Scrisoare de informare: Actualizare medicală – familia Taciuc

,

„Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!” Ps. 24:1

Dragi fraţi şi surori în Hristos, dragi conlucrători pe câmpul misiunii, dragi prieteni şi rude apropiate, fie ca Domnul să vă binecuvânteze pe fiecare în parte acolo unde sunteţi şi fie ca tot El să vă dea sănătate şi să vă facă să vă bucuraţi de viaţă sub toate aspectele ei!

Aşa cum unii dintre voi ştiţi, am revenit de curând în România. Planul nostru era iniţial să revenim pentru furlough şi refacerea actelor pe la mijlocul lunii martie, dar din cauza unor probleme medicale a trebuit să venim mai repede. Pentru că foarte multă lume ne întreabă aceleaşi lucruri despre starea mea de sănătate (Marius), am găsit cu cale să vă scriu acest email de informare cu actualizări. Menţionam în ultima scrisoare că fusesem diagnosticat în Papua Noua Guinee cu o labirintită virală ce mi-a generat mai multe stări de vertij şi ameţeală. În urma investigaţiilor medicale din România a reieşit că cel mai probabil virusul a fost anihilat sub acţiunea naturală a sistemului imunitar, dar nervul vestibulocohlear de pe partea dreaptă a rămas deteriorat în proporţie de aproximativ 50%. Boala a fost însoţită de probleme la nervul facial, scăderi de auz şi întunecări de vedere la ochiul drept. În prezent trebuie să urmez un tratament de refacere cu medicamentaţie şi exerciţii fizice timp de 3 luni. În tot acest timp trebuie să ne odihnim şi să urmărim evoluţia simptomelor sperând la o vindecare fără complicaţii.

Mulţumim pe această cale tuturor celor care se roagă pentru noi. Domnul Isus să vă răsplătească însutit pentru efortul şi dedicarea de care aţi dat dovadă până în prezent.

Dacă Domnul v-a pus pe inimă să continuaţi să vă rugaţi pentru noi, iată mai jos o listă cu motive concrete de rugăciune:

  • Mulţumiţi Domnului că am ajuns cu bine în România după o călătorie de 5 zile cu peripeţii. În acest context pandemic călătoriile sunt foarte dificile.
  • Mulţumiţi Domnului pentru că El a îngăduit să finalizăm cu bine cel de-al doilea termen al slujirii noastre în Papua.
  • Rugaţi-vă pentru sănătate.
  • Rugaţi-vă pentru adaptarea la România şi o mai bună tranziţie prin şocul cultural invers pe care îl experimentăm la întoarcerea de pe câmpul de misiune.

Marius, Mihaela, Iustin si Teodora