Până la marginile pământului – familia Cuceuan

,

Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea… (Matei 24:14a)

Dragi prieteni, frați și surori,

Domnul ne-a binecuvântat cu sănătate și ne-a mai oferit încă un an, un an în care dorim să continuăm să-L slujim pe El în lucrarea la care ne-a chemat.

Sărbătorile de iarnă ne-au oferit prilejul să ne oprim din alergarea și rutina de fiecare zi, să ne bucurăm de familie, de timp liber, dar nu în ultimul rând să fim mulțumitori Domnului pentru ceea ce a făcut pentru noi până acum. Ne rugăm ca toți să avem parte de un an nou binecuvântat, un an în care să creștem în cunoașterea Tatălui și în care să ducem Evanghelia cât mai departe, până la marginile pământului.

Timotei continuă să ne umple inimile de bucurie și ne ține ocupați zi de zi. Daniela este încă în concediu și are grijă de Timotei, care este energic și plin de viață. Suntem mulțumitori și binecuvântați să îl avem în viața noastră.

Proiectul de traducere a Bibliei pentru Surzii din România (TBSR)

În ultima scrisoare am menționat despre faptul că se dorește ca proiectul TBSR să continue și pentru următorii trei ani de zile. Am avut parte de multe discuții cu organizațiile partenere, iar în cele din urmă, după multă rugăciune și frământări, echipa de traducere a decis să continue alături de Wycliffe România și să nu mai colaboreze cu una dintre principalele organizații. Obiectivul pentru următorii trei ani este traducerea Evangheliei după Marcu, iar eu voi ajuta cu exegeza și verificarea pasajelor traduse.

Rugați-vă ca Domnul să ne dea har, călăuzire și înțelepciune în lucrarea de traducere. Domnul să se îndure și de partea financiară a proiectului. În luna februarie s-a realizat traducerea video a primului capitol al Evangheliei după Marcu, și am reușit să finalizez și prima verificare exegetică.

Proiectul de traducere din Tanzania

Tot în ultima scrisoare am menționat că și acest proiect este într-o perioadă de tranziție. Au avut loc discuții între parteneri, iar în cele din urmă am aflat că echipa noastră (SIL-GSLT) nu va mai colabora cu acest proiect pe partea de traducere în noul termen de 3 ani. Cu toate acestea ne bucurăm să știm că traducerea va continua și ne rugăm pentru ei.

Studii masterat Ionuț

Studiile decurg cu bine până în acest moment deși am parte de provocări. Mă bucur că membrii echipei de traducere din Tanzania mă ajută cu cercetarea și colectarea de informații necesare pentru prima parte a tezei. Am avut deja o primă întâlnire video cu ei și am prezentat materialul obținut si coordonatorului meu. Am primit încurajări pentru a continua, deși proiectul pare a fi oarecum inovativ și necesită multă muncă. Rugați-vă ca Domnul să mă ajute în continuare și să-mi dea înțelepciune și inspirație pentru a termina studiile cu bine.

Planuri și activități pentru anul 2020

În vederea finalizării pregătirii mele ca și consultant pe traducere, mi s-a cerut să vizitez câteva proiecte de traducere a Bibliei pentru surzi din Asia. Deși am început să discut cu persoanele responsabile și planurile de călătorie prindeau contur, virusul care este larg răspândit acum în Asia, dar nu numai, a făcut ca discuțiile să stagneze pentru moment. Rugați-vă pentru colegii noștri care slujesc în Asia și pentru viitoarele mele călătorii în această parte a lumii.

Ne continuăm slujirea și în cadrul Wycliffe România. În acest an vom participa la două conferințe majore de misiune: ROMSICON (Sinaia) și PIM (Valea Drăganului). Rugați-vă ca Domnul să fie cu noi în călătorii și să ne dea har. În luna noiembrie, Wycliffe România dorește să organizeze la Oradea o conferință cu ocazia Zilei Internaționale a Bibliei. Dorim să colaborăm cu mai mulți parteneri locali. În aceste discuții organizatorice sunt și eu implicat. Avem nevoie de călăuzire și o bună colaborare cu toți cei care vor fi implicați.

Sprijin financiar

Mulțumim Domnului, în primul rând, pentru providența Sa. Domnul ne-a purtat de grijă până acum din punct de vedere financiar. Soldul în contul nostru de lucru Wycliffe a fost pe plus la finalul anului trecut, iar acest lucru se datorează ajutorului oferit de Wycliffe România care a acoperit minusul. Suntem recunoscători pentru ajutorul generos primit, dar acest lucru indică clar că avem nevoie de mai mulți susținători pe plan financiar. Dacă Domnul vă pune pe inimă să ne susțineți financiar găsiți informațiile bancare necesare pe pagina a doua, în partea de jos sau pe www.wycliffe.ro/donatii. Mulțumim tuturor celor care au dăruit până acum. Ne încredem în Domnul și ne rugăm pentru finanțele de care avem nevoie lună de lună.

Motive de rugăciune și mulțumire:

 • Mulțumim Domnului pentru Timotei și purtarea Sa de grijă
  cu privire la familia noastră;
 • Rugați-vă ca Domnul să ne dea har, călăuzire și
  înțelepciune în traducerea Evangheliei după Marcu în limbajul semnelor
  românesc;
 • Rugați-vă pentru studiile lui Ionuț – înțelepciune,
  inspirație și o bună colaborare cu echipa de surzi din Tanzania;
 • Rugați-vă pentru colegii noștri care slujesc în Asia și
  pentru viitoarele călătorii ale lui Ionuț în această parte a lumii;
 • Parteneriate bune și călăuzire în vederea organizării
  conferinței în luna noiembrie cu ocazia Zilei Internaționale a Bibliei
 • Susținere financiară – suntem mulțumitori pentru
  donațiile primite, dar continuăm să ne rugăm pentru ca nevoia financiară lunară să fie acoperită 100%.

Cu mulțumiri și binecuvântări,

Ionuț, Daniela și Timotei Cuceuan