Prin bunătatea Domnului, am ajuns în țară – familia Pașcalău

Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea, dar cea mai mare dintre ele este DRAGOSTEA. (1 Corinteni 13:13)

Dragii noștri, dacă până acum vă scriam despre noi ca fiind în linia întâi, iată dar, că am ajuns cu toții în linia întâi, gata în orice clipă să primim premiul alergării noastre. Lumea s-a schimbat, dar credința noastră rămâne aceeași în Dumnezeul Atotputernic. Nădejdea noastră este nezdrucinată în bunătatea Domnului nostru și în planul pe care îl are El cu viețile noastre. Cel care este Dragoste, a călcat mai întâi pe drumul suferinței și ne-a dăruit un exemplu vrednic de urmat. A Lui este gloria, slava și onoarea, în veci de veci!

Familia noastră, prin harul Domnului și prin bunatatea Lui, a ajuns în țară cu ultimul avion care a venit prin Istanbul. Suntem în izolare la Florești (Cluj) și-I mulțumim Domnului că nu suntem bolnavi.
În luna martie, odată ce această situație de criză a devenit generală, din partea organizației de misiune din Etiopia, ni s-a impus izolarea la domiciliu. Nu am mai avut permisiunea să mă întâlnesc cu echipa de traducere a Bibliei în limbajul semnelor etiopian și să particip la vreo întâlnire cu localnicii. Copiii au rămas deasemenea acasă, nemaiavând acces la școală. Aceasta fiind situația, majoritatea misionariilor și a profesorilor au fost repatriați.

Suntem, așadar, misionari întorși acasă, care trebuie să-și continue lucrarea dintr-o altă locație. Ne punem nădejdea într-un Dumnezeu Atotputernic și credem că El are pentru noi un viitor în lucrarea încredințată. Mai mult ca orișicând, știm că popoarele lumii au nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu, de aceea nu vrem să cădem de oboseală, ci să punem planul lui Dumnezeu înaintea circumstanțelor și să ne încredem în călăuzirea Lui. În această vară, chiar dacă întâlnirea bisericii nu va mai fi la fel, doresc să mă pot întâlni cu cât mai mulți dintre dumneavoastră, să avem părtășie și să ne sfătuim cum să continuăm lucrarea de traducere a Bibliei pentru popoarele care încă nu o au. Bucuria mea este mare văzând cum Duhul Sfânt ne ține în unitate oriunde ne-am afla pe acest pământ, și cred că Dumnezeu ne dăruiește și voința și înfăptuirea pentru a duce până la capăt misiunea încredințată.

Noi, ca și familie, am văzut mâna puternică a Dumnezeului nostru, care într-o zi și jumătate ne-a scos din Etiopia. Ne-a pus alături prieteni buni, care ne-au ajutat să plecăm în pace de acolo, iar alții ne-au sprijinit în primele săptămâni când am ajuns în țară. Ne rugăm ca Tatăl Ceresc să le răsplătească după marea Sa bunătate.


Pentru familia noastra ar fi două motive mari de rugăciune. 

În primul rând, ca Dumnezeu să vindece sufletul nostru împovărat de durerea despărțirii în grabă de cei pe care îi iubim și i-am slujit în ultimii zece ani. Dumnezeu să mângâie și să întărească copiii noștri, care sunt tulburați de această schimbare de situație din viața noastră. 

Apoi, ar fi continuarea lucrării misionare din această nouă locație. Rugați-vă ca Domnul să îmi ajute, ca și în aceste condiții de limitare a călătoriilor, să existe soluții pentru finalizarea programului de consultant în traducerea Bibliei. Rugați-vă să am înțelepciune pentru a folosi tehnologia avansată și să continui de la distanță să lucrez cu echipele de traducere. Încurajator este că, de când sunt în România, fratele Tăgâbaru din Maasha a putut să vorbească cu mine, de acolo, din mijlocul poporului șekkacio. Am nădejde, că voi putea continua lucrarea de traducere și de aici, iar când va veni momentul voi putea să merg în Etiopia și în alte țări, pentru a face consultanța traducerilor realizate de către echipe. 

Deasemenea sunt și aici în Europa de est proiecte de traducere a Bibliei în care mă voi putea implica. Dumnezeu mi-a pus pe inima proiectul de traducere pentru rromi și, la vremea potrivită, nădăjduiesc să îmi pot aduce contribuția. 

Domnul este Bun! Avem credință și nădejde că El ne va vindeca inimile îndurerate, trupurile obosite și duhurile mâhnite. Ne rugăm, ca împreună, dragi frați și surori, să ducem mai departe ceea ce Tatăl nostru Ceresc ne-a încredințat. 

Vă mulțumim în Numele Domnului, pentru dragostea frățească arătată în faptă,

Petru, Mirela, Ioan și Ana-Katarina