Motive Rugăciune Misiune 14-20 mai 2021

Rugăciune pentru familia Dumitriu: Papua Noua Guinee
Mihai și Hajni Dumitriu, misionari în Papua Noua Guinee în domeniul Promovării Folosirii Scripturii, acum sunt la centrul de misiune. Mulțumim Domnului că în ciuda restricțiilor de călătorie impuse recent din cauza creșterii bruște a cazurilor de covid, au primit aprobarea de a se reîntoarce în zona poporului patep în 18 mai, dacă înaintea călătoriei vor avea un test rapid negativ. Ei doresc să continue cursurile de studiere exegetică a Bibliei pentru a menține foamea după Cuvânt, care pare să se diminueze datorită goanei după aur, una dintre cele mai populare ocupații din zonă la momentul actual. Rugați-vă pentru o schimbare pozitivă în acest sens, și protecție fizică și spirituală, atât pentru familia Dumitriu, căt și pentru participanții cursurilor! Rugati-vă pentru o trezire spirituală în rândul poporului patep prin înțelegerea Cuvântului și pentru înțelepciune în comunicarea cu liderii bisericești locali! Rugați-vă pentru înțelepciune în adaptarea metodelor de lucru dacă va fi necesar!

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kangean, Indonezia
După calendarul lunar, în luna mai ne rugăm pentru poporul Kangean din Indonezia, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca poporul Kangean să renunțe la practicarea ritualurilor prin care încearcă să potolească spiritele. Rugați-vă ca frica de lumea spiritelor să fie înlocuită cu nădejdea și credința în Dumnezeu. Deși au o mare nevoie de educație și electricitate, cea mai mare nevoie a lor este cea spirituală. Rugați-vă pentru ei.

Personal nou la Credința Vine Prin Auzire: Statele Unite, Global
Lăudați-L pe Dumnezeu pe măsură ce El continuă să trimită oameni de calitate pentru a ocupa posturile din organizația Credința vine prin auzire (FCBH), care colaborează cu comunitățile lingvistice pentru a produce Scripturi audio. Rugați-vă pentru persoanele noi în rolurile director de producție, coordonator de programe din Asia, inginer software și editor de procesare audio. Rugați-L pe Dumnezeu să-i ajute să se adapteze rapid la cultura FCBH. Rugați-vă ca Dumnezeu să le crească abilitățile în pozițiile lor, astfel încât să aibă un impact pozitiv asupra Împărăției lui Dumnezeu.

Personalul unei organizații din Alianța Globală Wycliffe afectat de creșterea COVID: India
Odată cu creșterea recentă a infecțiilor și deceselor COVID în India, tot personalul unei organizații din Alianță, din India, are nevoie de rugăciuni pentru protecție. Unii au fost infectați cu COVID și au nevoie de rugăciuni pentru vindecare. Rugați-vă și pentru personalul din diferite organizații partenere din țară care a fost infectat cu COVID. Un traducător dintr-o organizație parteneră a murit din cauza COVID în aprilie. Rugați-vă pentru familie și colegi, în special soția și cele trei fiice ale lor. Rugați-vă pentru înțelepciune și putere pentru liderii și lucrătorii din domeniul sănătății din India, deoarece sistemul de sănătate se confruntă cu un mare stres și lipsuri. Rugați-vă pentru întreaga țară conform cu Ieremia 17:14. „Vindecă-mă Tu, Doamne, şi voi fi vindecat; mântuieşte-mă Tu şi voi fi mântuit, căci Tu eşti slava mea!”.

Îngrijirea membrilor personalului: Filipine
Filipine este una dintre țările cele mai afectate de pandemie. Pentru a continua să aibă grijă de membrii personalului și de familiile lor, liderii Asociației Traducătorilor din Filipine (TAP) au inițiat o oră de rugăciune online în fiecare vineri, au început să apeleze în mod regulat fiecare membru al personalului la telefon sau prin mesaje online și au acordat ajutor financiar în special celor care sunt bolnavi. Rugați-L pe Domnul pentru nelimitatul său har și milă în aceste vremuri de încercări, nu numai pentru TAP și membrii personalului lor, ci și pentru restul țării. Rugați-vă pentru încurajarea reciprocă atât pentru lideri, cât și pentru echipe, în timp ce lucrează împreună și se întăresc reciproc.

Noi membri ai bordului: Malaezia, Singapore
Fiecare organizație a Alianței Globale Wycliffe are propria conducere și bord, dar toate încearcă să lucreze interdependent și să aprecieze comunitatea Alianței pentru prietenie, parteneriat, suport spiritual și alte forme practice de sprijin reciproc. Este o binecuvântare să slujești alături de oameni cu aceeași pasiune pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Wycliffe Malaezia Îl laudă pe Dumnezeu pentru noul lor bord de conducere și Wycliffe Singapore cere rugăciune pentru noii membri ai bordului care vor lucra în înțelepciune și unitate pentru valorile Alianței. Cereți-I Domnului discernământ și protecție în timp ce caută conducerea și îndrumarea lui Dumnezeu.

Nevoile de personal pentru comunicare: global
Echipa de comunicare a Alianței Globale Wycliffe are nevoie de personal suplimentar cu abilități și experiență pentru a ajuta la scrierea și editarea conținutului online și corporativ. Au fost găsiți doi candidați în Camerun și Kenya, dar există câteva provocări care trebuie rezolvate înainte de a se putea alătura echipei. Un obstacol este integrarea noilor membri ai echipei într-o echipă globală într-o perioadă în care călătoriile internaționale sunt limitate. O altă problemă este asigurarea unui sprijin financiar adecvat, deoarece personalul Alianței nu primește de obicei un salariu. Rugați-vă ca Dumnezeu să ofere ceea ce este nevoie în toate domeniile. Multe alte organizații misionare caută personal cu abilități adecvate în acest domeniu. Rugați-vă ca Dumnezeu să găsească personal pentru comunicare pentru organizațiile Alianței și partenerii la nivel global.