Ochiul Domnului privește

,

„Iată, ochiul Domnului privește peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui.” Psalmul 33:18

Ultimele două luni au fost dintre cele mai grele pe care le-am petrecut până acum. Am fost copleșită de felul în care aproape nimic nu a mers conform planului inițial. A fost o grea imersiune în ceea ce înseamnă incertitudine și flexibilitate.

Cu toate acestea, în mijlocul oboselii, întrebărilor fără răspuns, respingerilor, schimbărilor de plan, am știut un lucru: ochiul Domnului privește. El a avut și are privirea ațintită asupra mea în fiecare moment. Cu toate că asta nu a rezolvat situațiile cu care m-am confruntat, a fost ca o ancoră de care am putut să mă țin strâns. Ce valoare ar avea credința dacă o am doar când toate merg bine?

În scrisoarea din octombrie am menționat diverse motive de rugăciune. Aș vrea acum să aduc noutăți cu privire la ele.

Din motive care nu au ținut de mine, nu am reușit la timp să adunăm toate documentele pentru a aplica pentru viza religioasă. Între timp, viza mea de turist a expirat, iar cererea făcută pentru a o extinde nu a primit încă răspuns. Sistemul de imigrări din Columbia experimentează niște probleme tehnice încă de la jumătatea lui octombrie. Nu am ce face decât să aștept răspuns de la ei. Continuați să vă rugați pentru asta! Această întâmplare decalează toate planurile, dar am încredere în voia Lui.

Pe de altă parte, continui orele de spaniolă. Mă întâlnesc cu Shirley, prietena noastră columbiană, două ore în fiecare zi.

Mă simt mult mai în largul meu vorbind spaniolă, ceea ce reduce considerabil stresul cultural.

Un alt motiv pe care îl menționam în octombrie era legat de apartament. După câteva eșecuri, multe acte și ore petrecute în căutarea unui apartament, am primit, în final, aprobarea! Cu ajutorul Domnului ne vom muta în săptămâna 18-22 decembrie. Atât eu, cât și Tiffany, colega mea, așteptăm să luăm o pauză cu ocazia sărbătorilor. Cristos S-a născut!

Noaptea lumânărilor

În procesul de adaptare într-o țară străină, învățarea limbii naționale este doar o parte a poveștii. O altă parte fundamentală este imersiunea în cultura țării. În alte cuvinte, a afla care sunt valorile și lucrurile prețuite de popor, care-i sunt sărbătorile și ce e cu adevărat important pentru ei e o dimensiune fascinantă a procesului de adaptare.

Așa am asistat la una dintre cele mai frumoase și importante sărbători ale Columbiei: noaptea lumânărilor. Cu toate că e o sărbătoare cu tentă catolică, pe cât de religioasă e, pe atât e de familială. E un timp în care familiile se adună, ies în fața casei, a blocului, în piețe, parcuri, pe străzi și aprind lumânări de toate culorile.

Adevăratul simbol al sărbătorii este iluminarea/pregătirea căii pentru nașterea lui Hristos. Columbienii consideră noaptea de 7 decembrie ca fiind începutul sezonului de crăciun. Cei mai mulți dintre ei își afișează decorațiunile de crăciun în casă și în afară tocmai în această noapte, astfel împodobind întregul oraș.

A fost copleșitor pentru noi să vedem atâtea persoane participând la această sărbătoare fascinantă. Shirley ne-a dăruit lumânări personalizate cu numele nostru și altele în culorile steagului Columbiei. Așteptăm, cu inimile deschise, nașterea Ta, Isuse, și anul acesta! Și ne dorim ca peste tot mai mulți surzi columbieni care zac în întuneric să răsară o mare lumină!

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă în continuare pentru primirea extensiei vizei de turist, și apoi viza religioasă!
  • Rugați-vă ca procesul mutării în noul apartament să decurgă bine și fără probleme.
  • Rugați-vă să ne putem odihni cum trebuie în vacanța de iarnă, ca să putem să ne reluăm activitatea în ianuarie.
  • Lăudați-L pe Domnul pentru progresul zilnic în limba spaniolă!
  • Lăudați-L pe Domnul pentru relațiile sănătoase cu echipa de misionari de pe câmp.

Fiți binecuvântați!

Cu oameni ca voi înaintează Împărăția lui Dumnezeu!

Damaris Zlatan