Motive Rugăciune Misiune 8-14 octombrie 2021

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tai Pao, Vietnam
După calendarul lunar, în luna octombrie ne rugăm pentru poporul Tai Pao din Vietnam, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor încă, dar ne bucurăm că s-a început traducerea. Rugați-vă ca lucrarea să continue și ei să aibă acces cât de repede la Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă ca ochii și inima oamenilor să fie îndepărtate de la bogățiile superficiale și să fie deschise spre Isus Hristos. Rugați-L pe Dumnezeu să trimită lucrători care să le spună despre măreția de neegalat a lui Dumnezeu și a Fiului Său. Rugați-vă ca poporul Tai Pao să nu mai fie ascuns de influența creștinismului.

Liderii organizațiilor partenere: Olanda
Wycliffe Olanda cere ajutor în rugăciune pentru liderii organizațiilor partenere. Împreună cu aceste organizații, Wycliffe Olanda este implicată în proiecte de traducere a Bibliei, alfabetizare, folosirea Scripturii și instruire. Unele dintre aceste organizații se confruntă nu numai cu provocări legate de COVID-19, ci și cu situații de violență și tulburări (de exemplu, în Republica Democratică Congo și Etiopia). Acești lideri poartă o mulțime de responsabilități. Rugați-vă ca ei să găsească persoane apropiate cărora să le împărtășească poverile și cărora să le ceară sfaturi și să se roage, cum ar fi lideri din biserici sau din alte organizații partenere de slujire sau ONG-uri. Rugați-vă, de asemenea, ca acești lideri să găsească modalități de a împărtăși în mod clar viziunile organizațiilor lor cu personalul lor și ca, împreună, să poată transpune acest lucru într-o strategie clară de urmat.

Promovarea traducerii Bibliei: Japonia
Josh Matsumaru, directorul executiv Wycliffe Japonia, promovează în mod regulat traducerea Bibliei, vorbind la biserici și conferințe misionare în Japonia în fiecare an, în vară și toamnă. În acest an, Josh a fost, de asemenea, rugat să vorbească despre activitatea de traducere a Bibliei elevilor de liceu de la o școală creștină din Tokyo, la noul lor curs de proiecte practice. Cereți-I Domnului înțelepciune și călăuzire în pregătirile și călătoriile sale. Rugați-vă ca Dumnezeu să folosească aceste ocazii pentru a chema mai multe persoane să participe la lucrarea de traducere a Bibliei, inclusiv pentru a planta semințe în viețile acestor tineri studenți.

Împărtășirea viziunii traducerii Bibliei: Argentina
Conducerea LETRA Argentina împărtășește viziunea și misiunea lucrării de traducere a Bibliei, încurajând credincioșii în Hristos să se implice în proiectele de alfabetizare și de traducere a Bibliei. De asemenea, liderii încurajează colaborarea cu diferite agenții și organizații misionare, ducând la o mai mare colaborare în această perioadă de pandemie. În prezent, LETRA Argentina lucrează în parteneriat cu Centrul de formare misionară transculturală (CCMT), Școala misionară de plantare de biserici (EMPI), MOVIDA, Rețeaua mondială de misiuni (RMM), Misiunea Guaraní și altele la nivel național și regional. Din cauza distanțelor mari din Argentina, liderii LETRA au reorganizat echipele de lucru în diferite regiuni ale țării care slujesc în domeniile mobilizării, rugăciunii, formării, comunicării și îngrijirii personalului. Liderii au folosit instrumente virtuale pentru a organiza întâlniri de încurajare și mobilizare a diferitelor echipe, precum și pentru a contacta bisericile și organizațiile misionare care doresc să colaboreze în slujba traducerii Bibliei. Rugați-vă pentru conducerea LETRA Argentina, care continuă să conducă echipele dispersate, deschizând astfel oportunități pentru o colaborare mai largă în cadrul mișcării de traducere a Bibliei.

Extinderea participării bisericii: Brazilia
Liderii a 15 organizații din AMTB, Asociația de misiuni transculturale din Brazilia, care fac parte din Alianța pentru traducerea Bibliei, s-au întâlnit recent. Aceștia au discutat pe tema „Implicarea Bisericii din Brazilia în traducere: Ce măsuri practice putem lua pentru ca Biserica din Brazilia să se implice mai activ în traducerea Bibliei?”. Cu toții au fost de acord că este necesar să se analizeze situația și să se identifice nevoile și posibilitățile. În plus, grupul a decis că următorul pas va fi formarea unei echipe care să pregătească materiale promoționale. Rugați-vă ca Dumnezeu să ghideze eforturile spre o abordare eficientă care să poată include întâlniri față în față, videoclipuri, materiale tipărite și alte mijloace și inițiative.

Lideri perseverenți: Tonga
Rugați-vă pentru Maxy Koloamatangi, directorul Misiunii Wycliffe Tonga (WTM). Mulțumiți-I Domnului pentru conducerea și perseverența lui Maxy în această perioadă de pandemie globală. Rugați-vă pentru protecția continuă a lui Dumnezeu și sănătate pentru Maxy și familia sa. Cereți-I Domnului să le asigure nevoile. Lăudați-L pe Domnul pentru angajamentul bordului de conducere al WTM și pentru sprijinul pe care îl acordă directorului. Cereți-I Domnului înțelepciunea și călăuzirea Sa în timp ce ei asigură direcția generală și conducerea lucrării. Rugați-vă cu Efeseni 6:9-11 pentru conducătorii și personalul WTM.

Personal administrativ nou: Papua Noua Guinee
Lăudați-L pe Domnul pentru noile persoane recrutate în luna august pentru a sluji în diferite roluri administrative în cadrul Asociației de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee. Aceștia slujesc în roluri în departamentele de resurse umane, dezvoltarea parteneriatelor și media. Rugați-vă pentru o experiență de învățare pozitivă, pe măsură ce lucrează cu liderii și mentorii lor pentru a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele în aceste roluri. Lăudați-L pe Domnul pentru oportunitatea de a lărgi personalul. Rugați-vă ca acești bărbați și femei să fie instruiți și să se dezvolte pentru a prelua roluri de conducere în cadrul organizației în viitor. Lăudați-L pe Domnul pentru că bisericile lor îi încurajează prin sprijin financiar și rugăciune. Cereți-I Domnului să asigure orice deficit din bugetul lor.