Noutăţi despre misiune Nr. 2/2023 – Zoltán Barabás

,

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Cu dragostea mereu reînnoită a Domnului, vă salut pe toți în această zi de început de vară. A venit vara mult așteptată și văd în ea dragostea Domnului pentru mine și pentru această lume. Continui să fiu foarte recunoscător Domnului, pentru că m-a ferit de toate necazurile majore, de accidente și sunt sănătos. Aș dori să vă invit din nou la o mică reflecție asupra modului în care Domnul m-a călăuzit în această perioadă, pentru a putea continua să Îl slăvim împreună.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

Primăvara a deschis nu numai o reînnoire a naturii, ci și un nou orizont de oportunități de lucrare.

Orele de Biblie pentru copii

Orele de Biblie pentru copii au continuat în mod regulat în primăvară. Am reușit să oferim o perspectivă asupra vieții lui David și a fiului său (Solomon). Am putut să învățăm multe despre viața celor doi, dar și să cântăm, să ne rugăm și să ne jucăm. Continui să fiu recunoscător Domnului pentru grupul mic de participanți, care vin în mod regulat la aceste sesiuni, în număr variabil. Continui să vizitez familia a cărei casă a ars în timpul iernii. Ei au reușit să construiască o casă nouă, la care noi, ca congregație, am putut lua parte. Acum s-au mutat din nou în propria lor casă, iar eu, ca reprezentant al Domnului și al bisericii, îi vizitez și îi ajut cu tot ce pot. Mi-au propus să țin ore pentru copii și la ei acasă, dar acest lucru se va întâmpla probabil în anul școlar următor, cu voia Domnului.

Să continuăm să ne rugăm pentru acest sat și pentru oamenii lui, mai ales pentru acești copii și adulți, care aud Cuvântul Domnului pentru a face o diferență în viața lor!

Traducerea Bibliei în limba Rromani Standard (TBRS)

Proiectul de traducere a Bibliei continuă. Evanghelia după Ioan a fost tipărită. Atât materialul scris, cât și materialul audio de calitate mai slabă au fost puse pe internet. O înregistrare profesională a materialului audio va fi făcută în această lună. În plus, faza de traducere a Faptelor Apostolilor continuă. Mulțumiți Domnului că Evanghelia după Ioan este acum disponibilă atât în format digital, cât și tipărit. Rugați-vă însă ca munca de traducere, producție audio și distribuție să continue.

Întâlniri și prezentări

În primăvara a început și sezonul întâlnirilor. În primul rând, a trebuit să particip la adunarea generală anuală a Asociației Wycliffe România de la Oradea. Deși a fost obositoare, atât călătoria, cât și întâlnirea, a fost o bucurie să revăd colegii și să aud rapoarte în direct despre lucrarea pe care Domnul o face în și prin ei în diferite părți ale țării și ale lumii. Mai târziu am participat la adunarea oficială a Proiectului de traducere a Bibliei în limba Romani Standard la Brașov. Și aici a fost o bucurie să-i văd pe traducători, precum și pe ceilalți participanți la acest proiect. De asemenea, la această adunare a fost prezent și un reprezentant al organizației americane Wycliffe, care asigură sprijinul financiar pentru continuarea activității. Întotdeauna este interesant să auzim și să vedem opinii diferite cu privire la progresul lucrării.

În al doilea rând, au început și vizitele în biserici pentru prezentarea și distribuirea Evangheliei după Ioan, menționate mai sus. Am vizitat biserica penticostală romă din Bahnea, pe care o vizitasem de mai multe ori în toamnă. Aici am putut sluji cu câteva rugăciuni și am luat parte și la prezentare. A fost o plăcere să fiu din nou aici, alături de acești oameni. Apoi am vizitat o comunitate de romi adventiști în Târgu Mureș, unde am avut prezentarea noastră. Și aici a fost bine să auzim părerea romilor despre această lucrare. Bineînțeles, am dori să continuăm acest lucru și în vară, atunci când se va ivi ocazia.

Îi sunt recunoscător Domnului pentru toate slujbele și oportunitățile la care am putut participa, dar mă rog ca acestea să nu fie în zadar în viața nimănui, ci să poată fi folosite în viața bisericilor.

Alte slujiri!

Predicile de acasă și misiunea în spital

Desigur, slujirea mea în biserica mea de acasă și în district a continuat, precum și slujirea mea de parcelă pentru familiile nevoiașe. În plus, sunt invitat în mod regulat să fiu slujitor invitat în districtele învecinate. În cele din urmă, permiteți-mi să menționez că am putut, de asemenea, să-mi vizitez prietenii din Ciuc, iar munca mea din jurul casei a progresat frumos, fapt pentru care Îi sunt deosebit de recunoscător Domnului.
Îl laud pe Domnul pentru fiecare oportunitate de slujire, dar să ne rugăm ca Cuvântul să nu fie rostit în zadar, ci să aducă roade în inimile oamenilor de pretutindeni.

Cu aceasta, îmi iau rămas bun și vă doresc harul uimitor al Domnului peste voi toți! Domnul să vă binecuvânteze.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:

 • că studiile biblice pentru copii au continuat;
 • că am putut imprima Evanghelia după Ioan;
 • că traducerea cărții Faptele Apostolilor continuă;
 • că am putut slujii în bisericile de romi;
 • că Domnul a continuat să-mi trimită tot ceea ce am nevoie, atât fizic cât și spiritual, pentru muncă și în viața personală;
 • că Domnul m-a ținut sănătos în slujire.

Rugaţi-vă pentru:

 • ca Evanghelia după Ioan să fie distribuită;
 • ca traducerea cărții Faptele Apostolilor să fie terminată în curând;
 • ca să reușesc în slujire atât în comunitatea romă, cât și în cea maghiară;
 • ca Domnul să continue să asigure ceea ce este necesar în toate domeniile (material, personal, spiritual, etc.);
 • ca Domnul să binecuvânteze și să folosească comunitățile de romi din țară și din străinătate;
 • pentru misiunea internă şi externă.

Mulţumesc în numele Domnului!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!