Noutăţi despre misiune Nr. 3/2021 – Zoltán Barabás

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut pe toți cu dragostea eternă a Domnului în această zi de sfârșit de vară. Sunt foarte recunoscător pentru aceste luni călduroase, și sper încă la zile frumoase de toamnă. Glorific pe Domnul pentru că m-a ocrotit în acest sezon frumos și plin de experiențe bogate și mulțumesc pentru toate oportunitățile, în care am putut sluji, dar am putut fi și îmbogățit prin alții din harul Său.

Din nenumărate binecuvântări și experiențe aș dori să vă împărtășesc câteva, ca să putem slăvi din nou și mai departe pe Tatăl nostru pentru toate lucrările Sale făcute în noi și prin noi.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

Prin sosirea verii virusul a mai slăbit, astfel am putut avea mai multe oportunități pentru slujire, dar și pentru recreere (tabere).

Orele de Biblie pentru copii

Orele de Biblie le-am continuat în iunie, astfel am putut termina viața lui Iosif, dar ne-am oprit pentru sărbătoarea rusaliilor. În timpul verii nu m-am oprit în perioada de vacanță, căci în vizitele mele periodice de vară, copiii s-au interesat din nou și din nou de posibilitatea de a continua aceste activități. E bine să slujești atunci, când „inimi flămânde” așteaptă „mâncarea spirituală”.

Eu sunt în continuare bucuros și mulțumitor, pentru că mica echipă așteaptă și mai departe aceste întâlniri, dar să ne rugăm ca acest Cuvânt al Domnului să nu dispară fără urme din viața lor, ci să aducă roade în multe vieți.

Proiectul finalizat

La începutul verii am putut finaliza în format video (DVD) cei 32 de Psalmi traduși și înregistrați în dialectul oltean ursăresc din sudul României.

Cu aceasta, toate pregătirile au fost finalizate, ca să vizităm din nou comunitățile din Oltenia. Atât îmbunătățirea situației pandemice, cât și a celei financiare au făcut posibil, ca la sfârșitul lunii august să parcurg acest drum cu colegul meu din Satu-Mare. Mai mult de 1500 de cărticele am dus cu noi împreună cu 200 de DVDuri și cărți de vizită cu websitul și pagina de facebook unde se găsesc aceste materiale digitale. Opt zile am stat acolo, timp în care am vizitat 7 localități, 5 biserici și 7 familii. Pe lângă prezentări am putut sluji și din Cuvântul Domnului, și am distribuit toate materialele digitale și cele mai multe din materialele scrise. Am continuat deci acest proiect, dar nu știm când o să mai avem resursele necesare (din punct de vedere fizic și material) pentru a continua lucrarea în acest dialect.

Slăvesc pe Domnul, pentru că a făcut posibil și am putut vizita încă odată aceste localități, și mă rog ca El să folosească aceste materiale biblice distribuite în formate diferite și să schimbe prin ele viața oamenilor după voia Lui.

Traducerea Bibliei în limba Romani Standard (TBRS)

Și proiectul TBRS continuă. În timpul verii am putut organiza încă două întâlniri regionale. Încă din luna iunie am călătorit la București, ca să prezentăm proiectul în unele dintre cele mai mari biserici baptiste de romi din zonă. Apoi am organizat o prezentare la una din cele mai mari și cunoscute biserici de romi din România, în Biserica Penticostală Rugul Aprins din Toflea. Din ambele localități și din împrejurimi mulți reprezentanți ai bisericilor au putut participa, astfel multe informații am putut preda, dar și asculta. Să ne rugăm și mai departe pentru acest proiect nou, ca Domnul să ne călăuzească atât la începerea lui propriu-zisă, cât și în timpul acestuia.

Tabere

Dacă este vară, este timp pentru tabere. Și în această vară am putut participa în două tabere. Prima organizată de Wycliffe România, unde lucrez cum bine știți. Încă de anul trecut au organizat o întâlnire cu slujitorii, dar din cauza pandemiei n-a fost posibilă, dar a fost încântător anul acesta să ne revedem personal. Dimineața pe lângă devoțional am avut întâlnire de slujire, iar după masă am putut avea drumeții, părtășii frumoase și evenimente sportive. În tabăra următoare (tabăra de tineret) am putut sluji activ, pentru că a fost organizată în cadrul bisericii mele. Pe lângă devoțional și învățătură, am putut participa la două drumeții și pe lângă versetul de aur am putut asculta mărturii în jurul focului de tabără. Mulțumesc Domnului pentru tineret și pentru oportunitățile de a fi împreună cu ei, în prezența Sa.

Alte slujiri!

Predicile de acasă

Am continuat slujirea din biserica locală și din împrejurimi, precum și distribuirea pachetelor pentru familiile nevoiașe din zonă.

Sunt foarte recunoscător Domnului pentru toate lucrările și întâlnirile la care am putut participa. Să ne rugăm în același timp ca El să folosească totul pentru gloria Sa și pentru zidirea Împărăției Sale.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:

 • pentru că Domnul ne-a dat har și putere pentru slujire și în această vară;
 • pentru că am putut vizita atâtea locuri și comunități;
 • pentru bisericile și persoanele de acasă, care mă susțin din toate punctele de vedere;
 • pentru că Domnul m-a ținut sănătos în slujire.

Rugaţi-vă pentru:

 • ca Domnul să-i călăuzească pe romi să recunoască importanța acestui nou proiect;
 • ca Domnul să folosească materialele distribuite;
 • ca Domnul să dea tot ce am nevoie (pe plan fizic și spiritual);
 • ca Domnul să binecuvânteze atât comunitățile de romi cât și altele;
 • ca Domnul să ne călăuzească în slujire;
 • ca Domnul să lucreze în continuare pentru susținerea mea financiară necesară;
 • pentru misiunea internă şi externă.

Mulţumesc anticipat!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!