Noutăţi despre misiune Nr. 3/2020 – Zoltán Barabás

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut pe toți cu dragostea reînnoită și harul protector al lui Isus în această zi de toamnă. Sunt foarte recunoscător pentru toate binecuvântările primite în această vară. Aș dori să vă împărtășesc câteva evenimente din vara care a trecut, ca să putem slăvi pe Tatăl nostru pentru toate lucrările Sale făcute în noi și prin noi.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

Cum toți ați putut realiza, vara aceasta a adus schimbări datorită pandemiei, inclusiv în slujire.

Orele de Biblie pentru copii și întreținerea relațiilor

Din cauza eliberării din starea de urgență în luna iunie, am decis, că o să continui orele biblice cu copiii, pentru că în primăvară a trebuit să ne oprim brusc cu ele. Astfel în iunie și iulie am putut parcurge viața lui Neemia în totalitate. Copiii au fost foarte bucuroși pentru noile întâlniri, pentru că nu numai școala „a rămas afară” din viața lor, dar și părinții care au plecat în străinătate din cauza sezonului de lucru din vest. Astfel pentru copii a fost „o rază de lumină”, că am putut să mă ocup de ei pe mai multe planuri.

Eu sunt bucuros și mulțumitor că „micuții” mei prieteni sunt bine din toate punctele de vedere, dar să ne rugăm în continuare ca acest Cuvânt al Domnului să nu dispară fără urme din viața lor ci să aducă roade în multe inimi.

Comunitățile de Romi din împrejurimi

Din iunie deci am putut lua contactul personal din nou cu comunitățile de Romi din împrejurimi, astfel în timpul verii am putut sluji în câteva din biserici (Apalin, Tonciu). Am fost foarte bucuros, că am putut întâlni și personal acești frați și am putut vesti Cuvântul Lui în comunitățile lor. Pe lângă aceasta am putut vizita o comunitate unde n-am fost încă personal, dar l-am cunoscut pe păstorul lor de mai înainte, astfel am putut discuta cu ei să ne ajute la verificarea câtorva întâmplări traduse și înregistrate. Mai târziu, cu colegii mei traducători, am putut vizita de câteva ori comunitățile și am verificat întâmplările traduse. Am învățat mult și am folosit limba.

Sunt recunoscător Tatălui, că am putut realiza atât până acum, dar să ne rugăm ca Scriptura să ajungă atât în mâinile, cât mai ales în inimile oamenilor și astfel să aducă roade ori unde ajunge.

Comunitățile din Oltenia

Din păcate din cauza numărului cazurilor de infectare în timpul verii n-am putut ajunge în sudul României (Oltenia), deși am planificat și n-am călătorit foarte mult. Dar totuși am putut ține legătura cu ei permanent. Donațiile, care au ajuns pentru ameliorarea nevoilor fizice/economice cauzate de pandemie, le-am  putut trimite mai departe la ei și m-am bucurat când am auzit că viața atât pe plan fizic, cât și spiritual revine încet „la normal” și continuă atât cu slujirea bisericii, cât și cu munca.

Sunt recunoscător, că am putut sluji și în acest fel din dragostea uimitoare a lui Dumnezeu, dar să ne rugăm, ca pe lângă mâncarea trupească, Domnul să-i atingă și să-i hrănească și spiritual.

Aici aș menționa, că în acest an fiscal se termină acest fel de suport financiar pentru proiect iar lansarea unui nou proiect este încă în desfășurare. Eu sunt recunoscător pentru tot ce am putut realiza și pentru toate persoanele cu care am putut realiza toate acestea, dar să ne rugăm, ca Domnul să ne dea călăuzire și ajutor pentru a continua.

Alte slujiri!

Predicile de acasă, tabăra cu tineretul și lucrarea de acasă

Slujirea din biserica locală și din împrejurimi a putut continua, dar chiar mai mult în timpul verii am avut mai multe oportunității, frații slujitori fiind plecați în concediu pentru un timp. Am putut participa și la o tabără cu un grup de tineri din biserica locală timp de 10 zile, unde am avut ocazia să slujesc puțin. Sunt recunoscător pentru discuții, pentru activitățile sportive, pentru drumeții și toate activitățile făcute împreună.

Am putut realiza câteva lucrări importante și în jurul casei și mulțumesc Domnului că mi-a dat putere de a realiza aceasta. Sunt foarte recunoscător Domnului pentru toate lucrările făcute personal sau de la distanță. Să ne rugăm în același timp ca El să folosească totul pentru gloria Sa și pentru zidirea Împărăției Sale.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:

 • pentru că mai ține timpul de har și se vestește evangelia;
 • pentru că vara aceasta am putut continua slujirea;
 • pentru bisericile și persoanele de acasă, care  mă  susțin  din toate punctele de vedere;
 • pentru că m-a ținut sănătatea în slujire.

Rugaţi-vă pentru:

 • ca Domnul să dea înțelepciune pentru noul proiect;
 • ca Domnul să facă posibil și financiar acest lucru;
 • ca romii să trimită noi traducători și grupuri pentru materiale;
 • ca Domnul să binecuvânteze atât comunitățile de romi cât și altele;
 • ca Domnul să ne călăuzească în slujire;
 • ca Domnul să lucreze  în continuare pentru susținerea mea financiară necesară;
 • pentru misiunea internă şi externă.

Mulţumesc anticipat!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!