Motive Rugăciune Misiune | 31 mai – 6 iunie 2018

Protecție în călătorii: Asia

Rugați-vă împreună cu noi pentru Lumi care slujește în Asia în domeniul alfabetizării. Ea se va întoarce în țară pentru o perioadă scurtă. Rugați-vă ca Dumnezeu să o protejeze în această călătorie lungă. Rugați-vă ca timpul ei acasă să fie unul ziditor în care să-și întâmpine cu bucurie familia și bisericile care susțin lucrarea ei.

Înțelepciune în avansarea studiilor: România

Familia Pașcalău s-a reîntors pentru o perioadă scurtă în România pentru refacere, odihnă și să-și continue studiile universitare care îi va ajuta să avanseze în lucrarea de traducere a Bibliei la care sunt implicați în Etiopia. Rugați-vă pentru înțelepciune pe toată perioada lor de studii și sesiunile care vor urma.

Pregătiri pentru înregistrări: Madagascar

Ada Vultur slujește în Madagascar în traducerea Bibliei și va călători la sfârșitul săptămânii într-un sat unde va înregistra povestiri iar apoi pe baza înregistrărilor se vor face analize lingvistice. Rugați-vă pentru protecția lui Dumnezeu în călătoria ei, pentru deschidere din partea comunității și pentru înțelepciune în colectarea și analizarea datelor.

Cartea lui Iona în Isthmus Zapoteco: Mexic

După doi ani dedicați în lucrarea de traducere, cartea Iona este publicată în două variante a limbi Isthmus Zapoteco din Mexic. Cele două comunități, Juchitán și San Blas Atempa din statul Oaxaca, sunt gazdele. În timpul sărbătoririi festive din luna martie, prezentarea cărților a adus un rezultat în care aproximativ 400 de oameni s-au bucurat împreună. Ei au numit traducerile „primele roade ale Vechiului Testament” și au exclamat că inimile lor au tânjit după sosirea cărților. Rugați-vă ca oamenii să citească cu gândul atent la tot ce Duhul Sfânt dorește să-i învețe, și să aplice adevărurile în viața lor.

Generozitate: Global

Când partenerii slujesc împreună în misiunea lui Dumnezeu, apare un spirit de generozitate. Ea devine un mod de viață pentru slujitorii Domnului și are ca rezultat împărtășirea timpului, a slujirii, compasiune, har și finanțe. Rugați-vă pentru conducătorii Alianței Globale Wycliffe în timp ce ei explorează modul în care bunătatea se potrivește în închinarea pentru Dumnezeu și în relația cu ceilalți. Rugați-vă ca Dumnezeu să-i îndrume în trăirea unei atitudini de dăruire care va duce la o stare sănătoasă a Alianței și care va avea un impact pozitiv asupra acelora pe care îi slujește.

Conferință bienală pentru UNTI: Mexic

Congresul bienal al UNTI „Traducere 2018” va avea loc în luna august în Mexic. Personalul UNTI și traducătorii Bibliei se vor uni pentru a sărbători lucrarea realizată prin harul lui Dumnezeu în ultimii doi ani. Rugați-vă ca Dumnezeu să călăuzească pregătirile pentru acest eveniment și să asigure resursele necesare. Rugați-vă ca toți cei implicați să fie binecuvântați și încurajați.

Sfătuirea conducătorilor bisericii: Caraibe

Lăudați-l pe Dumnezeu pentru rezultatele pozitive în urma sfătuirii liderilor vârstnici ai bisericii, care a avut loc în Jamaica, Barbados, St. Vincent și Grenadine în martie și aprilie. Rugați-vă ca Duhul lui Dumnezeu să miște denominațiunile din întreaga regiune. Rugați-L pentru o urgență mai mare de a mobiliza membrii bisericii pentru a deveni mai implicați în lucrarea de traducere a Bibliei. Mai multe grupe de oameni ascultă Noul Testament în jamaicană prin intermediul Vestitorii*. Rugați-vă ca Dumnezeu să ridice tot mai multe grupe de felul acesta iar poporul să le conducă pe toată insula.

* Vestitorii sunt actori digitali preîncărcați cu înregistrările scripturale audio.