mulțumim Domnului că în ciuda primelor reacții, 6 persoane din Dengalu au venit cu noi și au participat la curs, precum și peste 20 de persoane din Mahomba. Ne-am bucurat că rugăciunile au fost ascultate și în ciuda evenimentelor anterioare neplăcute din acest sat, acum am avut un timp foarte roditor și mult mai plăcut. Mai mulți bărbați tineri, precum și femei au manifestat un interes deosebit pentru studierea Scripturii. Cu această ocazie am încheiat și primul an de studiu biblic în care am parcurs trei cărți din Biblie în aproximativ 300 de ore de curs. Am acordat certificate de participare celor 3 persoane care au participat în proporție de cel puțin 80% la cursurile din tot anul. Sunt cei din imagine care țin în mână un certificat verde. Am printat și am oferit de asemenea ghidul de studiu bilingv, în Tok Pisin și Patep, pe cartea Isaia, fiind cel de al doilea ghid în limba lor pe care l-am creat împreună cu ei și cu ajutorul Domnului. Sunt cărțile albastre și mov din imagine. A fost o oportunitate extraordinară pentru ei de a auzi Cuvântul și de a experimenta cum este acest curs. Să continuăm să ne rugăm pentru ei ca să înseteze după Cuvânt, și de acum încolo să vină la cursuri chiar dacă nu va fi în satul lor. Domnul să dea la o parte credințele mincinoase și întunericul!

După vizita din Mahomba am participat pentru două săptămâni la atelierul de traducere din orașul Lae, unde echipa Patep a continuat procesul de revizuire a Noului Testament.

Un scurt video care ilustrează o zi din viața noastră în satul Dengalu puteți viziona aici: https://youtu.be/JF4_j3I05Xc

Acum suntem în Ukarumpa, la centrul de misiune, unde avem binecuvântarea de a întâlni și alți misionari, și vom petrece sărbătorile aici. După multele călătorii, cursuri, emoții, și fiind obosiți cu mutarea din nou într-o altă casă în Ukarumpa, și în proces de a ne reveni din răceala care a durat aproape o lună la amândoi, abia așteptăm să ne odihnim în părtășie cu alți misionari și mai ales cu cei români. (Avem o familie mixtă româno-elvețiană care a venit recent în PNG.)  Rugați-vă să fim reîntăriți și reîmprospătați de Duhul Sfânt în această perioadă, atât prin Cuvânt cât și prin frați. Pentru că sărbătoarea nașterii Mântuitorului și Regelui nostru Isus Hristos se apropie, vă urăm un Crăciun binecuvântat în care focalizarea să fie odihna în ascultarea de El și mai puțin truda cu prepararea unui meniu bogat!

Cu drag, Mihai și Hajni

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *