Buletin de rugăciune 13-19 ianuarie 2023

Proiectul de traducere a Bibliei în limba semnelor române
Mulțumim lui Dumnezeu pentru progresul înregistrat în lucrarea de traducere a Bibliei în limba semnelor române. În decembrie, echipa a finalizat traducerea Evangheliei după Marcu, iar traducerea este deja disponibilă online aici. Pentru următoarea etapă a proiectului, este nevoie de personal nou. Rugați-vă pentru recrutarea mai multor traducători români surzi. Echipa plănuiește să organizeze o sesiune de introducere în traducerea Bibliei în luna februarie, pentru toți cei interesați. Apoi, în martie, se dorește organizarea unui atelier de formare pentru cei care doresc să se angajeze și îndeplinesc cerințele de bază. Rugați-vă ca Dumnezeu să cheme și să echipeze persoanele potrivite pentru această lucrare. În prezent, există trei persoane interesate să fie traducători. Rugați-vă pentru călăuzire și inimi dedicate.

Întâlnire Wycliffe Europa
Săptămâna viitoare (16-20 ianuarie), în Germania, are loc o întâlnire în cadrul căreia se va discuta despre rolul bisericii globale în trimiterea de oameni în mișcarea de traducere a Bibliei. Vremurile s-au schimbat semnificativ, iar biserica și organizațiile misionare doresc să lucreze împreună ca o singură entitate. Sunt invitate cele 19 organizații Wycliffe din Europa, precum și alții implicați în mișcarea de traducere a Bibliei. Din România, vor merge Ruben Dubei, Ionuț Cuceuan și Mirela Pașcalău.

 • Rugați-vă pentru discuții roditoare și o înțelegere clară a practicilor curente cu privire la recrutarea și trimiterea de oameni în lucrarea de misiune. Rugați-vă pentru călăuzirea lui Dumnezeu cu privire la direcția pentru viitor.

 • Programul din fiecare zi va începe cu un timp devoțional. Rugați-vă pentru o părtășie binecuvântată în rugăciune, închinare și meditare la Cuvântul Domnului.

 • Rugați-vă pentru sănătatea fiecărui participant și protecție în călătorii. Cereți lui Dumnezeu să îi protejeze pe fiecare, de alte distrageri sau crize în familie/la locul de muncă care i-ar împiedica să vină în ultimul moment.

 • Cereți lui Dumnezeu să continue să-l pregătească și să-l folosească pe noul director Wycliffe Europa, Ruben Dubei, în timp ce împărtășește strategia și gândurile sale pentru viitorul mișcării de traducere a Bibliei în Europa.

Purtarea de grijă a Domnului: familia Cuceuan
Mulțumim lui Dumnezeu pentru chemarea Lui pentru Ionuț Cuceuan ca director Wycliffe România. Ionuț ne spune: „Am avut ocazia să particip la diferite evenimente și activități și încep să înțeleg tot mai mult ce presupune noul rol, să realizez care sunt provocările și, de altfel, se conturează și câteva noi direcții și parteneriate.”

 • Rugați-vă pentru călăuzire și înțelepciune pentru Ionuț.

 • Mulțumiți pentru purtarea de grijă a Domnului prin toate încercările prin care au trecut în viața de familie.

 • Rugați-vă pentru sănătatea lui Naomi și a lui Timotei și pentru toate analizele și investigațiile medicale pe care trebuie să le facă. Vă rugăm să citiți mai multe detalii despre această situație în scrisoarea familiei Cuceuan.

 • Rugați-vă ca Domnul să le dea resursele financiare de care au nevoie ca familie, dar și pentru a putea continua slujirea în cadrul Wycliffe România.

Adunarea generală Wycliffe Romania
În luna martie, va avea loc adunarea generală anuală a Asociației Wycliffe România. Timp de două zile, membrii bordului de conducere se vor întâlni cu membrii Wycliffe România care se află în țară, pentru a discuta situația pe anul trecut, activitățile care au avut loc, precum și planurile și bugetul pentru anul în curs. Suntem mulțumitori Domnului de biruințele de până acum și vă mulțumim dumneavoastră pentru rugăciuni.

 • Rugați-vă pentru echipa de birou care pregătește rapoartele privind activitatea pe anul trecut.

 • Rugați-vă pentru călăuzirea Domnului și înțelepciune în deciziile care trebuie luate pentru anul care ne stă în față.

 • Rugați-vă ca Dumnezeu să ne ajute să planificăm evenimentele pe care dorim să le organizăm anul acesta: tabăra de misiune, conferințe, Ziua Mondială a Bibliei și altele.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Dar Fur Daju, Sudan
Poporul Dar Fur Daju din Sudan, este neatins cu Evanghelia și nu are Biblia în limba maternă. Are reputația de a fi un popor războinic.

 • Rugați-vă ca Domnul să arate poporului Dar Fur Daju adevărata cale spre viață. „Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta.” (Psalmul 16:11) 

 • Rugați-vă ca oamenii din acest popor să aibă inimile deschise să-L primească pe Isus ca Mântuitor.

 • Rugați-vă pentru o mișcare de întoarcere la Hristos care să se răspândească și la popoarele din jur.

Noul Testament în limba Mono: Insulele Solomon
Mono este o limbă vorbită în principal pe trei dintre Insulele Solomon: Insula Treasury, Insula Shortland și Insula Fauro. Oamenii de pe fiecare insulă vorbesc un dialect ușor diferit, iar echipa de traducere lucrează din greu pentru a produce un Nou Testament pe care toți să-l înțeleagă.

 • Rugați-vă ca membrii comunității din trei biserici să parcurgă citirea Noului Testament pentru a se asigura că vorbitorii celor trei dialecte înțeleg clar Cuvântul.

 • Rugați-vă pentru unitate în timp ce echipa lucrează împreună pentru a finaliza acest proiect care a fost oprit timp de mulți ani.

 • Rugați-vă pentru vigilență pentru cei care vor corecta Noul Testament. Rugați-vă ca ei să depisteze orice erori, astfel încât manuscrisul să fie excelent și ușor de folosit.

 • Rugați-vă ca oamenii Mono să folosească Scriptura, să-L cunoască și să-L iubească pe Hristos și să dorească să-L împărtășească și altora.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Turcia
Surzii din Turcia au nevoie de creștini care să meargă la ei și să le arate dragostea lui Isus în mod practic. Nu au Scriptura în limba semnelor și nu sunt atinși cu Evanghelia.

 • Rugați-vă ca surzii din Turcia să-L cunoască pe Dumnezeu, Tatăl, care i-a creat și îi iubește. „Dar, Doamne,Tu eşti Tatăl nostru; noi suntem lutul şi Tu, olarul, care ne-ai întocmit: suntem cu toţii lucrarea mâinilor Tale.” (Isaia 64:8) 

 • Rugați-vă pentru credincioșii turci să găsească modalități de a-i conduce pe semenii lor surzi la Isus Hristos.

 • Rugați-vă ca Biblia și alte materiale creștine să fie traduse în limba semnelor turcești.