Buletin de rugăciune 18-24 noiembrie 2022

Citirea și studiul a nouă pilde în limba locală: Asia
Luna trecută un grup de trei traducători ai Noului Testament într-o limbă din Asia a ținut două zile de instruire cu voluntari care să folosească un manual de citire și studiu cu opt grupuri de credincioși. Mai multe biserici au solicitat manualul, dar exemplarele disponibile pentru distribuire nu au fost suficiente. Echipa de traducere nu s-a așteptat la acest răspuns entuziast din partea comunității.

  • Rugați-vă ca cei care participă la aceste grupuri de studiu în această perioadă să fie atinși și transformați de ceea ce citesc și de discuțiile pe marginea textului.

  • Rugați-vă ca acest studiu să deschidă apetitul pentru citirea și studiul mai multor porțiuni din Noul Testament care au fost traduse și distribuite până acum.

  • Rugați-vă pentru recuperarea unuia dintre traducători care a suferit un accident la un ochi în timpul vizitei în sat.

Căutând călăuzirea lui Dumnezeu: Anglia
Flavia ne scrie din Anglia: „Am început modulul de lingvistică care e tare interesant. Rugați-vă pentru înțelepciune să înțeleg cursurile. Rugați-vă să fiu o binecuvântare pentru colegii mei. Încă nu știu în ce țară voi sluji. Rugați-vă ca Domnul să îmi confirme care este voia Lui și unde este locul potrivit pentru mine.”

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Iranum, Malaezia
După calendarul lunar, în luna noiembrie ne rugăm pentru poporul Iranum din Malaezia, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba maternă. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să deschidă inimile oamenilor din acest popor și să le întoarcă către Regele regilor. Rugați-vă ca atitudinea lor față de creștinism să nu mai fie marcată de indiferență. Rugați-vă pentru locuri de muncă adecvate, astfel încât să nu fie nevoiți să își părăsească familiile pentru a-și câștiga traiul.

Căutarea unui nou coordonator de rugăciune: Papua Noua Guinee
Ceea ce a vitalizat activitatea de traducere a Bibliei în Papua Noua Guinee de-a lungul anilor este rugăciunea. Aceasta este mărturia Asociației de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (BTA), care a fost martoră la mișcarea lui Dumnezeu prin rugăciune. Coordonatorul de rugăciune are un rol important în promovarea rugăciunii și în producerea de resurse de rugăciune pentru a-i determina pe alții să se roage pentru lucrare. Mandatul actualului coordonator de rugăciune se va încheia în iulie 2023. BTA a început procesul de identificare a unei persoane care să înceapă instruirea pentru acest acest rol și să fie pregătită să preia rolul pe deplin în august 2023. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi călăuzească în a găsi persoana aleasă de El, care să lucreze alături de actualul coordonator de rugăciune.

Rețeaua de rugăciune ALEM: Brazilia
Un rezultat pozitiv al pandemiei COVID-19 a fost crearea rețelei interne de rugăciune a organizației ALEM (RIO). Zilnic, coordonatorul de rugăciune trimite carduri prin intermediul listelor de distribuție WhatsApp tuturor participanților la rețea. Fiecare card conține informații cum ar fi personalul fondator, personalul actual, proiecte de traducere, grupuri etnice, agenții partenere și profesioniști voluntari din domeniul sănătății care îi binecuvântează pe misionari prin oferirea de asistență medicală gratuită sau la prețuri mult mai mici decât o vizită la medic. Fiecare persoană care primește zilnic aceste carduri este încurajată să contacteze persoanele enumerate pentru a se ruga mai specific. Junia Mari împărtășește: „Am căutat să iau legătura cu colegii pentru a le cere informații. A fost excelent să reînnoiesc aceste contacte. Într-adevăr, această lucrare este extrem de importantă pentru colaborarea noastră cu colegii și partenerii noștri de misiune. Nu toată lumea practică încă acest lucru, dar cei care răspund provocării au dat mărturii minunate despre faptul că se roagă mai specific pentru alții.” Lăudați-L pe Dumnezeu pentru această oportunitate de rugăciune pentru proiectele de traducere în curs, pentru echipele de traducători, pentru personalul implicat și pentru comunitățile deservite.

Inițiativa de rugăciune pentru popoare fără Biblie: Elveția
Prin intermediul inițiativei de rugăciune „Popoare fără Biblie”, Wycliffe Elveția a invitat biserica elvețiană să se angajeze să se roage pentru 30 de popoare/proiecte (care includ 89 de limbi) până când aceștia vor avea Biblia în propria lor limbă. Persoane individuale, grupuri de rugăciune sau biserici întregi se înscriu pentru a se ruga pentru unul sau mai multe dintre aceste popoare. Ca o nouă strategie, personalul Wycliffe Elveția se concentrează pe construirea de comunități în jurul acestor popoare prin organizarea de evenimente și activități de rugăciune și informare. Scopul este ca cei care se roagă să se cunoască între ei și astfel să fie motivați să se implice și mai mult. De asemenea, ei caută voluntari care să devină coordonatori pentru aceste comunități. Ei mulțumesc Domnului că unul a fost deja găsit. Rugați-vă ca până la sfârșitul anului să mai găsească încă patru. Rugați-vă, de asemenea, ca mai multe biserici să se alăture acestei inițiative.

Scriptura pentru Aymara del Sur: Peru
Oamenii din poporul Aymara del Sur trăiesc în Peru de-a lungul graniței de sud și în apropierea biroului AIDIA, organizație parteneră cu Seed Company. Personalul AIDIA i-a întrebat ce părere au dacă ar avea Biblia tradusă în limba lor. Personalul a văzut cum ochii lor s-au luminat de bucurie. Cu toții au răspuns că acesta ar fi cel mai bun lucru de făcut. Când personalul i-a spus unui pastor local că dorește să traducă Biblia în limba lor ca ei să poată înțelege foarte bine Cuvântul lui Dumnezeu, acesta a spus: „Vă gândiți la ceva măreț. Traducerea Bibliei în limba aymara pe care o vorbim noi este cea mai bună veste pe care am auzit-o astăzi.” Rugați-vă ca lucrarea de traducere să înceapă în rândul acestui grup de oameni în următoarele cinci luni.