Motive Rugăciune Misiune | 4-10 iunie 2020

Rugăciune pentru familia Dumitriu: Papua Noua Guinee
Luând în considerare starea de sănătate a tatălui lui Hajni care este tot mai îngrijorătoare și că organizația de pe câmp (SIL) a decis, ca cel puțin până în august să nu dea voie misionarilor să meargă înapoi în locul lor de slujire, Mihai și Hajni, care sunt misionari în Papua Noua Guinee, au cumpărat biletele de avion pentru 18 iunie pentru a reveni în România. Rugați-vă pentru o călătorie fără piedici sau anulări de zboruri. Bineînțeles, ei au nădejdea să se întoarcă în PNG, îndată ce situațiile se rezolvă. Rugați-vă și pentru un loc unde să poată sta în acest timp cât vor fi în România. Ei doresc să continuăm lucrarea de la distanță până Domnul le va deschide drumul să se întoarcem în PNG. Rugați-vă ca tehnica să funcționeze și localnicii să reușească să folosească tableta pusă la dispoziție.

Traducerea Bibliei în limba Ale: Luminița Prisecaru, Etiopia

Echipa de traducere a Bibliei în limba Ale lucrează în această perioadă la verificarea cărții Faptele Apostolilor cu consultantul. Rugați-vă pentru răbdare, înțelepciune în verificare și ajutor în găsirea conceptelor și cuvintelor potrivite. Rugați-vă pentru Gallo, consultantul ca să aibă înțelepciune și putere de sus. Rugați-vă pentru echipă să fie protejați de coronavirus, malarie și alte boli.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Bolewa, Nigeria
După calendarul lunar, în luna iunie ne rugăm pentru poporul Bolewa din Nigeria, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca înregistrările audio cu mesaje din Scriptură care sunt disponibile în limba Bole să fie larg difuzate prin radio. Rugați-vă ca acest popor să-L cunoască pe Isus ascultând emisiunile creștine și să primească Biblia în limba lor. Rugați-vă pentru pace și protecție de grupările teroriste.

Rugați-vă pentru Kirk și Christine Franklin: Global
Lăudați-L pe Dumnezeu că în perioadele de schimbare, el este stânca noastră și cetățuia noastră (Psalmul 18:2). Rugați-vă pentru Dr. Kirk Franklin și soția sa Christine, în timp ce predă conducerea Alianței Globale Wycliffe către Dr. Stephen Coertze. Cereți-I lui Dumnezeu să-i reîmprospăteze spiritual și fizic. Rugați-vă ca Christine să se recupereze bine după operația recentă la genunchi. Cereți-I lui Dumnezeu să fie foarte aproape de ei în timp ce trec prin această tranziție majoră în viață. Fie ca El să le dea har pentru prezent, înțelepciune pentru a discerne calea potrivită pentru viitor și echipare pentru următoarea slujire.

Rugați-vă pentru Stephen și Lezelle Coertze: Global
Rugați-vă pentru directorul Alianței Globale Wycliffe, Dr. Stephen Coertze, soția sa Lezelle și cei doi copii ai lor, Ivan și Natasha. Cereți Domnului să-l ajute și să-l îndrume pe Stephen în timp ce își asumă responsabilitatea de a conduce Alianța Globală Wycliffe. Rugați-vă ca toți să continue să umble cu umilință cu Dumnezeu. Rugați-vă pentru protecție asupra întregii familii și sănătate. Cereți-I lui Dumnezeu să le acopere toate nevoile.

Nevoie de directori în organizații din Alianța Globală Wycliffe: Europa
Trei organizații diferite de traducere a Bibliei din Europa au nevoie de noi directori. Două dintre aceste nevoi sunt urgente, iar una este pentru 2021. Acestea sunt poziții semnificative, iar organizațiile au nevoie de lideri capabili și pregătiți de Dumnezeu să conducă aceste organizații ale Alianței în anii următori. Rugați pe „Domnul Secerișului” să aducă oamenii necesari pentru a prelua aceste roluri importante în mișcarea de traducere a Bibliei în țările lor.

Echipamentele VSAT au nevoie de reparații: Republica Democratică Congo
Rugați-vă pentru directorul Asociației pentru traducerea Bibliei și alfabetizare din Congo – Sukisa Boyinga (ACOTBA-SUBO), în timp ce caută modalități de reparare a echipamentelor de comunicații prin satelit VSAT, care s-au defectat. Este singurul mod prin care personalul său este capabil să trimită și să primească e-mailuri pentru a continua să lucreze de acasă. Aceștia trebuie să vină la birou de două ori sau de trei ori pe săptămână pentru a descărca și a trimite emailuri, dar acum nu sunt capabili să o facă. Acest lucru le va încetini semnificativ activitatea. Rugați-vă pentru o soluție.