Motive Rugăciune Misiune | 16-22 mai 2018

Atingerea popoarelor fără Evanghelie: România

Evenimentul ”Flacăra pasiunii pentru misiune„ s-a încheiat la Galați și cu ajutorul lui Dumnezeu dorim să continuăm acest turneu în Constanța. Rugați-vă pentru parteneriatul frumos dintre Wycliffe România, OM România și Alianța Evanghelică din România. Prin această conferință dorim să încurajăm bisericile din România la viziunea globală de a atinge popoarele prin Cuvântul lui Dumnezeu în limbile lor.

Chemare la misiune: România

Dați slavă lui Dumnezeu pentru succesul conferinței Romiscon organizată de APME la Sinaia. Prin parteneriatul Wycliffe – APME, Dumnezeu mobilizează tot mai multe biserici și tineri la misiune. Rugați-vă pentru pregătirile organizării taberei de misiune de la Mărișel împreună cu APME.

Slujind acolo unde este nevoie: Caucaz

Nu încetați să vă rugați pentru Maria Dubei care se află în zona Caucaz și călătorește în diferite țări alături de o echipă de oameni. Călătoria ei se apropie de sfârșit iar la finalul săptămânii va călători înapoi spre România. Rugați-vă pentru protecție în vizitele pe care le va face, pentru călăuzire din partea Duhului Sfânt și să răspundă pozitiv nevoilor de acolo. Rugați-vă ca prezența ei să fie cu rod și o binecuvântare pentru frații noștri din Caucaz.

Rugăciune pentru cei ce suferă: Indonezia

Indonezia a fost zguduită de atacul care a avut loc duminică și luni în orașul Surabaya. Poliția afirmă că în spatele acestui atac se află două familii, patru din membrii acestor familii fiind copii. Atacul de duminică a avut în vizor trei biserici iar victimele sunt în număr de 18 și peste 40 de răniți. Rugați-vă pentru frații noștri care trec prin momente grele de suferință fizică și emoțională. Rugați-vă ca Dumnezeu să restaureze rănile provocate iar pacea să domnească peste această țară.

Pregătirea pentru tipărire în 2018: Americi

O echipă de traducători din America a aprobat 13 cărți din Noul Testament în 2017 și a finalizat un proiect nou al unei cărți de cântări care să fie folosită pentru închinarea în sate. Echipa dorește să obțină aprobări de la consultant pentru cărțile în curs, să finalizeze verificările finale ale Noului Testament cu lideri cheie și să pregătească Noul Testament pentru tipărire în anul 2018. Rugați-vă Domnului pentru călăuzirea și înțelepciunea echipei deoarece vor lua decizii de publicare referitor la text, glosare, prezentarea hărților, ilustrațiilor și formatul textului din Noul Testament. Rugați-vă ca cei mai mulți lideri-cheie din cele zece clanuri să se întâlnească într-un oraș mare pentru citirea finală. Rugați-vă ca Noul Testament să aibă o acceptare largă în sate. (Adaptat din 2018 de la Wycliffe SUA Linia de sosire).

Atelier de pregătire pentru 10 grupuri lingvistice: Federația Rusă

Reprezentanții a 10 grupuri lingvistice minoritare din Rusia vor participa la un atelier de pregătire în perioada 21-29 mai, ca parte a unui proiect de formare mai larg. Paragrafe traduse ale Scripturii există în fiecare dintre aceste limbi, dar majoritatea vorbitorilor acestor limbi nu le pot citi. La acest atelier, participanții vor învăța să utilizeze noile tehnologii, cum ar fi aplicațiile telefonului mobil, pentru a face mai accesibile textele și înregistrările audio ale Scripturii. Rugați-vă ca participanții să reușească să aplice noua tehnologie în limbile lor. Rugați-vă ca aceste noi tehnologii să ajute oamenii să înțeleagă și să aplice Scriptura în viața lor.

Redactarea cărților din Noul Testament: Asia de Sud

Mulțumim Domnului pentru echipa de traducere a unei limbi din Asia de Sud care a făcut progrese bune în anul 2017. Ei au făcut primele ciorne pentru Evanghelia lui Ioan, Coloseni și Evrei. Un consultant de traducere a verificat Romani, Evanghelia lui Ioan și 1 Ioan. În acest an, echipa planifică să facă prima ciornă a cărții Apocalipsa, iar consultantul să verifice Matei, Iuda și Evrei. Rugați-vă pentru consultanți să fie disponibili să verifice cărțile Biblice la timp. Cereți Domnului să protejeze membrii echipei de traducere de orice rău și să le dea putere și curaj. Comunitatea mică care urmează pe Isus crește. Porțiuni din Scripturile traduse sunt citite și predicate lunar în grupuri de părtășie în mai mult de zece sate. Rugați-vă ca vorbitorii acestei limbi să fie însetați după Cuvântul lui Dumnezeu și să participe la activitățile de folosire a Scripturii. (Adaptat din 2018 de la Wycliffe SUA Linia de sosire).