Motive Rugăciune Misiune | 4-10 octombrie 2018

Întâlnirea directorilor Wycliffe din Europa: Germania
Ruben Dubei a participat în perioada 1-3 octombrie la întâlnirea directorilor Wycliffe pe Europa. Rugați-vă pentru planurile de viitor atât pentru România cât și pentru Europa. Rugați-vă pentru accelerarea mișcării de traducere a Bibliei, astfel încât popoarele fără Cuvânt să primească cât de curând Biblia în limba maternă și astfel să-L cunoască pe Domnul Isus și dragostea lui Dumnezeu.

Protecție în călătorii: Tanzania
Ionuț Cuceuan, alături de consultant și alți trei colegi internaționali vor călători pe 5 octombrie în Tanzania pentru a continua verificarea pasajelor biblice traduse din Iona în limbajul semnelor tanzanian. În timpul celor două săptămâni de asemenea Petru Pașcalău se va alătura echipei. Rugați-vă pentru protecția lor în călătorii, pentru un timp roditor, și înțelepciune în verificarea pasajelor biblice. Rugați-vă pentru surzii din Tanzania care vor participa la verificare. Unii din participanți vor fi musulmani, alții frați din alte denominațiuni, și ne rugăm ca implicarea lor în verificare să aducă lumină și mântuire în viețile lor!

Să ne rugăm pentru Referendum: România
6-7 octombrie 2018 va marca un moment important pentru viitorul familiei și a copiilor din România. Vom avea posibilitatea unică în generația noastră să schimbăm constituția României prin vot, în care căsătoria să fie definită ca unirea între un bărbat și o femeie, așa cum a fost concepută de Dumnezeu. Căsătoria între doi soți, așa cum este definită în prezent, lasă loc și pentru alte forme de căsătorie, contrare voii lui Dumnezeu, care ar duce la distrugerea societății. Rugați-vă pentru toți cei care se implică în desfășurarea acestui referendum, pentru toți cei care vor fi prezenți la vot iar în aceste zile totul să decurgă cu înțelepciune și pace. Dumnezeu să înlăture orice obstacol și astfel să se exprime prin vot cel puțin șase milioane de cetățeni.

Traducerea Bibliei Vanuatu: Vanuatu
Rugați-vă pentru pregătirile pentru traducerea Bibliei din Vanuatu, pregătiri care includ o serie de întâlniri ale tuturor organizațiilor care lucrează la traducerea Bibliei în Vanuatu. Aceasta va avea loc în perioada 24-26 octombrie. Rugați-vă pentru protecția reprezentanților bisericilor locale care vor participa la întâlniri, aceștia călătorind din insule îndepărtate. Cereți-I lui Dumnezeu să le dea un duh de unitate și colaborare pe măsură ce vor discuta diverse subiecte importante. Rugați-vă ca acest eveniment să determine începerea traducerii Bibliei în limbile care încă mai au nevoie de ea.

Începutul unor noi proiecte: Asia de Sud
Rugați-vă pentru reprezentanții a șase comunități lingvistice care încep procesul de traducere a Bibliei în limbile lor. Aceștia au început cursuri pe calculator și cursuri de limbă engleză pentru a-i pregăti să-și folosească cunoștințele în facilitarea traducerii. Apoi vor începe traducerea reală într-un cadru în care vor lucra împreună. Rugați-vă pentru o comunicare bună a instructorilor cu noii traducători. Cereți lui Dumnezeu să întărească bisericile din comunitățile lor. Rugați-vă ca bisericile să le acorde sprijin spiritual și financiar pe termen lung.

Încurajarea folosirii Scripturii, continuare: Thailanda
Lăudați-l pe Dumnezeu pentru fondurile în vederea susținerii unui specialist în domeniul Scriptura în Folosință pentru nordul Thailandei, pentru încă un an. Dăm slavă Domnului deoarece tot mai mulți oameni folosesc versiunea audio a Noului Testament din nordul Thailandei, care este furnizat de „Credința vine în urma auzirii”. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru răspunsul bun la pregătirea pentru un grup pe tema vindecării atât cu vorbitori din nordul Thailandei, cât și cu oameni din limbile minoritare vecine. Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă căi în care tot mai mulți să folosească Noul Testament din nordul Thailandei.

Nevoie de călăuzire pentru viitoare proiecte: Asia de Sud
Un grup din Asia de Sud a terminat traducerea provizorie a Epistolei către Evrei și lucrează la prima Epistolă a lui Petru. Nu există nici o biserică oficială pentru vorbitorii acestei limbi. Din cauza presiunii religioase, mulți urmași ai lui Isus nu se mai identifică ca atare. Ceilalți credincioși se întâlnesc rareori împreună din cauza fricii de persecuție. În timp ce traducerea Bibliei continuă, lucrarea evanghelică din acest grup a scăzut drastic. Rugați-vă pentru înțelepciune în a ști cum să continue susținerea nevoilor de Scriptură din acest grup. Acest lucru ar putea însemna trecerea de la traducere la activități mai rapide de folosire a Scripturii.