Noutăţi despre misiune Nr. 2/2019 – Zoltán Barabás

,

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut cu harul și dragostea eternă pe toți, în această zi călduroasă de vară, pentru care sunt foarte recunoscător. Slăvesc pe Domnul, pentru toată frumusețea verii, și aș dori să ne uităm din nou la „căldura” Sa, cu care ne-a însoțit până acum.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

Primăvara de obicei aduce un nou avânt în lucrare, dar și reformează puțin lucrarea. Continuăm lucrările începute în iarnă, dar se ivesc și noi oportunități. Aceasta s-a întâmplat și acum.

Orele de Biblie pentru copii și înregistrările

Am continuat coordonarea orelor biblice pentru copiii și sunt recunoscător de faptul că, mai primesc ocazional și ajutor de la voluntari. Prietenul meu Rrom m-a însoțit loial până acum, dar recent a început examenele, astfel nu a putut să continue vizitele. Însă în această lună colegul meu american a venit cu mine de câteva ori, și ne-a mai vizitat și o fată americană în această perioadă. Recent am învățat despre viața împăraților din Biblie și s-au pus multe întrebări interesante din partea multor participanți. În ultimul timp nu doar că numărul participanților a crescut, dar s-au dezvoltat două grupe de vârstă. Au venit și „membri mai vechi” (tineri între 11 – 18 ani), dar este prezentă și generația „nouă” (3 – 10 ani). Lucrul acesta prezintă o provocare mai mare, în special dacă trebuie să predai și să explici paralel pentru ambele generații. M-am gândit, că ar fi bine să începem în paralel și o oră de tineret pe lângă cea de copii. În același timp mi s-a cerut să organizez și o oră pentru fete, pentru care evident în această slujire aș avea nevoie de o femeie cu experiență. Sunt mulțumitor Domnului și mai departe pentru copii, dar să ne rugăm, ca Domnul să-mi dea înțelepciune atât la ore, cât și la organizare și să trimită persoane noi și potrivite în slujire.

Un alt proiect mai vechi este înregistrarea pasajelor traduse, pe care le-am putut finaliza cu contribuția imensă a colegilor și am putut lansa întâmplarea de Paște în dialectul central/carpatic după Evanghelia lui Ioan, atât în format audio, cât și video (pe internet și pe CD/DVD). Mulțumim Domnului pentru totul și să ne rugăm ca înregistrările să ajungă în mâna multor oameni și să fie folosite pentru pocăința și întărirea relației cu El. În județul Mureș am vizitat o altă comunitate, în care nu noi slujim personal, dar care ne-a cerut ajutorul atât în comunicare (traducere maghiară – română), cât și la distribuirea câtorva pachete pentru cele mai sărace și nevoiașe familii din sat. Să ne rugăm, ca Domnul să-i folosească pe cei care slujesc acolo regulat și să binecuvânteze pe frații români, care slujesc pe romii maghiari.

Vizita în Oltenia

În timpul primăverii (de Paștele ortodox) am putut ajunge încă o dată în această regiune sudică a României. Ospitalitatea, fără exagerare, a fost excepțională (mai ales mâncarea), iar atmosfera a fost bună în ciuda problemelor ivite, care apar regulat în orice biserică și comunitate. În opt zile am vizitat șase biserici/comunități între care și una nouă pentru noi. Pe lângă slujirea prin predici, mărturii etc., am prezentat și un capitol sau două din întâmplarea de Paște (după evanghelia lui Luca) în acest dialect. În aceste localități am continuat și distribuirea materialelor electronice, dar în comunitatea nouă oamenii au fost interesați foarte mult și de materialele imprimate.

Sunt foarte recunoscător și acum pentru oportunitatea da a fi în aceste locuri, am putut învăța multe lucruri din experiența altora sau cea personală și am putut sluji acestor oameni. Să ne rugăm, ca Domnul să binecuvânteze Cuvântul rostit în orice format și Domnul să lucreze la pocăința și întărirea cât mai multor oameni.

Conferința din Olanda

În aprilie am reușit să particip la o conferință, care este organizată la fiecare 4 ani în Europa. Anul aceasta au fost și mai mulți prezenți (cca. 600 de persoane din 79 de țări), de cât în anii precedenți. Scopul conferinței a fost demonstrarea posibilităților pentru distribuirea Cuvântul Domnului prin media în diferite formate electronice/digitale și tipărite din partea specialiștilor de media creștini. Împreună cu un coleg am fost acolo 10 zile. În prima săptămână am participat la un curs de perfecționare. Zilele următoare au fost conferința propriu-zisă, unde am ascultat multe prezentări interesante, folositoare și pe înțeles. În duminica aceea am vizitat colegii și prietenii noștri din Olanda. Eu sunt foarte recunoscător pentru această oportunitate de a fi acolo și de a învăța lucruri noi, dar să ne rugăm ca lucrurile învățate să le implementez în slujire.

Alte slujiri

Predicile, distribuirea pachetelor

Desigur am continuat și slujirea din biserica locală și din împrejurimi. Am continuat și vizitarea bolnavilor și distribuirea pachetelor pentru familiile sărace și nevoiașe cu ocazia sărbătorilor de Paște. Sunt foarte recunoscător Domnului pentru că sănătatea mea a revenit la normal și mă rog, ca Domnul să mă susțină prin harul Lui. Sunt foarte mulțumitor Domnului pentru toate oportunitățile de slujire și pentru lucrările făcute. Să ne rugăm în același timp ca El să folosească totul pentru gloria Sa şi pentru zidirea Împărăției Sale.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:

 • pentru că am finalizat înregistrările planificate pentru această perioadă;
 • pentru că am putut distribui mai multe materiale;
 • pentru că am finalizat orele cu copii pentru acest an școlar;
 • pentru că am participat la conferința din Olanda;
 • pentru că am ajutat la „zidirea” bisericilor;
 • pentru bisericile și persoanele de acasă, care  mă  susțin  din toate punctele de vedere.

Rugaţi-vă pentru:

 • ca romii să folosească spre binele lor materialele distribuite recent;
 • ca Domnul să deschidă uși noi pentru distribuire;
 • ca Domnul să binecuvânteze atât comunitățile de romi cât și pe celelalte;
 • ca Domnul să ne călăuzească în slujire;
 • ca Domnul să lucreze  în continuare pentru susținerea mea financiară necesară;
 • pentru misiunea internă şi externă.

Mulţumesc anticipat!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!