Programul de grădiniță Sunflower

Despre proiect

Oradea găzduiește în prezent mulți refugiați din Ucraina. O mare parte dintre ei nu știu cât vor rămâne în România, ei dorind să se întoarcă în Ucraina. Probabil unii, mai devreme sau mai târziu, vor pleca mai departe către vestul Europei. Pentru copiii lor nu este ușor în România. Sistemul clasic de învățământ românesc nu este întotdeauna cea mai bună soluție pentru ei.

Nevoia pe care am văzut-o este ca acești copii să aibă parte de activități socio-educaționale în propria limbă, și, pe lângă aceasta, să învețe bazele limbilor engleză și română. Pentru a întâmpina această nevoie, Wycliffe România, în parteneriat cu alte organizații și biserici din țară, a început un proiect pentru copiii preșcolari, refugiați din Ucraina. Proiectul „Sunflower” din Oradea și-a deschis ușile în noiembrie 2022. În fiecare dimineață, aproximativ 20 de copii între 3 și 7 ani se bucură de timpul frumos împreună. Ei beneficiază de educație în limba maternă, engleză și română, combinată cu jocuri și lucru manual. Nu lipsesc nici povestiri biblice, cântări și rugăciune.

Proiectul este coordonat de Marisa, munca ei fiind pe bază de voluntariat. Marisa lucrează cu o echipă multinațională și multilingvă (vorbitori de rusă, ucraineană, engleză și română) și grupa de copii ucraineni e integrată în structura de la grădinița Casa Minunată din Oradea. Așa copiii au parte atât de activități în limba lor, cât și de activități de integrare împreună cu copii români.

Proiectul încă are nevoie de sprijin financiar, cele mai importante costuri fiind costuri de personal și materiale educaționale. Ne rugăm pentru terminarea războiului, dar până atunci vă invităm să punem împreună umărul și să-i ajutăm pe acești oameni!


Vrei să susții acest proiect?

Dumnezeu te poate folosi pentru a transforma vieți prin Cuvântul Său. Lucrarea Lui măreață se face prin contribuția unor oameni obișnuiți care au ales să își pună timpul și resursele la dispoziția lui Dumnezeu.