Buletin de rugăciune 20-26 octombrie 2023

Rugați-vă pentru soluții: Asia de Sud
Lăudați pe Dumnezeu pentru începerea unor programe digitale în patru limbi, conduse de o organizație a Alianței Globale Wycliffe din Asia de Sud.

 • Rugați-vă pentru soluții la provocarea de a efectua conversia din format audio în format text în proiectele de traducere orală a Bibliei.

 • Cereți ajutorul lui Dumnezeu pentru reînceperea cursurilor de alfabetizare care au fost suspendate din diverse motive.

 • Rugați-vă ca Domnul să deschidă inimile oamenilor către Evanghelie în aceste grupuri lingvistice prin intermediul Scripturii orale în limbile lor.

Înaintând în ciuda nesiguranței: Burkina Faso
Una dintre problemele cu care se confruntă Asociația națională pentru traducerea Bibliei și alfabetizare (ANTBA) este instabilitatea din țară. 90 la sută dintre vorbitorii de Koromfé West au fost relocați din satele lor din cauza atacurilor teroriste. Mulțumim lui Dumnezeu că, prin programul de traducere orală a Bibliei, ei continuă să fie hrăniți spiritual. Echipa însăși a fost relocată în Ouagadougou din 2020.

 • Rugați-vă pentru toți cei care sunt victime ale terorismului și pentru biserică, fiind vizată în mod special.

 • Rugați-vă ca programul de vindecare a traumelor să îi ajute pe acești oameni să-și revină din suferință.

 • Rugați-vă pentru personal calificat și resurse financiare astfel încât ANTBA să răspundă în mod eficient la nevoile urgente ale acestor oameni care suferă.

 • Cereți Domnului să restabilească pacea și stabilitatea în Burkina Faso.

Provocările legate de personal și realitățile economice în schimbare: Germania
Wycliffe Germania se confruntă cu câteva provocări majore. Echipa de la centrul Wycliffe din Holzhausen are o lipsă semnificativă de personal. Mai multe poziții cheie sunt vacante fie temporar datorită unor probleme de sănătate, fie pentru că nu au fost găsite persoanele potrivite.

 • Rugați-vă pentru restabilirea sănătății pentru cei care au avut probleme.

 • Rugați-vă pentru candidații potriviți pentru posturile vacante importante.

 • Au existat, de asemenea, probleme administrative semnificative care trebuie rezolvate și care necesită mult timp. Unele au de-a face cu realitățile economice schimbate, iar altele cu un număr tot mai mare de legi și reglementări care uneori necesită o documentație extinsă. Toate acestea reprezintă o sarcină suplimentară pentru un personal deja suprasolicitat. Un alt factor major care afectează multe alte organizații este inflația ridicată și costurile explozive ce pun o presiune uriașă asupra finanțelor Wycliffe Germania.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să ofere tot ceea ce este necesar și să dea călăuzire conducerii organizației pentru a lua decizii înțelepte în gestionarea resurselor financiare.

Implicarea generației tinere în traducerea Bibliei: Papua Noua Guinee
Kidu Magi, consultant în traducerea Bibliei, a fost foarte încurajat când a început sesiunile de verificare a traducerii în limba Maiwala, în luna iulie. El a verificat cărțile Luca, Filimon și Iuda, iar printre participanții din comunitate se numărau peste 10 tineri, bărbați și femei, pe lângă persoane mai în vârstă. În alte sesiuni de verificare, Kidu a văzut participând doar persoane în vârstă. Lăudat să fie Domnul pentru implicarea practică a acestor tineri din Maiwala.

 • Rugați-vă ca mulți dintre ei să continue să participe la programul de traducere. Este nevoie de implicarea generației tinere în toate celelalte programe de traducere din țară. Multe programe cu personal în vârstă au nevoie de ajutorul tinerei generații pentru a lucra alături de ei.

 • Cereți Domnului să trezească inimile celor mai tineri să participe la traducerea Bibliei.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Tunisia
Peste 60.000 de persoane surde trăiesc în toate provinciile din Tunisia. Nu sunt grupați în vreo regiune sau oraș anume. În multe orașe din țară apar asociații care predau limba semnelor. Surzii pot găsi o comunitate în aceste locuri, dar transportul poate fi dificil. Există un sat în nordul Tunisiei cu aproximativ 500 de persoane, toate surde. Fostul dictator, Ben Ali, a profitat de acești oameni instalând turbine eoliene pe terenurile lor fără rambursare financiară.

 • Rugați-vă pentru creștinii din Tunisia ca să găsească moduri de a-i conduce pe surzi la Hristos. Și le-a zis: „Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii! Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Său. (Luca 10:2)

 • Rugați-vă ca surzii să aibă șanse în societate. Mulți nu găsesc pe cineva dispus să îi angajeze și nu au opțiuni de a se căsători.

 • Rugați-vă pentru resurse care să le transmită Evanghelia în limba lor.

Depășirea obstacolelor: Asia de Sud-Est
Există un interes scăzut pentru Scriptură în rândul unui popor din Asia de Sud-Est (70.000 de oameni), cu excepția membrilor unei mici biserici. Cu toate acestea, unele persoane din echipa de traducere cresc în credință și angajament, în special după ce au tradus Romani anul trecut. Munca zilnică la traducerea Cuvântului lui Dumnezeu aduce transformare.

 • Rugați-vă ca echipa să termine și să verifice Evrei. Rugați-vă ca pe măsură ce echipa revizuiește alte cărți, să poată asigura consecvența termenilor.

 • Rugați-vă ca mulți oameni să vină la credința în Hristos și ca acest lucru să stârnească un entuziasm reînnoit în rândul echipei pentru a finaliza lucrarea de traducere.

 • Rugați-vă ca Duhul Sfânt să lucreze cu putere pentru a ajuta echipa să depășească multe obstacole și provocări spirituale care amenință lucrarea.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Lower Silesian, Polonia
Una dintre cele mai fascinante zone din Polonia, Lower Silesia, are o istorie tumultoasă, în care a făcut parte din mai multe state. Este cunoscută pentru atracțiile sale istorice unice și pentru dezvoltarea regională dinamică care atrage tineri din alte regiuni. Deși un procent mare de oameni Lower Silesian se declară creștini, ei nu au o relație personală reală cu Dumnezeu. Au nevoie de Scriptura în limba lor ca să trăiască mai profund credința creștină.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să pregătească resursele necesare pentru începerea unui proiect de traducere a Bibliei în limba lor. Astfel, credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. (Romani 10:17)

 • Rugați-vă ca Duhul Sfânt să îi convingă că sunt păcătoși și lipsiți de slava lui Dumnezeu.

 • Rugați-vă să crească în ei credința care duce la mântuire și viață veșnică.