Buletin de rugăciune 27 ian – 2 feb 2023

O binecuvântare pentru copiii ucraineni
Mulțumim lui Dumnezeu că proiectul Sunflower continuă. În fiecare dimineață, copiii ucraineni care frecventează centrul Sunflower se bucură de joacă și activități educative.

 • Rugați-vă pentru sănătate pentru Marisa, încă nu se simte bine.

 • Yana, una dintre tinerele care o asistă pe Marisa, se va întoarce în Ucraina și este nevoie de cineva care să o înlocuiască. Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă persoana potrivită.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să aducă în continuare finanțele necesare pentru acoperirea tuturor costurilor implicate.

Cereri de rugăciune de la familia Dubei
Ruben ne spune: „Mulțumesc Domnului pentru ajutor în organizarea primei mele întâlniri cu reprezentanții organizațiilor Wycliffe din Europa în săptămâna 16-20 ianuarie. De fiecare dată este o bucurie când ne putem întâlni și petrece timp împreună în Cuvânt și în discuții privitoare la înaintarea lucrărilor la care am fost chemați. Am venit cu propuneri de strategii și planuri de viitor. Discuțiile au fost folositoare și provocatoare în același timp.

 • Rugați-vă pentru participanții care vor împărtăși cu organizațiile lor planurile propuse și pentru înțelepciune în implementarea lor. Ne rugăm ca aceste propuneri să ducă la o colaborare mai frumoasă pentru avansarea traducerii Bibliei cu popoarele fără Biblie în limbile lor.
 • Rugați-vă ca Domnul să ne dea putere și înțelepciune în grija pe care o oferim părinților noștri care înaintează în vârstă și trec prin diferite probleme de sănătate.
 • De asemenea, cerem de la El înțelepciune în grija pentru copiii noștri și creșterea lor pe calea Domnului și în dezvoltarea lor educațională. Miriam se pregătește de bacalaureat și continuarea studiilor la facultate. Levi este preocupat cu muzica și sportul. Domnul să-i crească și folosească pentru slava Lui.”

Slujind printre romi
Zoltán are o inimă mare pentru comunitățile de romi din România. El distribuie materiale cu pasajele biblice traduse și îi ajută pe romi să folosească Scriptura atât în biserici, cât și în viața lor de zi cu zi, dorind să vadă transformarea pe care o aduce Cuvântul viu al lui Dumnezeu. El ne trimite câteva motive de mulțumire și rugăciune:

 • Mulțumesc pentru adulții și copiii din Porumbeni, unde am ore biblice pentru copii.

 • Mulțumesc pentru bisericile maghiare locale, unde pot sluji și care mă susțin cu credincioșie.

 • Mulțumesc că, deși am avut probleme de sănătate (gripă), am trecut prin toate fără complicații.

 • Rugați-vă pentru alegerile de lideri care se vor face în biserica locală de care aparțin.

 • Rugați-vă ca romii care ascultă Cuvântul Domnului să se întoarcă la Domnul cu o pocăință adevărată.

Dezvoltarea relațiilor prin distribuirea de materiale în limba locală: Vanuatu, Noua Zeelandă
Craig și Darlene Farrow de la Wycliffe Noua Zeelandă sunt recunoscători pentru privilegiul de a-L sluji pe Domnul în Vanuatu. Darlene coordonează o echipă de oameni implicați în pregătirea unei biblioteci digitale de cărți de lectură și alte resurse în limbile locale și naționale. Această bibliotecă digitală numită Bloom va fi distribuită pe carduri SD în fiecare școală din Vanuatu de către Departamentul de Educație. În luna noiembrie, a avut loc un curs de formare Bloom cu privire la modul de utilizare a noii biblioteci digitale.

 • Lăudați-L pe Dumnezeu pentru oportunitatea minunată de a construi relații cu profesorii din școli și cu oamenii din Departamentul de Educație, făcând în același timp ca atât Scripturile, cât și materialele de alfabetizare să fie disponibile pe scară mai largă în Vanuatu.

 • Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestui proiect și pentru o bună comunicare între toți cei implicați.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tai Khang, Laos
Poporul Tai Khang din Laos numără aproximativ 27.000 de oameni. Sunt budiști, nu există creștini printre ei și nu au Biblia în limba lor.

 • Rugați-vă ca acest popor să înțeleagă că mântuirea nu se găsește în nicio religie, ci doar în Isus Hristos. „În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.” (Faptele apostolilor 4:12)

 • Cereți Domnului secerișului să trimită lucrători care să le împărtășească dragostea lui Dumnezeu.

 • Rugați-vă să se înceapă un proiect de traducere a Bibliei în limba lor ca ei să aibă acces la Cuvântul vieții.

Noul Testament în limba Kosarek: Asia de Sud-Est
Anul trecut, membrii echipei de traducere au vizitat trei comunități Kosarek pentru a testa traducerea Noului Testament și a se asigura că este clară și că sună natural. Ei au descoperit că oamenii din fiecare sat sunt foarte încântați de faptul că vor avea în curând Noul Testament în limba lor.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să găsească cititori buni cu voci clare, pentru înregistrarea Noului Testament la începutul acestui an.

 • Rugați-vă ca procesul de tipărire a Noului Testament să decurgă fără probleme și la timp, astfel încât acesta să poată fi transportat în comunitate înainte de dedicarea din luna mai.

 • Rugați-vă ca echipa să planifice o dedicare care să aducă slavă lui Dumnezeu și să inspire interes pentru Cuvântul Său.

 • Rugați-vă ca Noul Testament să fie folosit în mod regulat în case și biserici. Fie ca oamenii Kosarek să spună împreună cu psalmistul: „Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea.” (Psalmul 119:97)

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Limi, China
Poporul Limi din China este un popor izolat în care prevalează politeismul, animismul și cultul strămoșilor. Nu este atins cu Evanghelia și nu are Biblia în limba lui.

 • Fără călăuzirea lui Dumnezeu, acești oameni sunt ca niște oi fără păstor. Rugați-vă ca Bunul Păstor să le conducă familiile și comunitățile lor. „Mântuieşte, Doamne, poporul Tău şi binecuvântează moştenirea Ta! Fii păstorul şi sprijinitorul lor în veci!” (Psalmul 28:9)

 • Rugați-vă ca ei să renunțe la adorarea spiritelor și strămoșilor și să-I dea toată cinstea și onoarea numai lui Isus.

 • Rugați-vă pentru o mișcare de plantare de biserici în mijlocul lor.