Buletin de rugăciune 3-9 februarie 2023

Traducerea Bibliei pentru Surzii din România
Echipa de traducere a Bibliei pentru Surzii din România se află în proces de tranziție spre o nouă etapă a proiectului. Ei au nevoie de membrii noi în echipă și fonduri pentru proiect.

 • Rugați-vă pentru stabilirea obiectivelor pentru următorii trei ani.

 • Rugați-vă pentru a se lua o decizie cu privire la pasajele/cărțile biblice care se vor traduce în continuare.

 • Rugați-vă pentru finanțele necesare și aprobarea propunerii de buget.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă oamenii potriviți în echipă, în mod special rugați-vă pentru persoane surde care să apară în înregistrările finale ale traducerii.

Planificare și instruire pentru educație multilingvă bazată pe limba maternă 
În luna februarie, o echipă de educație multilingvă din Asia pregătește instruirea învățătorilor din peste 14 școli cu clase de la grădiniță la clasa a 4-a. Aceste școli sunt situate în sate răspândite în munți, unde copiii vorbesc o limbă foarte diferită de limba națională. Limba națională este și mediul de educație în școlile de stat, ceea ce face învățatul și dezvoltarea gândirii dificile pentru copiii din această zonă. Pentru învățători e o provocare să știe cum să le predea astfel încât să ajungă repede la nivelul vorbitorilor nativi ai limbii majoritare și să dezvolte și competențe de limba engleză atât de căutate în ziua de astăzi. Echipa de educație multilingvă îi sfătuiește pe cei interesați din comunitatea respectivă să valorifice limba maternă și cultura locală ca pe o punte pentru a-i ajuta pe acești copii să învețe și să se dezvolte. Rugați-vă pentru:

 • instruirea intensă de 5 zile în a doua săptămână a lunii februarie.

 • finalizarea, verificarea și aprobarea manualului de limbă maternă pentru clasa a 4-a, până la începutul anului școlar care va fi în luna aprilie.

 • ca acest program să fie o mărturie în comunitate și să deschidă uși noi pentru lucrătorii implicați.

Finalizarea unei etape
Flavia mulțumește Domnului că a încheiat cu bine cele șase luni de cursuri intensive din Anglia și ne trimite câteva motive de rugăciune:

 • Mulțumesc Domnului că sunt sănătoasă și nu am răcit, și astfel am putut să mă concentrez la lucrarea finală.

 • Rugați-vă pentru protecție în călătoria înapoi acasă în 12-13 februarie.

 • Rugați-vă să am înțelepciune în planificarea timpului de cand ajung acasă și până când plec pe câmpul de misiune.

 • Rugați-vă pentru colegii care urmează să meargă pe câmpul de misiune, Domnul să îi protejeze în călătorie și acomodarea să fie ușoară.

 • Domnul să răsplătească profesorii pe care i-am avut aici, ei au fost gata să ne răspundă la întrebări și au oferit din timpul lor să fie cu noi.

Prietenie arătată prin generozitate: Polonia
Wycliffe Polonia mulțumește lui Dumnezeu pentru prietenia tuturor oamenilor care continuă să susțină Ucraina. Chiar dacă oamenii se obișnuiesc cu războiul, există încă multe persoane și organizații care au continuat cu credincioșie să trimită donații prin care este posibilă ajutorarea victimelor războiului din Ucraina. Fondurile sunt trimise unui grup de pastori baptiști din vestul Ucrainei, care cumpără produse alimentare duse apoi persoanelor care trăiesc în zona de război. De asemenea, sprijinul este trimis bisericilor de romi din Slovacia, care oferă adăpost pentru refugiații romi ucraineni. Lăudați-L pe Domnul pentru aceste oportunități de a-i ajuta pe cei în nevoie și pentru generozitatea atâtor oameni!

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tai Khang, Laos
Poporul Tai Khang din Laos numără aproximativ 27.000 de oameni. Sunt budiști, nu există creștini printre ei și nu au Biblia în limba lor.

 • Rugați-vă ca acest popor să înțeleagă că mântuirea nu se găsește în nicio religie, ci doar în Isus Hristos. „În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.” (Faptele apostolilor 4:12)

 • Cereți Domnului secerișului să trimită lucrători care să le împărtășească dragostea lui Dumnezeu.

 • Rugați-vă să se înceapă un proiect de traducere a Bibliei în limba lor ca ei să aibă acces la Cuvântul vieții.

O limbă cu multiple dialecte: Filipine
Mindoro, a șaptea insulă ca mărime din Filipine, este casa grupului lingvistic Hanunuu (aproximativ 25.100 de oameni). Cea mai mare provocare în acest proiect de traducere a Scripturii este acoperirea nevoilor multiplelor dialecte vorbite. Hanunuu au primit Noul Testament în urmă cu aproape 30 de ani, iar acum sunt nerăbdători să primească întreaga Biblie în limba lor! Cărțile vor fi tipărite și distribuite în acest an.

 • Rugați-vă pentru înțelepciune în timp ce echipa se străduiește să producă o traducere care să fie înțeleasă de către vorbitorii tuturor dialectele Hanunuu.

 • Rugați-vă pentru discernământ pentru echipă în timp ce alege cele mai bune cuvinte de folosit. Cei mai tineri nu înțeleg anumiți termeni, dar traducătorii mai în vârstă ezită să îi înlocuiască cu un vocabular mai modern.

 • Rugați-vă pentru procesul de tipărire, precum și distribuirea în siguranță în comunitate.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Limi, China
Poporul Limi din China este un popor izolat în care prevalează politeismul, animismul și cultul strămoșilor. Nu este atins cu Evanghelia și nu are Biblia în limba lui.

 • Fără călăuzirea lui Dumnezeu, acești oameni sunt ca niște oi fără păstor. Rugați-vă ca Bunul Păstor să le conducă familiile și comunitățile lor. „Mântuieşte, Doamne, poporul Tău şi binecuvântează moştenirea Ta! Fii păstorul şi sprijinitorul lor în veci!” (Psalmul 28:9)

 • Rugați-vă ca ei să renunțe la adorarea spiritelor și strămoșilor și să-I dea toată cinstea și onoarea numai lui Isus.

 • Rugați-vă pentru o mișcare de plantare de biserici în mijlocul lor.