Motive Rugăciune Misiune | 23-29 mai 2018

Rugăciune pentru familia Dubei:

  • pregătirea aniversării de 10 ani a Wycliffe România pe 16-17 noiembrie;
  • ca Domnul să mai pregătească misionari și voluntari pentru lucrare;
  • Domnul să mai pregătească biserici care să susțină lucrarea de misiune;
  • pentru tabăra cu misionarii care sunt obosiți datorită lucrării intense;
  • pentru călătoria Mariei în Caucaz, să fie folositoare și fără probleme.
*Dacă doriți să aflați mai multe despre slujirea familiei Dubei, puteți accesa ultima lor scrisoare de informare AICI.

Întâlnirea cu bordul Wycliffe: România

Rugați-vă pentru întâlnirea cu bordul de la sfârșitul lunii mai, unde vom continua pregătirile pentru aniversarea de 10 ani a Asociației Wycliffe România care va avea loc pe 16-17 noiembrie 2018, la Cluj Napoca. Rugați-vă pentru o mai mare colaborare în ducerea Cuvântului lui Dumnezeu acelor popoare fără Biblie în limbile lor.

Perioada de vizită a misionarilor: România

Perioada verii este timpul în care unii dintre misionarii noștri se întorc acasă pentru a se bucura de un timp de odihnă, și să-și viziteze familiile și bisericile. Rugați-vă pentru misionarii Wycliffe România care se află în România, pentru cei care vor călători, iar timpul de acasă să fie unul pentru reînviorare și zidirea lor și să plece din nou pe câmpul de misiune cu putere de a sluji în continuare.

Slujirea în domeniul alfabetizării: Asia

Un frate din țara vecină pe care îl ajut de la distanță, a vizitat o comunitate a fermecătorilor de șerpi săptămâna trecută și mi-a împărtășit câteva noutăți. Acum voluntarii țin regulat ore de alfabetizare, deși la început, anul trecut, a durat câteva luni până au format grupurile și nu erau prea motivați să dea din timpul lor fără să fie plătiți. Copiii mari care nu au mers la școală încep să frecventeze tot mai regulat aceste grupuri și primim mărturii că fac progres cu scrisul și cititul. Părinții încep să-și lase și fetele să învețe. Unii oameni din comunitate sunt împotrivitori acestor clase pentru că se tem că voluntarii (care sunt creștini) vor să îi convertească pe elevi. Acest frate va încerca să se întâlnească din nou cu șeful comunității ca să discute despre aceste tensiuni. Alți colegi din echipă i-au ajutat să acceseze niște programe de la guvern pentru a obține case și apă potabilă și acum se bucură deja de aceste beneficii. Traducerea orală a primelor cărți ale Noului Testament în limba lor e de-asemenea în progres. Apreciem susținerea în rugăciune.

Tabăra de odihnă: România

În fiecare an ținem o tabără de odihnă în timpul verii pentru misionari români întorși în țară. Echipa “Member Care România” (MC) din cadrul PIM (Parteneri în Misiune) este dedicată misionarilor externi și interni împreună cu familiile lor pentru un timp de părtășie, odihnă și reculegere. Echipa Națională Member Care Romania a fost creată ca să-i ajute pe misionari să fie oameni echilibrați și care ÎL onorează pe Dumnezeu. Member Care face toate demersurile pentru ca agenția, conducerea de pe câmpul de misiune sau biserica ce a trimis misionarul în lucrare să-i asigure acestuia îngrijirea și sprijinul de care are nevoie. Rugați-vă pentru organizatorii și participanții taberei. Mai multe informații despre tabără, găsiți AICI.

Tabăra de misiune: România

Alături de organizația APME, anual desfășurăm tabăra de misiune la care invităm participanți să aibă parte de o săptămână diferită. Rugați-vă pentru noi ca și organizatori și pentru toți cei care s-au înscris la această tabără. Dorim să vedem cum Dumnezeu cheamă tineri, familii și biserici la viziunea misiunii. Rugați-vă ca orice piedică să fie dată la o parte iar fiecare participant să aibă parte de o experiență binecuvântată. Te așteptăm și pe tine. Înscrie-te acum!

Nevoia de învățători și profesori: Caucaz

Maria Dubei s-a întors din călătoria ei din Caucaz iar experiența ei a fost una binecuvântată. Nevoile pe care le întâmpină slujitorii de acolo sunt nevoi în cadrul învățământului educațional. Se caută oameni care să slujească ca și învățători, profesor de matematică și director pentru o școală internațională. Pentru cei care sunteți interesați să slujiți în felul acesta și doriți să aflați mai multe informații, vă rugăm să ne contactați.