Noutăţi despre misiune Nr. 1/2021 – Zoltán Barabás

,

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut pe toți cu dragostea eternă și harul protector al lui Isus în acest sfârșit de iarnă. Vremea este mohorâtă și melancolică, de fapt ca și starea mea, dar ambele așteaptă reînnoirea de primăvară. Cu toate acestea eu sunt foarte recunoscător pentru toate binecuvântările primite în această perioadă de iarnă, din care aș dori să vă împărtășesc câteva, ca să putem slăvi și mai departe pe Tatăl nostru pentru toate lucrările Sale făcute în noi și prin noi.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!

Această iarnă, sub „umbra” virusului, cu toate că au fost condiții asemănătoare cu anul trecut, s-a desfășurat totuși diferit de anul trecut. Chiar și în aceste circumstanțe am putut continua lucrarea de slujire.

Orele de Biblie pentru copii

Am putut continua orele de Biblie pentru copii și în timpul iernii, în ciuda restricțiilor. Înainte de sărbătorile de iarnă am învățat despre viața părintelui Avraam, studiu pe care l-am continuat și în noul an. La Crăciun desigur ne-am oprit și am avut o mică celebrare de crăciun, unde am studiat întâmplarea Nașterii Mântuitorului nostru. De data aceasta am renunțat la masa comună, dar a rămas bucuria pachetelor. Acum continuăm studiul din viața Patriarhilor. Suntem recunoscători că Domnul ne-a asigurat finanțarea necesară pentru acest an școlar prin organizația parteneră amintită în scrisoarea anterioară.

Eu sunt în continuare bucuros și mulțumitor pentru mica echipă, dar să ne rugăm ca acest Cuvânt al Domnului să nu dispară fără urme din viața lor ci să aducă roade în multe vieți.

Editarea înregistrărilor

În timpul iernii am putut finaliza prima parte a editării înregistrărilor audio în dialectul central (romi unguri) a celor 22 de întâmplări din Biblie, pomenite în scrisoarea anterioară. Cele 10 întâmplări din Vechiul Testament au ajuns în faza finală, dar încă nu sunt publicate, pentru că acesta este un proces mai lung/lent, iar noi vrem să le publicăm împreună cu cele din Noul Testament atât pe CD/DVD, cât și pe pagina web (https://ashunledevles.eu.org). Slavă Domnului pentru ce am realizat în acest scop și sunt foarte recunoscător, și pentru colegul meu, care continuă lucrările în acest proiect. Să ne rugăm ca Domnul să ne ajute până la publicare.

Pentru proiectul de traducere în limba oficială (standard) s-au făcut multe întâlniri (negocieri) mai ales pe cale virtuală, dar a fost organizată una și fizic la Brașov, unde și eu am putut participa. Traducătorii sunt dispuși de a începe lucrarea, deși încă sunt detalii de lămurit. Lansarea proiectului este planificată în octombrie, dacă totul merge bine, dar să ne rugăm ca Domnul să ne ajute atât cu sănătate cât și financiar. Să ne rugăm ca voia Domnului să fie realizată și în acest context.

Alte slujiri!

Predicile de acasă și conferința de misiune

Slujirea din biserica locală și din împrejurimi le-am putut continua și în această perioadă de iarnă. În decembrie, mai ales în jurul sărbătorilor, slujirile se înmulțesc. Pe lângă predici am putut vizita câteva familii nevoiașe și am reușit să distribuim și câteva pachete pentru sărbători. Cu preoteasa de la spital am putut face și câteva cadouri pentru copiii bolnavi grav, la care am adăugat și materiale în limba Rromani.

În luna ianuarie am avut parte de o surpriză plăcută, pentru că aici (la Târgu-Mureș) a fost organizată o conferință de misiune de către Convenția Baptistă Maghiară, unde au venit participanți din diferite părți ale țării. Eu am avut ocazia să prezint lucrarea mea în câteva minute, astfel am avut oportunitatea de a vorbi despre importanța traducerii Bibliei pe plan mondial și european, dar și despre importanța traducerii în limba Rromani (realizări, proiecte și necesități). Toată conferința se poate viziona pe pagina de youtube a Biserici Maghiare din Târgu-Mureș (Marosvásárhelyi Magyar Baptista Gyülekezet) și încorporată și prezentarea mea (https://youtu.be/QiZC2fqF-GU – prezentarea a fost făcută în limba maghiară).

În afară de aceasta am putut vizita câteva biserici care mă susțin, și pe lângă predică, am avut ocazia să fac câteva prezentări despre lucrare.

Sunt foarte recunoscător Domnului pentru toate lucrările și prezentările la care am putut participa. Să ne rugăm în același timp ca El să folosească totul pentru gloria Sa și pentru zidirea Împărăției Sale.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:

  • pentru că Domnul ne-a dat har și putere pentru slujire și în acest sezon;
  • pentru că am putut continua prelucrarea materialelor;
  • pentru bisericile și persoanele de acasă, care  mă  susțin  din toate punctele de vedere;
  • pentru că Domnul m-a ținut sănătos în slujire.

Rugaţi-vă pentru:

  • ca Domnul să folosească materialele făcute și pe căi virtuale;
  • ca Domnul să facă posibil începerea noului proiect anul acesta;
  • ca Domnul să binecuvânteze atât comunitățile de romi cât și altele;
  • ca Domnul să ne călăuzească în slujire;
  • ca Domnul să lucreze în continuare pentru susținerea mea financiară necesară;
  • pentru misiunea internă şi externă.

Mulţumesc anticipat!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!