Noutăţi despre misiune Nr. 2/2020 – Zoltán Barabás

,

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut pe toți cu dragostea eternă și harul protector al lui Isus în această zi târzie de primăvară. Sunt foarte recunoscător pentru toate binecuvântările primite în această primăvară „neobișnuită”, din care aș dori să vă împărtășesc câteva, ca să putem slăvi pe Tatăl nostru pentru toate bunătățile Sale.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

În această primăvară totul s-a întâmplat diferit de cum am plănuit, dar cred că așa s-a întâmplat cu fiecare dintre noi datorită acestei pandemii.

Orele de Biblie pentru copii și înregistrările cu verificările

Orele cu copiii le-am continuat la începutul primăverii, dar de la mijlocul lui martie trebuia să le întrerupem atât pentru protejarea sănătății noastre și a partenerilor, cât și din cauza legilor intrate în vigoare. În ciuda acestor schimbări în timpul lecțiilor am putut învăța din viața lui Neemia și sper că în timpul relaxărilor putem continua cu câteva lecții înainte de vacanță.

Eu sunt bucuros și mulțumitor că „micuții” mei prieteni sunt bine (din câte am auzit), dar să ne rugăm în continuare ca acest Cuvânt al Domnului să nu dispară fără urme din viața lor din cauza circumstanțelor, dar să aducă roade în multe inimi.

Verificările la materialele audio/video sau oprit (din motive similare), dar dorim să continuăm cu timpul și această lucrare. Am putut ține legătura și cu câteva grupuri de romi pe cale virtuală și am auzit vești bune de la ei (din punct de vedere al sănătății), dar trebuie să ne rugăm pentru ei, pentru că se confruntă cu mari probleme materiale.

Glorie Domnului, că și acum poate lucra (atât fizic cât și material), când noi nu putem fi prezenți în persoană, dar să ne rugăm, ca ei să nu cedeze lupta (atât pe plan material cât și spiritual), ci în schimb să se întoarcă spre Dumnezeu și să aducă pocăință în greutățile actuale.

Editarea înregistrărilor din Oltenia

Astfel în locul vizitelor și slujirilor personale a trebuit și noi să trecem la lucrarea computerizată, care se manifestă în lumea virtuală  pe cale online spre lumea de afară. Înregistrările făcute în toamnă și la începutul iernii le-am editat și acum la începutul verii vrem să le publicăm atât pe platforme online, cât și personal (să înmânăm la oameni, dacă va fi posibil pe CD/DVD). În timpul iernii și la începutul primăverii am lucrat la înregistrările întâmplărilor biblice în dialectul Central (transilvănean), cum am pomenit mai înainte, iar acum dialectul Oltean Ursăresc (Sadovean) a fost în centrul atenției noastre. Datorită izolării de acasă am putut pregăti 32 de Psalmi și câteva capitole din Evanghelia după Luca, care vor fi editate și finalizate de către colegul meu. Toți Psalmii traduși până acum vrem să-i publicăm cât mai curând, cum am spus și mai înainte, și sperăm să ajungă la oameni cât mai repede în multe exemplare. De asemenea, cu Evanghelia după Luca dorim să înaintăm cât mai mult (actual suntem la capitolul 12, pentru că evident aceasta este mai complicată și mai lungă).

Sunt recunoscător Tatălui, că am putut realiza atât până acum, dar să ne rugăm ca Scriptura să ajungă atât în mâinile, cât mai ales în inimile oamenilor și astfel să aducă roade ori unde ajunge.

Pachetele din Oltenia

Deși nu am putut ajunge personal în această primăvară în sudul României (Oltenia), am reușit să ținem legătura permanent cu comunitatea de acolo. Ca fiecare dintre noi, și ei au fost afectați adânc de situația pandemică, nu numai din punct de vedere al sănătății, dar mai ales financiar. Ei, după cum știți, mult depind de schimbările anotimpurilor, pentru că de acestea depind lucrările lor (lucru de sezon) și astfel și venitul lor (atât pentru supraviețuire cât și pentru ridicarea nivelului de trai). Pandemia ne-a afectat la fiecare resursele existente la toate nivelele (național, internațional, familial etc.), dar romii în general au resurse puține, foarte puține, sau unii aproape nimic, astfel s-au aflat în situații foarte grele în viața de zi cu zi. Din aceste motive echipa noastră a decis să adunăm donații și să trimitem la familiile și persoanele foarte vulnerabile. Donațiile adunate intern și internațional le-am trimis mai departe, la un frate tânăr, care a cumpărat pachete de mâncare și le-a dus la aceste familii/persoane.

Sunt recunoscător, că am putut sluji și în acest fel din dragostea uimitoare a lui Dumnezeu, dar să ne rugăm, ca pe lângă mâncarea trupească, Domnul să-i atingă și să-i hrănească și spiritual.

Alte slujiri!

Distribuirea pachetelor și lucrarea de acasă

Slujirea din biserica locală și din împrejurimi s-a întrerupt de asemenea, dar am ascultat predicile online. În ciuda pandemiei însă am putut continua (cu câțiva frați) vizitarea bolnavilor și distribuirea pachetelor pentru familiile sărace și nevoiașe din biserica locală în jurul sărbătorilor de paști. A fost un timp extraordinar să ne vedem și să ne bucurăm personal, deși numai în aer liber și cu distanțare socială.

În afară de aceste lucrări, am putut realiza câteva lucrări în jurul casei, pe care le-am neglijat din cauza lipsei de timp. Sunt foarte recunoscător Domnului pentru toate oportunitățile și lucrarea făcută. Să ne rugăm în același timp ca El să folosească totul pentru gloria Sa și pentru zidirea Împărăției Sale.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:

 • pentru că Domnul m-a ocrotit, m-a hrănit și m-a călăuzit atât fizic cât și spiritual;
 • pentru că am putut înainta cu lucrarea online;
 • pentru că am ajutat și astfel la „clădirea” bisericilor;
 • pentru bisericile și persoanele de acasă, care  mă  susțin  din toate punctele de vedere;
 • pentru că m-a ținut sănătatea în slujire.

Rugaţi-vă pentru:

 • ca Domnul să folosească materialele distribuite online;
 • ca Domnul să călăuzească și mai departe în lucrare;
 • ca romii să trimită noi traducători și grupuri pentru materiale;
 • ca Domnul să binecuvânteze atât comunitățile de romi cât și altele;
 • ca Domnul să ne călăuzească în slujire;
 • ca Domnul să lucreze  în continuare pentru susținerea mea financiară necesară;
 • pentru misiunea internă şi externă.

Mulţumesc anticipat!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!