Scrisoare de informare Nr. 3 din 2020 – familia Dumitriu

Dragi frați și surori,

În ultima noastră informare am scris despre starea gravă a tatălui lui Hajni, care, după câteva luni de suferință, la 75 de ani, a trecut în veșnicie în 17 august, ziua când mama lui Hajni a împlinit 70 de ani. A fost o binecuvântare de la Domnul că a deschis oportunități ca din aprilie până în iunie să putem comunica cu ei prin internet aproape zilnic despre Dumnezeu și adevărurile din Scriptură. Mulțumim că, în ciuda restricțiilor pandemiei, Domnul ne-a permis să venim acasă, și Hajni să poată fi în ultima lună și jumătate din viața tatălui alături de el și de mama ei. A fost un timp foarte greu văzându-i suferința, dar și special, pentru că nădăjduim că a reușit să-l cunoască pe Domnul și să-l primească ca Domn și Mântuitor personal. A lăsat un gol uriaș în inima lui Hajni și a mamei ei. Rugați-vă ca Domnul să continue lucrarea de vindecare în ele!

Urmărește video: click pe link-ul de aici:
 https://youtu.be/KmhBdCj0HCY

Lucrarea a continuat, chiar și de la distanță, din România. Mulțumim Domnului, că în ciuda dificultăților tehnice, am reușit să ținem legătura online cu câțiva din poporul Patep în mod săptămânal, să ne rugăm unii pentru alții și să studiem împreună Scriptura recapitulând cu ei o parte din materialele parcurse în Papua Noua Guinee (PNG).

Într-o zi am discutat despre dezbinările apărute între două grupări de bărbați tineri din sat din cauza orgoliilor, apartenenței la diferite parohii (deși fac parte din aceeași denominațiune), și preferințelor diferite privind formele de închinare. Citind împreună din 1 Corinteni, am ajuns la câteva concluzii, care, nădăjduim că au schimbat perspectiva. Nu formele de închinare contează ci propovăduirea corectă a lui Hristos. Unitatea nu poate fi realizată decât sub crucea lui Hristos. Atunci când cu smerenie, în fața Cuvântului lui Dumnezeu, suntem gata să ne dezbrăcăm de formele religioase și să ne lăsăm informați și formați de către Scriptură pentru ca nădejdea noastră să fie doar în Hristos, și în răstignirea Lui, vom avea discernământul să dăm la o parte dezinformarea și să trăim și să lucrăm în unitate. Atâta timp cât nu contravine legii lui Dumnezeu, în orice loc am merge, ne putem adapta la formele religioase sau culturale pentru a nu împiedica propovăduirea lui Hristos. Mesajul crucii însă, nu avem voie să-L stricăm. 1 Corinteni 2:2: “Căci n-am avut de gând să știu între voi altceva decât pe Isus Hristos, și pe El răstignit.”

Am continuat și pregătirea materialelor de studiu biblic. Pentru a vă ajuta să înțelegeți procesul prin care materialele de studiu pot ajunge la oamenii din Patep, și nu numai, am creat acest video: https://youtu.be/A0NCYBF6UVY

Rugați-vă, ca dacă este voia Lui, să ne putem întoarce în Papua Noua Guinee în noiembrie! Planurile de a pleca în octombrie, au fost anulate de faptul că am contactat „virusul faimos”. Mulțumiți cu noi Domnului că am trecut cu bine prin boală și mama lui Hajni, cu care am stat împreună de la sfârșitul lui septembrie, nu l-a contactat! Nu tot așa s-a întâmplat cu câțiva prieteni și cunoștințe apropiate, dintre care, spre durerea noastră mare, o persoană a decedat. Să ne rugăm împreună pentru țara noastră și pentru cei care suferă într-un mod sau altul (boală, complicații în a se trata pentru alte cauze decât covid, jelire pentru cei pierduți, piedici în a ajunge acasă la cei dragi sau la locul de lucru/slujire, etc.) din cauza pandemiei! 

Noi am avut parte, direct sau indirect, de fiecare dintre acestea, și chiar nu a fost ușor să trecem peste ele. Și acum, ne confruntăm cu faptul că nu există legături de zbor decât o dată pe lună printr-un zbor umanitar, dar nici acesta nu este garantat. Am făcut rezervările necesare și ar trebui să călătorim între 9-11 noiembrie, dar am învățat în ultima vreme că nu mai putem spune nimic cu certitudine. Și înainte a fost așa, numai că nu am realizat. Uneori nu realizăm cât de prețios este ce avem până nu pierdem acel lucru, sau suntem aproape să-l pierdem. Credem că noi putem controla toate lucrurile și probabil am uitat cât de mult depindem de Dumnezeu. Acum avem ocazia să învățăm din nou lecțiile de bază ale credinței!

Simțim oboseala fizic și emoțional datorită multelor schimbări și incertitudini care apar în multe domenii ale vieții: pierderea tatălui și a unor cunoștințe dragi, trecerea prin patru perioade de carantină din martie încoace, urmând a cincea când ajungem în PNG, numeroasele mutări, boli, complicații cu compania aeriană (care rar își ține promisiunile, mai ales referitor la termene și rambursarea valorii biletelor nefolosite), lupta cu omul cel vechi, etc. Dar în continuare credem, că „TOATE  lucrurile (chiar și acestea) lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.” Acest lucru ne dă speranță și putere să mergem mai departe chiar și atunci când „viața aduce” altceva decât ce ne-am așteptat. Și, de multe ori, uitându-ne înapoi, vedem cât de adevărate sunt promisiunile Lui și că El știe mai bine momentul potrivit pentru toate.

Vezi și alte motive de rugăciune legate de ei în format video aici:  https://youtu.be/yWnUWO066Qg 

Suntem foarte mulțumitori Domnului că am putut să ținem legătura online cu cei din Patep în mod constant. Rugați-vă ca această legătură online să poată fi menținută până ne vom putea vedea față în față cu ei!

Rugați-vă și pentru mântuirea familiilor noastre și Domnul să le păzească sănătatea!         

Cu drag, Mihai și Hajni