Niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere – Tabita Constantin

Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde. Romani 15:4

Dragi frați și surori,

Harul și pacea Domnului nostru Isus să fie cu voi!
După cum am menționat în prima mea scrisoare, la începutul lunii aprilie am petrecut două săptămâni în Dallas, Statele Unite. În penultima zi, am fost la Societatea Biblică a Surzilor și am participat la întâlnirea de rugăciune de dimineață. A început cu prezentarea unui pasaj biblic în limbajul semnelor american. Am fost puțin surprinsă că pasajul era din cartea Iosua și enumera o listă lungă de nume de cetăți, partea care a căzut prin sorți semințiilor lui Israel la împărțirea țării. Nu îmi amintesc ca pasajul respectiv să se fi citit vreodată în bisericile noastre. La începutul anului îl citisem și eu, dar mai mult am trecut cu privirea peste el decât să îl citesc. Poate că noi l-am considerat mai puțin semnificativ decât altele. Mai multe persoane surde au explicat ce înțeleg din acest pasaj. Cineva a tradus în limba engleză pentru cei care nu știau limbajul semnelor și am fost impresionată să văd cum Dumnezeu Se descoperă acestor oameni prin Cuvântul Său. Dumnezeu a trasat cu exactitate fiecare moștenire și împlinea făgăduința pe care o făcuse lui Avraam că le va da țara Canaanului în stăpânire. Moștenirea era foarte importantă pentru ei și a fost consemnată cu detalii. Nu doar pentru ei, ci și pentru noi ca să vedem cât de credincios și precis este Dumnezeu și să ne bucurăm că ne face și pe noi moștenitori ai Împărăției Lui. Într-adevăr, „niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.”, și prin fiecare cuvânt care ne-a fost lăsat în Scripturi, Dumnezeu ne vorbește. Să ne rugăm ca mai mulți Surzi să înțeleagă dragostea lui Dumnezeu primind Cuvântul în limba lor și să devină și ei moștenitori ai vieții veșnice.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a fost cu mine în călătoria care am făcut-o și am văzut grija Lui în toate lucrurile. În cele două săptămâni am lucrat împreună cu echipa la dezvoltarea aplicației pentru crearea de dicționare în limbajele semnelor. Colegii Surzi ne-au ajutat la definirea interfeței. Am continuat munca după întoarcerea în România. Săptămâna trecută, prima versiune a aplicației a fost trimisă la un grup de persoane care pot să o testeze și să ne trimită comentariile lor. Această primă versiune permite doar vizualizarea unui singur dicționar. Urmează să adăugăm posibilitatea de vizualizare a mai multor dicționare și de editare a lor. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru acest progres și ne rugăm să ne ajute în continuare. Pentru mine sunt multe lucruri noi de asimilat, învăț tehnologii și un limbaj de programare cu care am avut mai puțin contact până acum sau deloc. Depind în totalitate de Dumnezeu care poate să îmi dea înțelepciunea și priceperea de care am nevoie.

Acasă la familia care ne-a găzduit în Dallas

Mulți misionari au auzit chemarea lui Dumnezeu din copilărie și credem că El face să se nască dorința în inima lor încă de mici. De aceea, dorim să publicăm niște cărticele pentru copii care să îi introducă în lumea traducerii Bibliei. La acest proiect ne ajută și câteva tinere studente care traduc materiale din limba engleză.

Nu putem să cuprindem cu mintea noastră lucrarea lui Dumnezeu de pe tot pământul. Ne întrebăm dacă puținul pe care îl putem face noi contează. Îmi vin în minte versurile unei poezii frumoase scrisă de fratele Costache Ioanid: „Sunt un firicel de floare/lângă crucea cu piroane./ Floarea-i mică, dealu-i mare; ce parfum să dea o floare? Dar ca mine Domnul are milioane!” Fie că ne rugăm, fie că dăruim din ce avem sau facem altceva, suntem împreună lucrători cu Dumnezeu (1 Corinteni 3:9) și El Își încununează lucrarea cu rezultate. Ne bucurăm că în luna mai, poporul Șekacio din Etiopia a primit Noul Testament în limba lor și că familia Pașcalău, misionari Wycliffe România au luat parte la această măreață lucrare timp de aproape 10 ani. Domnul să răsplătească tuturor celor care i-au susținut în acești ani. Îmi exprim recunoștința față de toți frații și surorile din biserica de acasă și prietenii care își arată dragostea prin fapte. Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui.

Mulțumim Domnului

  • pentru protecție în călătoria în Statele Unite;
  • pentru biserica și familia mea care m-au învățat calea Domnului;
  • pentru frații și surorile care se roagă pentru mine și care dăruiesc din inimă pentru susținerea mea financiară;
  • pentru ajutorul Lui în munca noastră din fiecare zi.

Rugați-vă împreună cu mine

  • ca să cresc în cunoașterea lui Dumnezeu și a voii Lui;
  • pentru înțelepciune în activitățile de la birou și cele de programare;
  • pentru tinerele care ne ajută voluntar și care acum sunt în perioada examenelor;
  • ca Domnul să formeze pentru mine echipa de susținere în rugăciune și financiară de care am nevoie.

Cu drag,

Tabita Constantin