De ce pregătire am nevoie pentru a sluji cu Wycliffe?

,

Mult mai important decât o diplomă este dezvoltarea caracterului, maturității spirituale și a integrității morale.

O cerință de bază pentru toți candidații este cunoașterea limbii engleze, iar cei care vor merge în țări ale căror limbi oficiale sunt franceză, portugheză, spaniolă, etc, li se va cere să urmeze o perioadă de studiu a limbii respective în primul an de slujire.

Cei ce doresc să se alăture organizației Wycliffe trebuie să se întrebe: „În ce domeniu aș vrea să slujesc alături de Wycliffe?” Pe baza acestui răspuns ar trebui să aleagă tipul de școlarizare potrivit.

În organizația Wycliffe există două categorii mari de slujiri: muncă lingvistică și traducere și roluri de sprijin.

Munca lingvistică și traducere

Din această categorie fac parte domenii precum: Traducerea Bibliei, Folosirea Scripturii, Alfabetizare și Cercetare lingvistică.

Cei care doresc să fie implicați în munca lingvistică trebuie să aibă studii superioare. De asemenea este importantă o bună înțelegere și cunoaștere a Scripturilor.

Pentru viitorii traducători instruirea teologică este o necesitate.

Pentru alte domenii lingvistice în afară de traducere, Wycliffe nu pretinde o specializare anume, însă recomandă următoarele opțiuni: misiune, studii transculturale, lingvistică, limba engleză, antropologie sau studii biblice.

Wycliffe România lucrează în parteneriat cu Alianța Globală Wycliffe și partenerii acesteia, cum ar fi organizația SIL International, care se ocupă cu instruire, cercetare lingvistică, traducere, alfabetizare și folosirea Scripturii.

Pe lângă studii superioare, toți cei care se implică în munca lingvistică au nevoie să urmeze cursurile de pregătire oferite de Wycliffe în parteneriat cu SIL prin https://www.moorlands.ac.uk/ma-language-community-and-development/ sau un alt echivalent al acestui program. Cursurile studiate sunt: fonetică, fonologie, gramatică, învățarea limbii, metode lingvistice de aplicat pe teren, antropologie culturală, sociolingvistică, cultură, traducere și planificarea programelor lingvistice.

Roluri de sprijin

Din această categorie fac parte:

  • domenii profesionale ca: IT, contabilitate, management, comunicare, profesori, piloți, etc.
  • domenii tehnice ca: tâmplărie, mecanică auto și avioane, șoferi de camioane, electricieni, etc.

Celor care doresc să se implice în roluri de sprijin li se recomandă să obțină o diplomă sau să se pregătească în domeniul specific de interes.

Pe lângă abilitățile tehnice ale membrilor, Wycliffe dorește ca ei să fie sănătoși din punct de vedere fizic, emoțional și spiritual. Dacă ești slab în unul dintre cele trei domenii menționate, începe de pe acum să te întărești.

Pregătire în timpul slujirii

Organizația Wycliffe este adeptă a pregătirii în permanență, așa că oferă posibilitatea membrilor săi să-și continue studiile și să se specializeze pe un anumit domeniu, ca parte din slujirea lor.