Perseverența cu Domnul! – familia Dubei

,

Fiți dar îndelung răbdători, fraților, până la venirea Domnului. Iată că plugarul așteaptă roada scumpă a pământului, și o așteaptă cu răbdare, până primește ploaie timpurie și târzie. Iacov 5:7

Am participat la o conferință în Budapesta despre lucrarea cu diaspora și am stat lângă un frate din Iran care mi-a povestit greutățile pe care le-a îndurat atunci când a fugit din Iran în Europa. A trebuit să persevereze pentru a supraviețui. Am auzit despre taberele de refugiați din Grecia unde se află mii de oameni din Afganistan, Iran, Irak și Siria, care au nevoie de ajutor fizic și spiritual, dar nu sunt destui lucrători. Puținii lucrători care sunt acolo lucrează „8 zile pe săptămână” pentru a-i ajuta. O situație similară întâmpină misionarii din Coreea de Sud care încearcă să-i ajute pe refugiații nord coreeni din Anglia. Nord coreenii se confruntă cu mari traume. Ei trebuie să persevereze în viață cu nădejdea biruinței în Hristos. 

Proiectele de traducere a Bibliei cu surzii și romii din țară se confruntă cu dificultăți financiare, de parteneriat și nevoi de personal, dar perseverăm știind că Domnul e cu noi. Echipa de surzi a dedicat primele 32 de pasaje traduse în limbajul semnelor românesc, după trei ani de muncă grea. Acum ei caută să înlocuiască traducătorii care au renunțat și parteneri care să continue finanțarea. Se fac eforturi de a reîncepe proiectul cu romii după mai mult de un an de blocaj în colaborare. Acum se lucrează la reorganizarea proiectului. Rugați-vă pentru perseverență.

Fiind parte a echipei de coordonare PIM (Parteneri în Misiune) am ajutat la organizarea întâlnirilor anuale unde au participat 13 organizații membre și câțiva lideri de biserici. Parte din agenda întâlnirilor a fost planificarea unei conferințe naționale de rugăciune pentru misiune, organizată pentru slujitorii bisericilor din țară. Aceasta va avea loc pe 5-7 mai 2020. Avem nevoie de rugăciune pentru toate pregătirile și pentru dezvoltarea mișcării de misiune din România.

La finalul lunii septembrie Wycliffe România și-a mutat birourile la noua locație. Este un loc bun care ne oferă puțină stabilitate. Noua adresă o aveți pe prima pagină a scrisorii.

Maria a ajutat-o pe Tamara, un candidat nou, să treacă prin procesul de aplicare, finalizat și aprobat la începutul lui octombrie. Ea se pregătește acum să lucreze ca traducător al Bibliei pe termen lung. Domnul să o ajute, și să mai ridice încă mulți alți lucrători pentru câmpul de misiune.

Am lucrat la o resursă pentru rugăciune concentrată pe popoarele de frontieră din fereastra 10/40 care sunt neatinse de Evanghelie și fără Biblie în limbile lor. Biserici și credincioși sunt încurajați să adopte un popor și să se roage regulat ca Domnul să trimită lucrători la acel popor și să se înceapă un proiect de traducere a Bibliei în limba lor. Vă puteți înscrie pentru un popor și puteți imprima carduri de rugăciune cu acel popor pe situl Wycliffe RO: https://wycliffe.ro/

În biserica noastră din Oradea am sărbătorit Ziua Bibliei pe 24 noiembrie și am adoptat un popor din Yemen. Împreună cu pastorul bisericii lucrez la un studiu biblic săptămânal pentru anul 2020. Am dezvoltat deja materialul pentru primele șase luni și avem idei pentru a doua jumătate a anului.

În timpul liber, Maria învață să cânte la mandolină și a început deja să meargă cu o orchestră în satele din județul Bihor. De asemenea ea ajută ca voluntar, o oră pe săptămână, bebelușii abandonați de la maternitatea din Oradea. Miriam învață să cânte la violoncel și s-a alăturat echipei de închinare a bisericii. Levi a început pregătirile pentru examenul de capacitate care-l așteaptă la sfârșitul anului școlar. Apreciem rugăciunile dumneavoastră și susținerea financiară făcute cu credincioșie.

Mulțumiri

 • Mulțumim Domnului pentru lucrarea Lui între refugiații din Europa
 • Pentru perseverența traducătorilor surzi și romi în lucrările lor
 • Pentru întâlnirile bune cu partenerii PIM și pentru planurile făcute pe anul 2020
 • Pentru noul birou și pentru Tamara, noul membru Wycliffe România
 • Pentru noua resursă de rugăciune prin care putem adopta un popor fără Biblie
 • Pentru familia noastră care slujește Domnului în diferite domenii.

Cereri de rugăciune

 • Rugați-vă pentru lucrătorii care ajută pe refugiații din Grecia și Anglia
 • Pentru parteneriate bune și susținere în proiectele de traducere cu Surzii și Romii
 • Pentru pregătirile conferinței naționale de rugăciune PIM, din mai 2020
 • Pentru o mișcare de rugăciune pentru popoarele fără Biblie
 • Pentru plata noului sediu Wycliffe România
 • Pentru pregătirea lui Levi pentru examenul de capacitate și intrarea la liceu
 • Pentru harul Domnului în toate relațiile noastre și în lucrare.

Ruben, Maria, Miriam și Levi Dubei