Noutăţi despre misiune Nr. 1/2024

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Cu dragostea mereu reînnoită a Domnului, vă urez din nou bun venit în această zi de început de primăvară. Iarna s-a încheiat mai devreme pentru noi, lucru pe care nu-l regret, deoarece sosirea timpurie a căldurii este întotdeauna o veste foarte bună pentru mine. „Oboseala spirituală” a iernii încă se mai poate arăta uneori în zilele mohorâte, dar apariția soarelui este o amintire imediată a iubirii minunate a lui Dumnezeu. Îl laud pe Domnul, pentru că, chiar și în timpul iernii, am reușit să duc evanghelia prețioasă a Domnului în unele locuri. Acum aș dori să vă împărtășesc o mică relatare a acestora, pentru a-L putea lăuda din nou pe Dumnezeu pentru toată bunătatea și binecuvântările Sale.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

 În timpul iernii, întâlnirile noastre regulate au continuat și chiar s-au intensificat în preajma sărbătorilor, ca de obicei.

Orele de Biblie pentru copii

Studiile biblice pentru copiii din Porumbeni continuă acum în mod regulat în două locații și cu două grupuri. În grupul mai vechi (să îi spunem grupul unu), am reușit să terminăm Epoca Regilor și să rezumăm ceea ce am învățat. Sunt mulțumit pentru că, în ciuda tuturor informațiilor, copiii au memorat cele mai importante lecții. Cu noua grupă, am trecut de la poveștile creației la venirea pe pământ a lui Mesia cel promis și astfel am început studiul vieții lui Isus de la Crăciun încoace, pe care am dori să îl continuăm în primăvară. Copiii ar putea fi mai interesați aici și am putea învăța multe lecții utile din povești. În același timp, există multe oportunități de a împărtăși Evanghelia în diferite moduri. Să continuăm să ne rugăm pentru oamenii din sat, în special pentru copiii și adulții care aud Cuvântul  Domnului pentru a face o diferență în viața lor!

Traducerea Bibliei în limba Rromani Standard (TBRS)

Proiectul de traducere a Bibliei a continuat pe tot parcursul iernii. Echipa de traducători a finalizat Faptele Apostolilor și este în curs de a produce versiunea audio. Cu Evanghelia după Ioan finalizată (ambele versiuni), am vizitat Oltenia în timpul iernii. Ne-am oprit la Craiova, la o fundație care lucrează acolo și care face o muncă foarte variată.  Am vizitat un azil de bătrâni și o școală privată. Am împărțit o masă la o cantină socială unde am fost martori pentru persoanele fără adăpost și am participat și la o clasă de proiect „after school” unde am făcut o prezentare. Am vizitat, de asemenea, două comunități bisericești de romi, cu ajutorul lucrătorilor locali, unde am susținut o prezentare. De asemenea, am vizitat câteva dintre comunitățile din Sadova și din împrejurimi pe care obișnuiam să le vizităm și le-am adus câteva materiale. Suntem recunoscători Domnului pentru toate aceste oportunități. Rugați-vă, de asemenea, pentru continuarea lucrării de traducere, tipărire și distribuire.

Alte slujiri!

Predicile de acasă și vizitele

Slujirea mea în biserica locală și în district a continuat, precum și pachetele de alimente pentru familiile nevoiașe în timpul iernii.

Înainte de Crăciun numărul serviciilor din biserică și din împrejurimi a crescut semnificativ.

Astfel înainte de sărbători  am reușit să vizităm un orfelinat pentru tinerii din zonă, unde am mai fost și în anii precedenți. Pe lângă discuții personale, am putut să vorbim din Cuvântul Domnului și să le oferim un mic cadou pentru ei.

Tot în această perioadă, am vizitat o biserică din zonă, unde am slujit. Cu păstorul local am vizitat o soră foarte în vârstă, rezidentă în azilul local. Am avut o conversație foarte bună, din Cuvântul Domnului, și am aflat că ea încă mai predică Cuvântul colegilor de cameră și „rezidenților” de aici. Acest lucru a fost foarte inspirat și m-a pus pe gânduri în ceea ce privește predicarea Evangheliei.

Tot în acest timp timp, am reușit să mă alătur echipei de misiune din spital. Împreună cu păstorul local, am vizitat copiii și părinții care se aflau în spital. Pe lângă pachete, bineînțeles, a fost predicată și Evanghelia, la care am putut participa activ.

La Crăciun mi-am vizitat prietenii din Miercurea-Ciuc și am petrecut sărbătorile alături de ei, lucru pentru care le sunt foarte recunoscător. Astfel, am putut sluji în acel district în timpul aceasta împreună cu prietenul meu păstor local.

Îi sunt recunoscător Domnului pentru oportunitatea de a sluji în aceste locuri, dar să ne rugăm pentru toți oamenii, ca Domnul să transforme inimile, pentru că este mare nevoie.

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!