Buletin de rugăciune 6-12 octombrie 2023

Traducerea Bibliei în rromani standard
În acest sfârșit de săptămână toți cei implicați în proiectul de traducere se întâlnesc la Brașov pentru adunarea generală.

 • Rugați-vă pentru o întâlnire cu discuții benefice și încurajatoare pentru echipă.

 • Rugați-vă pentru sănătate pentru traducători, comitet, exegeți, persoane care ajută la verificare, colaboratori.

 • Rugați-vă ca echipa să ajungă la cât mai multe comunității de romi din țară dar și străinătate pentru a distribui Scriptura tradusă și pentru a încuraja folosirea ei.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze echipa cu înțelepciune și inspirație pentru prezentările pe care le fac în biserici și școli.

Un Dumnezeu statornic
Damaris se află într-o perioadă de adaptare în Columbia și are nevoie de ajutorul nostru în rugăciune. Ea ne povestește puțin din experiența ei în cea mai recentă scrisoare: „Prima mea lună în Columbia a fost un amestec de experiențe, emoții și oameni noi. Am experimentat pentru prima dată ce înseamnă stresul cultural. Mutarea într-o altă țară e o experiență de neimaginat.

 • Rugați-vă pentru primirea vizei: să fie totul în regulă cu documentele, să fie aprobată rapid și fără probleme, să fie pe o perioadă cât mai lungă.

 • Rugați-vă pentru ultimele pregătiri pentru întâlnirea cu toată echipa din 23-27 octombrie.

 • Rugați-vă să găsesc persoana potrivită care să mă învețe limba spaniolă.

 • Rugați-vă să găsim apartamentul potrivit, fiindcă eu și colega mea de apartament va trebui să ne mutăm în decembrie sau ianuarie.”

Ajustări intenționate: Camerun
Asociația pentru traducerea Bibliei și alfabetizarea din Camerun (CABTAL) s-a adaptat în mod intenționat la tendințele emergente din mișcarea de traducere a Bibliei. Răspunzând la schimbările în domeniul avansării tehnologice și digitale, CABTAL a adoptat instrumente de verificare online și instrumente digitale acolo unde a fost necesar.

 • Mulțumim Domnului că acest lucru a ajutat organizația să lucreze cu consultanți și comunități care se află la mare distanță și să conecteze membri ai acelorași comunități care sunt separați de distanțe mari în diaspora.

 • CABTAL a dezvoltat strategia de povestire orală a Bibliei și a adoptat recent traducerea orală a Bibliei în două comunități pilot.

 • Incertitudinile globale au împins CABTAL să se gândească la surse durabile de finanțare și să răspundă la întârzierile în publicarea Scripturilor. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru investițiile pe care au reușit să le facă într-un serviciu de tipărire la cerere, o tipografie și un studio de producție.

 • Lăudați-L pe Dumnezeu, de asemenea, pentru oportunitatea de a lucra cu membrii comunităților care s-au mutat în orașe din cauza crizei politice actuale din țară.

Noi lideri pentru un nou sezon: Italia
Personalul Asociației traducătorilor Bibliei din Italia (AITB) se află într-o perioadă de restructurare și caută să găsească noi modalități de a sluji mai bine mișcarea de traducere a Bibliei. De ceva timp, personalul și bordul AITB au fost conștienți de necesitatea unei schimbări în conducere. Acest lucru se datorează atât vârstei liderilor actuali, cât și dorinței de a avea oameni noi, cu idei noi și cu noi puteri.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să le arate în mod clar pe cine cheamă să ocupe aceste roluri.

 • Rugați-vă, de asemenea, ca Dumnezeu să-i călăuzească pe liderii AITB în lumina realităților contextului lor. În general, bisericile din Italia încă se confruntă cu impactul pe termen lung al pandemiei. Activitățile bisericești nu au reînceput încă la nivelul de dinainte de COVID, iar mulți lideri de biserici au observat mai puțin entuziasm și participare la activitățile bisericești. Criza economică și instabilitatea socială, datorate în parte războiului din Ucraina, au înrăutățit situația. Multe biserici se concentrează mai degrabă pe problemele interne decât pe nevoile misiunii. Rugați-vă ca Dumnezeu să dea personalului de la AITB înțelepciune pentru a găsi noi căi și noi idei pentru a angaja bisericile să participe la misiunea lui Dumnezeu.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Tunisia
Peste 60.000 de persoane surde trăiesc în toate provinciile din Tunisia. Nu sunt grupați în vreo regiune sau oraș anume. În multe orașe din țară apar asociații care predau limba semnelor. Surzii pot găsi o comunitate în aceste locuri, dar transportul poate fi dificil. Există un sat în nordul Tunisiei cu aproximativ 500 de persoane, toate surde. Fostul dictator, Ben Ali, a profitat de acești oameni instalând turbine eoliene pe terenurile lor fără rambursare financiară.

 • Rugați-vă pentru creștinii din Tunisia ca să găsească moduri de a-i conduce pe surzi la Hristos. Și le-a zis: „Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii! Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Său. (Luca 10:2)

 • Rugați-vă ca surzii să aibă șanse în societate. Mulți nu găsesc pe cineva dispus să îi angajeze și nu au opțiuni de a se căsători.

 • Rugați-vă pentru resurse care să le transmită Evanghelia în limba lor.

Răspunsul la temele emergente în unitate: Europa 
Un mod în care organizațiile din Europa răspund la tendințele externe este prin intermediul meselor de discuții pe diferite teme. În prezent, cinci mese se reunesc virtual.

 • Rugați-vă ca, prin această inițiativă, organizațiile europene să se ajute reciproc pentru a găsi soluții la provocările și schimbările din contextele lor.

 • Cereți lui Dumnezeu să ajute pe fiecare dintre liderii meselor să ia avânt și să discearnă cele mai pertinente subiecte pe care să le analizeze împreună.

 • În perioada 16-20 octombrie, liderii organizațiilor Alianței din Europa se vor reuni la București, România, pentru a analiza tendințele emergente în mișcarea de traducere a Bibliei și în întreaga lume. Rugați-vă ca fiecare dintre participanți să înțeleagă semnele vremurilor și să știe ce să facă în legătură cu ele (1 Cronici 12:32). Cereți lui Dumnezeu să ajute pe fiecare persoană să aibă inima și mintea liniștite ca să audă vocea Domnului, în special în timpul acestor întâlniri.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Lower Silesian, Polonia
Una dintre cele mai fascinante zone din Polonia, Lower Silesia, are o istorie tumultoasă, în care a făcut parte din mai multe state. Este cunoscută pentru atracțiile sale istorice unice și pentru dezvoltarea regională dinamică care atrage tineri din alte regiuni. Deși un procent mare de oameni Lower Silesian se declară creștini, ei nu au o relație personală reală cu Dumnezeu. Au nevoie de Scriptura în limba lor ca să trăiască mai profund credința creștină.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să pregătească resursele necesare pentru începerea unui proiect de traducere a Bibliei în limba lor. Astfel, credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. (Romani 10:17)

 • Rugați-vă ca Duhul Sfânt să îi convingă că sunt păcătoși și lipsiți de slava lui Dumnezeu.

 • Rugați-vă să crească în ei credința care duce la mântuire și viață veșnică.