O toamnă altfel – Damaris Zlatan

,
Damaris, Amy, Rebekah

Frunze căzătoare

A venit iarăși toamna…

S-a terminat perioada taberelor și am scos din nou gecile din dulap, și totuși fiecare anotimp își are frumusețea lui, așa cum l-a creat Dumnezeu.

Toamna mea a început cam abrupt, aș spune, sau poate doar neașteptat. Am continuat, totodată, cursurile și activitățile mele obișnuite în pregătirea pentru slujire.

Unitate în diversitate

Așa cum am menționat și în scrisoarea anterioară, continui cu spor și pasiune orele de limba semnelor, unde încep să înțeleg tot mai mult și încerc să pot și comunica la rândul meu cu surzii la biserică și în diverse alte circumstanțe.

Din nou, septembrie a fost o lună a relațiilor, una în care am realizat că, fiind mai uniți în relațiile dintre noi, suntem și mai eficienți în lucrare.

Perspective de viitor

Încep să iau în considerare câteva roluri pe care le-aș putea prelua după terminarea pregătirii (preconizată în decembrie), iar acest proces de gândire pune pe umerii mei multă responsabilitate înaintea lui Dumnezeu, a bisericii, a surzilor și a partenerilor. Am mare nevoie de rugăciune în acest sens! Până atunci, însă, încerc să iau viața pas cu pas, așa cum o primesc de la El în fiecare zi.

Între ceață și soare

Însă cea mai mare lecție (încă în desfășurare) e cea care merge dincolo de training – cea a răbdării. Septembrie a fost luna în care bucuria și entuziasmul de la început au fost umbrite de o realitate ploioasă și presărată de întrebări, o perioadă confuză din mai multe perspective. În loc de răspunsuri, însă, Dumnezeu mi-a arătat că trebuie să am încredere în Cel ce a conceput imaginea de ansamblu și răbdare, știind că lucrurile se vor așeza la timpul Lui, și nu după planul meu! Chiar cu câteva zile în urmă, Dumnezeu mi-a oferit o imagine așa de plastică: dimineață, pe drum spre birou, era o ceață atât de deasă afară, iar după-masă a ieșit un soare atât de puternic încât parcă ceața nici nu fusese reală.

În perioade cețoase, mă bucur de Cel care rămâne Același și a Cărui lumină străbate peste veacuri!

Motive de rugăciune

  • Lăudați-L pe Domnul că am acum o colegă de cameră și nu mai trebuie să stau singură!
  • Lăudați-L pe Domnul că începe să se alcătuiască o nouă echipă în proiectul de traducere al surzilor!
  • Rugați-vă pentru înțelepciune și discernământ în alegerea rolurilor după decembrie!
  • Rugați-vă pentru progrese și roadă în slujirea din iarna ce ne stă în față!

Damaris