Noutăţi despre misiune Nr. 4/2023

,

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut în această toamnă târzie, cu dragostea mereu reînnoită a Domnului. Iarna „bate cu putere la ușă” și pentru mine, aceste zile pot fi foarte deprimante, dar Îi mulțumesc Domnului că le-a creat cu un scop. Îl laud pe Domnul, pentru că am avut o toamnă lungă și frumoasă și am reușit să ducem prețioasa Evanghelie a Domnului în câteva locuri. Acum vreau să vă împărtășesc o mică relatare a acestora, pentru a-L putea lăuda din nou pe Domnul pentru toată bunătatea și binecuvântările Sale.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

În toamnă, întrunirile vor continua ca de obicei, iar serviciile paralele vor începe din nou.

Orele de Biblie pentru copii

S-au reluat cursurile copiilor din Biblie de la Porumbeni și am continuat cu studiul despre epoca regilor. Cu întreruperi, dar am reușit să ținem ședințele în continuare, iar copiii continuă să participe. De asemenea, vorbesc adesea cu adulții, dar în ultima vreme am auzit de traume spirituale grave și disperare. Cu toate acestea, am început un alt studiu biblic pentru copii la celălalt capăt al satului și un nou grup mic și entuziast s-a înscris. Această sesiune are loc în casa care a ars și a fost reconstruită, unde proprietarul este fericit să ne găzduiască. Aici am abordat poveștile din jurul creației și mă bucur să văd că copiii sunt interesați de aceste lucruri. Să ne rugăm în continuare pentru oamenii din sat, în special pentru copiii și adulții care aud Cuvântul Domnului, pentru a face o diferență în viața lor!

Traducerea Bibliei în limba Rromani Standard (TBRS)

Proiectul de traducere a Bibliei a continuat pe parcursul toamnei. Echipa de traducători se află acum în procesul de finalizare a cărții Faptele Apostolilor.

A doua ediție a Evangheliei după Ioan și versiunea color (desene) au fost finalizate. De asemenea, lucrările de distribuție au progresat. Am vizitat o școală din județul Bihor, unde există elevi romi de limbă maternă și un număr de profesori romi. Am fost foarte bucuroși să avem ocazia de a distribui câteva materiale în acest loc. Am vizitat, de asemenea, un centru unde se organizează diferite activități pentru romi (program „after school” pentru elevi, cursuri biblice, cursuri biblice pentru femei etc.). Și aici am avut ocazia să distribuim câteva materiale. Oriunde mergem, pe lângă distribuirea de materiale, evaluăm, de asemenea, cât de bine sunt înțelese materialele și care este cererea. Am primit și eu câteva exemplare, dintre care majoritatea le-am distribuit deja.

Îi suntem recunoscători Domnului pentru toate oportunitățile, dar ne rugăm și pentru ca activitatea de traducere, tipărire și distribuire să continue.

Conferințe

Bineînțeles, întâlnirile au fost reluate și în toamnă. Am participat la două ateliere de lucru. Primul a fost întâlnirea obișnuită de toamnă a proiectului de traducere, care a fost organizată la Brașov, ca de obicei. A fost bine să ne întâlnim, să împărtășim rapoarte și să ne rugăm împreună cu colegi de aproape și de departe.

Îi sunt recunoscător Domnului pentru progresul traducerii și distribuției, dar să ne rugăm ca această lucrare măreață să continue.

A doua a fost o cerere neașteptată. Am fost invitat la Békés (Ungaria), unde a avut loc cel de-al doilea Forum al Rromilor din Bazinul Carpatic, care a fost organizat de Misiune Penticostală a țiganilor din Ungaria. În luna mai au avut o primă întâlnire, despre care nu știam, dar acum am fost invitat personal. A fost o mare binecuvântare să aud despre situația misiunii țigănești din tot Bazinul Carpatic și să particip la discuții. De asemenea, a fost o mare onoare să ne purtăm reciproc poverile în rugăciune.

Lăudați-L pe Domnul pentru toate ocaziile la care am putut participa, dar rugați-vă ca toate slujbele pe care le facem în tot Bazinul Carpatic printre acești oameni să fie pentru zidirea Împărăției lui Dumnezeu.

Alte slujiri!

Predicile de acasă

Slujirea mea în biserica mea de acasă și în district a continuat, la fel ca și împărțirea pachetelor pentru familiile nevoiașe. Odată cu mutarea familiei pastorului, există mai multe oportunități de slujire acasă și în district. În plus față de serviciile de închinare de acasă, am putut sluji la întâlnirile pentru persoane cu dezabilități. În plus, sunt invitat în alte districte din județ. Îi sunt recunoscător Domnului pentru oportunitatea de a-L sluji, dar mă rog pentru biserici ca Domnul să transforme inimile, pentru că este mare nevoie de El. În timpul toamnei am reușit, de asemenea, să-mi vizitez prietenii din Miercurea- Ciuc și am luat-o înainte pentru iarnă cu lucrările din casă. Îl laud pe Domnul pentru fiecare oportunitate de a sluji. Rugați-vă ca Cuvântul să nu fie rostit în zadar, ci să aducă roade în inimile oamenilor.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:

 • că am putut continua orele de biblie cu copii;
 • că traducerea continuă;
 • că am putut slujii în bisericile de romi;
 • pentru bisericile și persoanele de acasă, care  mă  susțin  din toate punctele de vedere;
 • pentru că Domnul m-a ținut sănătos în slujire.

Rugaţi-vă pentru:

 • să putem continua traducerea;
 • să putem continua distribuirea materialelor;
 • pentru izbândă în slujire atât în comunitățile de romi, cât și în cele maghiare;
 • Domnul să folosească materialele distribuite;
 • Domnul să binecuvânteze atât comunitățile de romi cât și altele;
 • Domnul să ne călăuzească în slujire;
 • Domnul să lucreze în continuare pentru susținerea mea financiară necesară;
 • pentru misiunea internă şi externă.

Va multumesc anticipat in Numele Domnului!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!