Motive Rugăciune Misiune | 8-14 august 2018

Tabere pentru tineri: România

Vara este perioada în care tinerii se pot bucura de vacanță și perioada cea mai oportună în care pot participa în diferite tabere. Ruben Dubei va ajuta în astfel de tabere și ne rugăm ca Dumnezeu să-l folosească în atingerea inimilor tinerilor să se alăture viziunii de a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu popoarelor care nu au aflat de El. Săptămâna aceasta vor avea loc trei tabere în locații diferite, rugați-vă ca Dumnezeu să-l păzească în călătorii, să-l umple de putere și înțelepciune de sus iar participanții să fie binecuvântați cu un timp în care să fie îmbărbătați spiritual și înflăcărați pentru viziunea pe care le-o dă Dumnezeu.

Cuvântul lui Dumnezeu se răspândește: România

Proiectul TBSR (Traducerea Bibliei pentru Surzii din România) continuă cu rod și dăm slavă lui Dumnezeu pentru munca pe care o depun traducătorii noștri Surzi în a face disponibil tot mai multe pasaje biblice comunităților de Surzi. Rugați-vă pentru finalizarea și aprobarea de către consultant a două pasaje biblice din Noul Testament. Rugați-vă pentru înțelepciunea consultantului și pentru echipele de traducere din Oradea și Cluj-Napoca, să nu obosească în slujirea lor iar viețile Surzilor din România să fie transformate prin Cuvântul lui Dumnezeu care este disponibil în limbajul semnelor românesc.

Familia Taciuc: Papua Noua Guinee

Marius și Mihaela împreună cu copiii se află de un an jumătate în Papua Noua Guinee și ajută lucrarea de traducere a Bibliei în domeniul IT. Materialele lor video și scrisorile lor de informare sunt încurajatoare, și vedem cum Dumnezeu prin acest domeniu IT face disponibil Cuvântul Său sutelor de popoare care nu au acces la Scriptură. Susțineți astăzi în rugăciune familia Taciuc dar și financiar, ca lucrarea lor să continue. Momentan sunt la 71% din totalul nevoilor. Fiți parte la această lucrare de misiune!

Dezvoltarea comunitară și spirituală în țările mari: Peru

Membrii Asociației Interdenominationale pentru Dezvoltarea Holistică a Apurímac * (AIDHA) lucrează în Peru. Ei traduc Biblia în Apurímacul de Est din Quechua, promovează folosirea Scripturii, predă alfabetizare, încurajează dezvoltarea conducerii și ajutoarele sociale, împărtășesc Evanghelia prin mijloacele audio-vizuale traduse și pregătesc profesorii. Rugați-vă ca Dumnezeu să călăuzească și să binecuvânteze liderii implicați în pregătirea cadrelor didactice. Slavă Domnului pentru cele 45 de clase noi ale școlii duminicale. Rugați-vă pentru liderii AIDHA și eforturile lor de a forma grupuri împreună pentru întâlniri. Cereți Lui să trimită finanțele necesare pentru realizarea planurilor.

* Apurímac este o regiune situată în partea de sud-est centrală a Peru.

Motive de rugăciune și mulțumire: Ecuador

Proposito Global din Ecuador mulțumește pentru unitatea diferitelor organizații care lucrează împreună și demonstrează că sunt o unitate în trupul lui Hristos. Aduceți mulțumiri pentru noul site internațional al slujirii lor. Rugați-vă ca spațiul clădirii să slujească nevoilor lor și ale comunității în care lucrează în Valle de los Chillos, Ecuador. Rugați-vă pentru diferite proiecte de misiune în care voluntarii tineri să fie implicați în roluri concrete. Rugați-vă ca Dumnezeu să ajute Proposito Global să provoace pe mulți oameni să se pună la dispoziția lui Dumnezeu în a-L sluji. Rugați-vă pentru resursele necesare economice în susținerea fiecărui lucrător.

Biblia digitală: Global

Misiunea Societății Biblice Digitale (SBD) este de a face disponibil Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare limbă, prin digitizarea textelor biblice, a comentariilor, a filmului Isus și a Scripturilor audio. Toate sunt încărcate pe un singur cip pentru fiecare limbă și pot fi redate pe telefoane celulare și alte dispozitive mobile. SBD ne încurajează să ne rugăm pentru continuarea colaborării cu echipele de traducere și cu agențiile Biblice internaționale. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru colaborarea recentă dintre SBD și UNTI, realizând Biblia digitală și fiind disponibilă în limba maternă a trei comunități lingvistice din Mexicul Central. Rugați-vă pentru inimi și comunități transformate.

Promovarea traducerii Bibliei prin pregătire și slujire: El Salvador

Lăudați-l pe Dumnezeu că TRES este invitat să dea cursul introductiv de lingvistică în Guatemala, ca parte a unui atelier de pregătire misiologică. Cursuri similare, care instruiesc studenții pentru pregătirea lor viitoare în traducerea Bibliei, au fost oferite recent în diverse locuri din El Salvador. Aduceți mulțumiri pentru aceste oportunități de a împărtăși o prezentare generală a traducerii Bibliei într-o biserică locală în prezența liderilor regionali de biserici. Rugați-vă pentru Adunarea Generală TRES care va avea loc luna aceasta. Rugați-vă pentru călăuzirea lui Dumnezeu în restructurarea consiliului de administrație. Mulțumim lui Dumnezeu pentru membrii TRES, care slujesc cu entuziasm în promovarea traducerii Bibliei.