Buletin de rugăciune 15-21 martie 2024

Mângâierile Tale îmi înviorează sufletul – Columbia 
Damaris ne cere susținere în rugăciune legat de obținerea vizei pentru Columbia. Ea ne spune: „Mă încred în Domnul și privesc la toate acestea ca o mare aventură. E fascinant să ai o astfel de perspectivă. Asta nu anulează, totuși, stresul și greutatea situației. Am nevoie de susținerea voastră ca să-mi pot face partea cum se cuvine, știind că Domnul se luptă pentru mine.” Rugați-vă pentru:

 • Procesul de adunare a documentelor pentru obținerea vizei;

 • Reziliență și adaptare la schimbări, oricare ar fi rezultatul unei astfel de cereri.

Atelier în Madagascar
Together in Bible Translation organizează în aprilie primul atelier din seria „Descoperă-ți limba” pentru comunitatea de surzi din Madagascar. După mulți ani în care s-au clădit relații și s-au făcut planuri, se face primul pas înspre traducerea Bibliei în limba semnelor malgașe. Aproximativ 50 de reprezentanți din comunitățile de surzi din toată țara se vor strânge împreună timp de o săptămână. Vor explora limba lor prin jocuri și alte diferite activități, pentru a-i descoperi unicitatea și pentru a învăța despre traducere. Rugați-vă ca:

 • Surzii să devină conștienți de nevoia de traducere a Bibliei în limba semnelor;

 • Dumnezeu să trimită oamenii potriviți la atelier;

 • Să primim toate resursele financiare necesare pentru acest atelier;

 • În urma acestui atelier să identificăm persoanele potrivite care vor fi implicate în proiectul de traducere a Bibliei.

Traducerea Bibliei în Madagascar, Tanôsy
Echipa de traducere a terminat de tradus Noul Testament, iar acum avansează în următoarele etape: verificarea traducerii și testarea acesteia în cadrul comunității. Pe măsură ce se desfășoară aceste etape, ne rugăm pentru:

 • Răbdare și smerenie, ca fiecare voce sa fie auzită, iar preocuparea principală a membrilor echipei să fie verificarea temeinică pentru a avea o traducere de bună calitate;

 • Ca Biblia să fie tradusă în așa fel încât să pătrundă adânc în inimile oamenilor, așa cum doar limba dulce inimii lor o poate face.

Pregătire pentru traducerea epistolelor: Papua Noua Guinee
În perioada 10-24 aprilie este programat un atelier de lucru pentru traducerea epistolelor Noului Testament la Alotau SIL Center. Rainer Oetzel de la SIL PNG pregătește programul și cartea de curs pentru acest atelier. Cereți lui Dumnezeu să-i dea înțelepciune și idei bune ca metodele de predare să fie utile pentru cursanții din PNG. La acest curs de formare vor participa traducători de la mai multe programe lingvistice din Milne Bay. Rugați-vă pentru:

 • Pregătirea atelierului de lucru;

 • Un timp de învățare productiv;

 • Protecția și sănătatea familiilor traducătorilor cât timp aceștia vor fi plecați, precum și pentru asigurarea nevoilor lor.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Duwai, Nigeria
Poporul Duwai trăiește în condiții severe, la temperaturi înalte, unii locuind în zone izolate. Au respins eforturile misionarilor nigerieni de a le duce Evanghelia, iar oricine acceptă literatură creștină poate fi persecutat. Nu există resurse creștine în limba lor. Traducerea Bibliei este o prioritate absolută, împreună cu producerea altor materiale într-o formă care să vorbească culturii orale Duwai. Rugați-vă:

 • Ca Domnul să pregătească inimile lor pentru a-L primi pe Hristos;

 • Pentru o mijlocire și evanghelizare continuă din partea bisericilor nigeriene;

 • Ca misionarii să persevereze în efortul lor de a ajunge la acest popor;

 • Pentru producerea de materiale creștine în limba Duwai.

Formarea voluntarilor ca reprezentanți: Franța
În 2022 și 2023, Wycliffe Franța a format mai mulți voluntari ca ambasadori. Formarea i-a ajutat să înțeleagă importanța traducerii Bibliei și le-a oferit instrumente pentru a explica clar acest lucru creștinilor din Franța. Prin aceasta, personalul și voluntarii doresc să motiveze și să încurajeze multe persoane din biserici și grupuri de tineri să se roage pentru mișcarea de traducere a Bibliei. O altă provocare este aceea de a recruta mai mulți tineri ca voluntari care să contribuie la buna funcționare a organizației și să consolideze echipa din bordul de conducere.

 • În timp ce Wycliffe Franța caută un nou director, să ne rugăm ca Dumnezeu să facă fructuoasă această investiție în formarea de voluntari și ca aceștia să aibă un impact semnificativ.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Yeniche, Germania
De-a lungul istoriei, poporul Yeniche a fost forțat să migreze. O parte din ei s-au stabilit în Germania în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Începând cu 1933, naziștii i-au dus pe cei care au rămas fără adăpost în lagăre de concentrare, alături de romi. În prezent, mai sunt câteva mii de oameni Yeniche în Germania și foarte puțini în Austria. Puțin peste jumătate sunt etichetați drept creștini, însă, secularismul îi afectează pe mulți dintre ei. Rugați-vă pentru ca:

 • Oamenii Yeniche să-și găsească locuri de muncă pentru a se putea îngriji de familii și de comunitatea lor lărgită;

 • Ucenicii Yeniche să facă la rândul lor ucenicizare;

 • Acest popor să cunoască speranța și mântuirea care se găsește numai în Hristos.