Noutăţi despre misiune Nr. 2/2021 – Zoltán Barabás

,

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut pe toți cu dragostea eternă și harul protector al lui Isus în această zi de primăvară. Sunt foarte bucuros de natura „reînnoită” și totdeauna admir în ea harul și dragostea reînnoite a Domnului.

Eu sunt foarte mulțumitor, că am putut trăi o parte din bunătatea Lui eternă încă odată, din care aș dori să vă împărtășesc ceva, ca să putem slăvi și mai departe pe Tatăl nostru pentru toate lucrările Sale făcute în noi și prin noi.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

Deși a sosit primăvara, perioada virusului nu s-a terminat, dar perioada frigului da, așa că am putut continua lucrarea cu un nou impuls.

Orele de Biblie pentru copii

Am putut continua orele de Biblie în ciuda perioadei grele de pandemie. Deși vremea nu era favorabilă de fiecare dată, mica echipă a venit regulat la întâlnirile noastre. După perioada Patriarhilor (Avraam, Isac și Iacov) m-am dus mai departe la viața lui Iosif. M-am oprit în perioada Paștelui și am învățat despre importanța acestei sărbători, dar după aceasta am continuat mai departe cu Iosif. Cântecele și jocurile sunt elemente importante ale întâlnirilor pe lângă lecții și rugăciune și este atât de bine să vezi micile fețe zâmbitoare.

Eu sunt în continuare bucuros și mulțumitor pentru mica echipă, dar să ne rugăm ca acest Cuvânt al Domnului să nu dispară fără urme din viața lor ci să aducă roade în multe vieți.

„Între cele două proiecte”

În timpul primăverii am putut finaliza cele 22 de întâmplări din Biblie, la care am lucrat în timpul iernii. Le-am publicat în spațiul online și  am finalizat CD/DVD-urile, trebuie numai să le distribuim.

Slavă Domnului pentru ce am realizat în acest domeniu și că am putut publica pe internet aceste materiale. Să ne rugăm ca Domnul să ne ajute și la distribuire, atât pe cale poștală, cât și pe cale personală. Ne rugăm și pentru comunitățile de romi (biserici sau persoane fizice) să folosească aceste materiale biblice pentru gloria Lui.

Imediat după aceasta am continuat lucrarea cu dialectul din sud (Roma Ursari). Aici am început să caut imagini pentru cei 32 de psalmi înregistrați mai înainte, lucrare începută de o altă colegă, pe care echipa mi-a cerut să o continui. Această lucrare are același scop, ca psalmii să fie publicați atât în format audio (CD), cât și în format video (DVD). Împreună cu colegul nostru rrom am selectat imaginile potrivite, apoi am înaintat la un alt coleg, care va finaliza aceste materiale.

Slavă Domnului pentru ce am realizat până acum, dar să ne rugăm ca până la vară să terminăm, ca să putem distribui și aceste materiale.

Această lucrare, de la întâi mai se desfășoară pe cale voluntară, pentru că de la această dată proiectul SIL din România s-a încheiat oficial. Eu am fost repus sub tutela Wycliffe României și acum trebuie să lucrez mai mult la proiectul traducerii Bibliei în limba romani standard (TBRS) de care am pomenit și în scrisoarea anterioară. Astfel, acum lucrez „între două proiecte” de traducere.

Traducerea Bibliei în limba Romani Standard (TBRS)

Proiectul TBRS se conturează ușor. Anul aceasta am putut participa la 3 întâlniri, unde am discutat despre limitele și posibilitățile acestui proiect. Prima a fost organizată la Brașov (despre care v-am mai spus). Aici a avut loc discuția între traducători, bordul pentru traducere în limba Romani standard și câteva persoane din echipa noastră.

Scopul întâlniri a fost, pe lângă o cunoaștere mai aprofundată, stabilirea planurilor și scopurilor de traducere și folosirea lor. În luna aprilie am fost la o întâlnire la Oradea, unde ne-am întâlnit cu păstori, misionari, lideri de biserici și profesori romi din zonă, ca să auzim opinia celor care vor folosi aceste materiale traduse și să punem bazele unui parteneriat cu ei. Acum în luna mai am organizat o întâlnire aici, în biserica mea din Târgu – Mureș, cu același scop pentru reprezentanți din județul Mureș și din împrejurimi. Să ne rugăm ca voința Domnului să se realizeze și în acest proiect nou! În același timp să ne rugăm ca Domnul să ne dea tot ce este nevoie și să deschidă inima atât a traducătorilor, cât și a celor care vor folosi traducerea.

Alte slujiri!

Predicile de acasă

Am continuat slujirea din biserica locală și din împrejurimi, precum și distribuirea pachetelor pentru familiile nevoiașe din zonă.

Sunt foarte recunoscător Domnului pentru toate lucrările și întâlnirile la care am putut participa. Să ne rugăm în același timp ca El să folosească totul pentru gloria Sa și pentru zidirea Împărăției Sale.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:

  • pentru că Domnul ne-a dat har și putere pentru slujire și în această primăvară;
  • pentru că am putut termina câteva materiale și continuăm;
  • pentru bisericile și persoanele de acasă, care mă susțin din toate punctele de vedere;
  • pentru că Domnul m-a ținut sănătos în slujire.

Rugaţi-vă pentru:

  • ca Domnul să folosească materialele făcute și pe căi virtuale;
  • ca Domnul să facă posibil începerea noului proiect anul acesta;
  • ca Domnul să binecuvânteze atât comunitățile de romi cât și altele;
  • ca Domnul să ne călăuzească în slujire;
  • ca Domnul să lucreze în continuare pentru susținerea mea financiară necesară;
  • pentru misiunea internă şi externă.

Mulţumesc anticipat!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!