Buletin de rugăciune 6-12 mai 2022

Cursul Vindecarea Traumei, Brașov
Societatea Biblică Interconfesională din România în parteneriat cu Wycliffe România va ține cursul Vindecarea Traumei pentru instruirea de consilieri. Cursul va fi predat la Brașov în data de 7-8 mai 2022. Acest curs devine tot mai relevant pe măsură ce societatea se confruntă cu crize în domeniul sănătății, economic, politic și umanitar. Rugați-vă pentru ocrotire în călătorii și sănătate atât pentru participanți cât și pentru coordonatori. Rugați-vă pentru participanți ca Domnul să aducă vindecarea inimilor afectate de traumă astfel încât ei la rândul lor să ajute la vindecarea sufletelor rănite din comunitățile în care trăiesc și slujesc. Rugați-vă pentru putere și înțelepciune pentru cei care lucrează în domeniul consilierii căci sunt tot mai copleșiți de numărul crescând de pacienți.

Pace în Etiopia
Rugați-vă pentru încetarea conflictului dintre poporul Ale și Konso. Domnul să dea înțelepciune celor care au putere de conducere și influență, să ia decizii care să ducă la terminarea războiului. Rugați-vă și pentru Luminița, ea se află acolo în mijlocul tensiunilor care o afectează și pe ea. Rugați-vă ca Domnul să o păzească de orice rău și să îi întărească sănătatea ei.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Biafada, Guinea-Bissau
După calendarul lunar, în luna mai ne rugăm pentru poporul Biafada din Guinea-Bissau, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor. Rugați-vă ca acei puțini credincioși Biafada care locuiesc în afara teritoriului poporului Biafada să le împărtășească credința lor în Domnul Isus. Rugați-vă să se dezvolte resurse biblice în limba lor. Rugați-vă să fie eliberați din robia păcatului, există printre ei multă promiscuitate și un procent tot mai mare de îmbolnăviri cu virusul HIV.

Wycliffe Links: Africa de Sud 
Wycliffe Africa de Sud lansează o nouă inițiativă numită Wycliffe Links. Scopul lor este de a dezvolta aspecte ale traducerii Bibliei prin conexiuni și parteneriate între biserici, organizații, indivizi și grupuri de traducere. Rugați-vă pentru Helen Cobbald în timp ce conduce această inițiativă, având multe de făcut pe măsură ce echipa începe să lucreze. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru înțelepciunea și direcția Sa pentru echipa de până acum. Rugați-vă ca ei să urmeze în mod continuu călăuzirea Sa în acest demers.

Managerul de relații cu bisericile: Olanda
În luna mai, Anne Grijzenhout de la Wycliffe Olanda își va începe rolul de Manager de relații cu bisericile din Olanda pentru a urmări o implicare sporită a bisericilor olandeze în traducerea Bibliei. Lăudați-L pe Dumnezeu împreună cu Wycliffe Olanda că bisericile olandeze, cu o gamă largă de confesiuni, participă la traducerea Bibliei. Anne va organiza un turneu al bisericilor în toamnă, în care va colabora cu diferite biserici la un program Wycliffe Olanda. Rugați-vă ca Dumnezeu să o binecuvânteze pe Anne în această nouă poziție. Rugați-vă pentru turneul bisericilor de la sfârșitul acestui an.

Slujirea în traducerea Bibliei și în biserică: Global
Lăudați-L pe Domnul pentru cei care se află în slujba traducerii Bibliei la nivel mondial, slujind ca pastori și lideri în bisericile lor locale. În calitate de lideri de biserică, ei ajută la o mai mare conștientizare a nevoilor de traducere a Bibliei, deschizând căi pentru ca bisericile să se implice în slujire și pentru ca relațiile să se dezvolte și să se consolideze. Rugați-vă în timp ce ei își îndeplinesc responsabilitățile atât în biserici, cât și în traducerea Bibliei. Rugați-vă  Domnului pentru momente de împrospătare și odihnă pentru fiecare dintre ei. Rugați-vă pentru ca bucuria Domnului să fie puterea lor.

Biserica se implică activ: Norvegia 
Wycliffe Norvegia descrie implicarea Bisericii Betel din Sandnes din Norvegia, care sprijină activ evanghelizarea și dezvoltarea alfabetizării în rândul minorităților, în special în părțile vorbitoare de limbă portugheză din Africa. Biserica este implicată în traducerea Bibliei și în misiune. Pastorul Bisericii Betel enumeră obiectivele bisericii de a sprijini financiar activitatea misionară și de a se ruga în mod activ pentru misionari și de a se implica alături de aceștia. Rugați-vă ca mai multe biserici din Norvegia să aibă o inimă deschisă pentru misiuni și să participe activ la proiectele de traducere a Bibliei.