Buletin de rugăciune 13-19 mai 2022

Atelier virtual de povestire orală a Bibliei: Papua Noua Guinee
Rugați-vă pentru cel de-al doilea atelier virtual de povestire orală a Bibliei din 2-13 mai. Cursanți din trei limbi, Gobasi, Samo și Kubo din provincia de vest, vor participa la instruire pentru a învăța și a crea povestiri din Evanghelia după Marcu. Formatorii vor fi în Alotau, în provincia Milne Bay, iar cursanții vor fi în Kiunga, în provincia de vest. Vă rugăm să vă rugați:

  • pentru conexiuni stabile la internet și ca Domnul să protejeze toate calculatoarele și echipamentele, astfel încât acestea să funcționeze bine în timpul formării online;

  • ca orașele Alotau și Kiunga să aibă electricitate constantă și să nu existe întreruperi de energie electrică;

  • ca povestirile biblice să aibă un impact puternic în viețile tuturor celor care sunt implicați în instruire;

  • pentru echipele lingvistice care vor împărtăși povestirile finalizate cu poporul lor.


Nevoia de pace în Etiopia

Situația în Etiopia, între poporul Ale și Konso este încă tensionată. Luminița se află acolo și drumurile sunt blocate. Rugați-vă pentru protecția ei și odihnă noaptea. Îngerul Domnului să tăbărască în jurul ei şi să o scape din primejdie (Psalmul 34:7). Rugați-vă ca Dumnezeu să nu îngăduie ca amenințările și planurile rele să fie duse la îndeplinire, ci oamenii să aleagă să facă pace în loc să se răzbune și să lupte între ei. Rugați-vă ca Dumnezeu să le arate îndurarea Lui.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Biafada, Guinea-Bissau
După calendarul lunar, în luna mai ne rugăm pentru poporul Biafada din Guinea-Bissau, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor. Rugați-vă ca acei puțini credincioși Biafada care locuiesc în afara teritoriului poporului Biafada să le împărtășească credința lor în Domnul Isus. Rugați-vă să se dezvolte resurse biblice în limba lor. Rugați-vă să fie eliberați din robia păcatului, există printre ei multă promiscuitate și un procent tot mai mare de îmbolnăviri cu virusul HIV.

Eveniment comun de parteneriat: Asia-Pacific
Succesul unui eveniment comun de finanțare în 2021 a încurajat 18 organizații ale Alianței să organizeze în colaborare un eveniment similar pe 21 mai, intitulat „Cuvântul lui Dumnezeu pentru toți”. Organizațiile se află în Coreea, Japonia, Hong Kong, Taiwan, Thailanda, Filipine, Bangladesh, India, Malaezia, Singapore, Indonezia, Papua Noua Guinee, Australia, Noua Zeelandă și în zona SIL Asia. Cereți-I lui Dumnezeu înțelepciune și îndrumare pentru cei care coorganizează evenimentul. Rugați-vă pentru o colaborare semnificativă și un sentiment de unitate în timp ce se pregătesc și planifică împreună. Rugați-vă ca acest eveniment să ghideze biserica și urmașii lui Isus către o mai mare conștientizare și mai multe oportunități de parteneriat și de finanțare a traducerii Bibliei și a domeniilor conexe.

Generozitate pentru toată Africa de Est: Kenya 
Alăturați-vă personalului de la Traducerea Bibliei și Alfabetizare (BTL) în timp ce se bucură de generozitatea bisericilor și a susținătorilor din Kenya. Ei au organizat în aprilie o strângere de fonduri pentru inițiativa Dincolo de Kenya. Mulți oameni au donat cu generozitate pentru a sprijini traducerea Bibliei, adunând 45.000 USD pentru această inițiativă. Majoritatea proiectelor de traducere a Bibliei din Kenya au fost demarate. BTL caută acum să ajute comunitățile lingvistice din țările vecine din Africa de Est să aibă acces la Cuvântul lui Dumnezeu. Lăudați-L pe Dumnezeu că tot mai multe fonduri continuă să vină pentru această inițiativă.

Publicarea Scripturii: Spania
Publicarea Scripturii este unul dintre serviciile de specialitate oferite de PROEL, o organizație a Alianței Globale Wycliffe din Spania. În parteneriat cu Societatea Biblică Spaniolă, PROEL a publicat și tipărit două Noi Testamente în limbi din Spania și două Noi Testamente în limbi din Africa. Ei se pregătesc să publice și să tipărească un al cincilea Nou Testament într-o limbă africană. Rugați-vă pentru publicarea cu succes a acestui Nou Testament. Rugați-vă, de asemenea, pentru viitoarea dedicare a unuia dintre Noile Testamente în limbile africane, programată să aibă loc în Guineea Ecuatorială în cursul acestui an.

Slujirea celor mai nevoiașe comunități: Peru
Facilitatorii organizației AIDIA vizitează în mod constant comunitățile din regiunea Apurímac din Perú și aduc coșuri cu produse alimentare de bază pentru persoanele cele mai nevoiașe și extrem de sărace. Liderii bisericii și pastorii din alte comunități vin, de asemenea, la biroul AIDIA pentru a solicita produse pentru membrii bisericii lor. Prioritatea este acordată persoanelor în vârstă, mamelor singure, văduvelor, copiilor orfani și familiilor aflate în mare nevoie. În paralel cu distribuirea acestor coșuri, facilitatorii AIDIA împărtășesc Cuvântul lui Dumnezeu cu oamenii din comunități care sunt dispuși să asculte și să își deschidă casele facilitatorilor. Mulțumiți Domnului pentru generozitatea AIDIA în distribuirea a aproximativ 1.500 de coșuri cu alimente în rândul familiilor din diferitele comunități pe care le deservesc. Rugați-vă ca multe dintre aceste familii să experimenteze transformarea spirituală prin Cuvântul lui Dumnezeu.