Motive Rugăciune Misiune 17-23 septembrie 2021

Întâlniri de colaborare cu lucrători romi: Brașov
Comitetul proiectului de Traducere a Bibliei în Rromani Standard (TBRS) împreună cu partenerii au următoarea întâlnire de colaborare cu lucrătorii romi pe data de 18 septembrie la Brașov. Rugați-vă pentru o părtășie frumoasă și o colaborare de viitor în lucrările de traducere și folosire a Scripturii în limba rromani. Continuați să vă rugați pentru pregătirile care se fac în vederea demarării lucrărilor de traducere. Rugați-vă și pentru traducători dedicați și parteneri financiari stabili.

Conferința Global Connect
Global Connect este conferința virtuală a Alianței Globale Wycliffe care a avut loc în această săptămână. Personalul din peste 100 de organizații, împreună cu prietenii și partenerii interesați de mișcarea de traducere a Bibliei, au fost invitați să urmărească sesiunile care au fost puse la dispoziție pe site-ul Alianței. Rugați-vă ca evenimentele din această săptămână să îi inspire să continue să meargă înainte împreună cu El. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru grija Sa față de mișcarea de traducere a Bibliei în acest an turbulent.

Pregătire pentru lucrarea de traducere a Biblie pentru surzi: Anglia
Damaris se află acum în Anglia la studii la un program de instruire prin care se pregătește pentru slujirea în lucrarea de traducere a Bibliei. Rugați-vă pentru sănătate și energie să poată acumula cunoștințele. Având în vedere contextul actual, rugați-vă să poată depăși toate provocările și să poată finaliza programul fără întrerupere de activitate.

Atelier de pregătire pentru traducere: Sudanul de Sud
Mulțumim că v-ați rugat pentru Tamara. Sub protecția Domnului a ajuns în pace pe câmpul de misiune. În aceste zile participă la un atelier de pregătire pentru lucrarea de traducere a Bibliei. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi protejeze sănătatea fiind expusă la un mediu nou. Rugați-vă să poată asimila cunoștințe culturale și legate de procesul de traducere. De asemenea, rugați-vă și pentru susținerea ei financiară pe termen lung.

Pregătire pentru reîntoarcerea pe câmpul de misiune: Madagascar
Datorită situației globale reîntoarcerea Adei pe câmpul de misiune a fost amânată. În această perioadă a colaborat online cu echipa de lucru, dar se fac pregătiri pentru plecarea ei luna aceasta. Rugați-vă pentru călăuzirea Domnului și să se facă voia Lui. Rugați-vă pentru sănătate, protecția Domnului și grija Lui ca ea să poată ajunge cu bine în Madagascar.

Curs de studiu Biblic: Papua Noua Guinee
Mihai și Hajni Dumitriu slujesc în mijlocul poporului Patep din Papua Noua Guinee din ianuarie 2018, promovând folosirea și înțelegerea Scripturii prin studii biblice exegetice pe termen lung. Ei planifică să țină ultimele două săptămâni de curs de studiu Biblic în mijlocul lor între 11-22 octombrie, după care, în 24 ar fi absolvirea celor care au participat regulat la cursuri. Rugați-vă ca în ciuda intensificării atacurilor spirituale din ultimele luni, și a opoziției câtorva lideri, cursul și absolvirea să decurgă bine: să participe cât mai mulți și Duhul Domnului să lucreze în ei înțelegerea Cuvântului pentru transformarea lor; să nu fie împotriviri, boli, etc., care ar putea împiedica lucrarea Domnului! Rugați-vă și pentru sănătate în trup și în suflet pentru familia Dumitriu, și pentru înțelegerea voii lui Dumnezeu cu privire la planurile de viitor!

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Razihi, Yemen
După calendarul lunar, în luna septembrie ne rugăm pentru poporul Razihi din Yemen, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca poporul Razihi să caute și să găsească noi răspunsuri spirituale de la Isus Hristos. Nu există resurse creștine în limba Razihi. Rugați-vă ca ei să poată auzi adevărul într-o limbă pe care o pot înțelege. Rugați-vă să pună capăt dependenței lor de qat (o plantă care creează dependență).