Motive Rugăciune Misiune | 4-10 iulie 2019

Nevoia de pace și iertare: Papua Noua Guinee
De mulți ani, triburile din Papua Noua Guinee sunt măcinate de lupte, certuri, cercul neîntrerupt al răzbunărilor care împiedică lumina lui Hristos să înlăture întunericul spiritual. Rugaţi-vă pentru pace în satul Onamuna. Rugaţi-vă ca victimele să manifeste o dragoste şi o iertare divină fără precedent faţă de agresorii lor. Rugaţi-vă ca tot mai mulţi oameni din Onamuna să devină creştini adevăraţi şi să renunţe la practicile tradiţionale care nu sunt după voia lui Dumnezeu. Vă rugăm să citiți AICI mai multe detalii despre situația de acolo și cum puteți mijloci pentru aceste popoare.

Rugăciune pentru misionarii Wycliffe România
Mulțumim lui Dumnezeu pentru că familia Pașcalău a trecut cu rezultate excelente peste încă o etapă de studiu din pregătirea lor în lucrarea de traducere a Bibliei. Continuați să vă rugați pentru ceilalți misionari care sunt în perioada de pregătire a lucrării de dizertație. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze eforturile lor și să îi inspire cu înțelepciunea Lui.

Slujind dincolo de Tailanda: Tailanda
Viziunea Fundației Thai Wycliffe este să vadă un program de traducere a Bibliei început în toate limbile rămase în țările din Asia de Sud-Est care au nevoie de unul până în anul 2025, în parteneriat cu bisericile locale. Pentru a ajuta la îndeplinirea aceastei viziuni, rugați-vă pentru planurile de a trimite personal în afara Tailandei. Fundația Thai Wycliffe nu a trimis niciodată lucrători în afara Tailandei, deci este ceva nou pentru ei. Cereți-I lui Dumnezeu să pregătească calea pentru acest proces nou de trimitere a personalului. Rugați-vă pentru o comunicare bună și clară cu organizațiile partenere și cu bisericile locale.

Călătoria: Coreea de Sud
Personalul organizației Traducătorii Bibliei Globali (GBT) din Coreea facilitează „Călătoria” pentru tineri, la o biserică din Anyang, Coreea de Sud. Acesta este un program care simulează experiența de a trăi într-un context intercultural. Aproximativ 120 de studenți coreeni participă la program. Ei vor învăța despre diverse probleme care apar când slujești în alte culturi, vor experimenta modul în care lucrătorii transculturali se confruntă cu provocări și modul în care acestea pot fi rezolvate prin jocuri de echipă, prezentări ale studiilor de caz și rezolvarea problemelor. Rugați-vă ca participanții să aibă o viziune și o gândire sănătoasă asupra misiunii. Rugați-vă pentru creativitate și înțelepciune pentru personalul GBT Coreea. Ei nu au suficient personal. Aceasta este o nouă variantă a programului „Călătoria”, cereți-I Domnului să lucreze în inimile participanților și experiența să le fie de folos.

Acreditarea din partea guvernului: Filipine
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru acreditarea acordată Asociației Traducătorilor din Filipine (TAP) de către Comisia Națională pentru Cultură și Arte din Filipine. Fiind una dintre primele organizații ale Alianței Globale Wycliffe din Asia, aceasta este o recunoaștere semnificativă deoarece TAP continuă să servească și să faciliteze traducerea Bibliei în Filipine. Rugați-vă ca acest lucru să favorizeze un parteneriat mai strâns cu agențiile guvernamentale și să sporească relațiile cu alți parteneri. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru acest răspuns la rugăciuni și pentru că TAP este un model de integritate în slujirea lui Dumnezeu și a comunităților lingvistice.

Proiecte de traducere orală: Filipine
Există 5,7 miliarde de oameni care preferă învățarea pe cale orală, în lume. Wycliffe Filipine este un partener cheie în promovarea și facilitarea programelor de oralitate în Filipine și în Asia de Sud-Est. Rugați-vă pentru proiectele de traducere orală în desfășurare care folosesc aplicația Render (o aplicație pe calculator pentru traducerea orală a Bibliei) și altele. Cereți-I Domnului înțelepciune și unitate pentru instructori, membrii personalului de traducere și traducătorii în limba maternă. Rugați-vă pentru o bună sănătate fizică și mentală pentru a continua proiectele și a le termina în timpul stabilit.

Seminar de promovare a traducerii: Indonezia
Yayasan Kaleb Yosua este o organizație membră a Alianței Globale Wycliffe în Indonezia. Rugați-vă pentru planul lor de a avea un seminar de promovare a traducerii pentru limba Dusun Malang la sfârșitul lunii iulie. Rugați-vă pentru înțelepciune și călăuzire pentru liderii locali și liderii bisericii care vor participa la acest seminar. Rugați-vă de asemenea pentru siguranța și sănătatea lor. Rugați-vă pentru conducătorii bisericii care vor ajuta la pregătirea locației și invitarea participanților la seminar. Rugați-vă pentru inimi și minți deschise la călăuzirea lui Dumnezeu în timpul seminarului și după seminar.